ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ρώσικος στόλος στο Καστελλόριζο!

1788
Πούτιν, Καμμένος, Ρωσικός στόλος, Καστελλόριζο,

Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας έδωσε την άδεια στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Ρωσίας στη Μεσόγειο, να πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο!

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απευθύνει στην Τουρκία αυστηρή προειδοποίηση να μην πλησιάσει τα ρωσικά σκάφη μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ τα οποία θα επιχειρήσουν στην περιοχή!

Η κίνηση αυτή αφορά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή την οποία αμφισβητούν με κάθε τρόπο οι Τούρκοι. Εξαιρετικής σημασίας είναι ότι η Τουρκία είχε επιχειρήσει να εκδώσει νόταμ για την έλλογο περιοχή η οποία βέβαια έγινε κουρελόχαρτο.

Η συγκεκριμένη περιοχή ΝΔ του Καστελόριζου, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας αμφισβητείται από την Τουρκία. Η Ρωσία μέσω αυτής της κίνησης ισχύος παραδέχεται ότι όλα είναι ελληνικά και ζήτησε άδεια από την Αθήνα για να εκτελέσει την άσκηση.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ είχε ήδη δώσει άδεια αγκυροβόλησης για το σύνολο του ρωσικού στόλου σε τρία διαφορετικά σημεία από την Κρήτη έως το Αν. Αιγαίο τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν.

Γύρω από τον ρωσικό Στόλο έχει δημιουργηθεί ένα «δακτυλίδι ασφαλείας» τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Έλληνες, προκειμένου να μην προσεγγιστεί από «ανεπιθύμητους».
Ήδη το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ στην Ζήρο παρακολουθεί στενά όλη την εναέρια κίνηση στην περιοχή, ενώ τα ρωσικά υποβρύχια περιπολούν γύρω από τα πλοία.
Έτσι, το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσης Kirov, το «Μέγας Πέτρος», δυο υποβρύχια Akula ΙΙ ένα υποβρύχιο Improved Kilo, το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy Ι και το «Vice Admiral Kulakov» και συνοδευτικά σκάφη (πετρελαιοφόρα και επισκευών), θα ξεδιπλώσουν ένα μικρό μέρος από τα τεράστια επιχειρησιακή ισχύ τους.

Η Ελλάδα λοιπόν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία καταφέρνει να συνδυάσει και τη νατοϊκή στήριξη απέναντι στην Τουρκία και την έμπρακτη ρωσική στήριξη στο Αιγαίο. Αυτό είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία.