Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ρώσικος στόλος στο Καστελλόριζο!

Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας έδωσε την άδεια στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Ρωσίας στη Μεσόγειο, να πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο!

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απευθύνει στην Τουρκία αυστηρή προειδοποίηση να μην πλησιάσει τα ρωσικά σκάφη μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ τα οποία θα επιχειρήσουν στην περιοχή!

Η κίνηση αυτή αφορά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή την οποία αμφισβητούν με κάθε τρόπο οι Τούρκοι. Εξαιρετικής σημασίας είναι ότι η Τουρκία είχε επιχειρήσει να εκδώσει νόταμ για την έλλογο περιοχή η οποία βέβαια έγινε κουρελόχαρτο.

Η συγκεκριμένη περιοχή ΝΔ του Καστελόριζου, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας αμφισβητείται από την Τουρκία. Η Ρωσία μέσω αυτής της κίνησης ισχύος παραδέχεται ότι όλα είναι ελληνικά και ζήτησε άδεια από την Αθήνα για να εκτελέσει την άσκηση.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ είχε ήδη δώσει άδεια αγκυροβόλησης για το σύνολο του ρωσικού στόλου σε τρία διαφορετικά σημεία από την Κρήτη έως το Αν. Αιγαίο τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν.

Γύρω από τον ρωσικό Στόλο έχει δημιουργηθεί ένα “δακτυλίδι ασφαλείας” τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Έλληνες, προκειμένου να μην προσεγγιστεί από “ανεπιθύμητους”.
Ήδη το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ στην Ζήρο παρακολουθεί στενά όλη την εναέρια κίνηση στην περιοχή, ενώ τα ρωσικά υποβρύχια περιπολούν γύρω από τα πλοία.
Έτσι, το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνετσόφ” το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσης Kirov, το «Μέγας Πέτρος», δυο υποβρύχια Akula ΙΙ ένα υποβρύχιο Improved Kilo, το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy Ι και το «Vice Admiral Kulakov» και συνοδευτικά σκάφη (πετρελαιοφόρα και επισκευών), θα ξεδιπλώσουν ένα μικρό μέρος από τα τεράστια επιχειρησιακή ισχύ τους.

Η Ελλάδα λοιπόν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία καταφέρνει να συνδυάσει και τη νατοϊκή στήριξη απέναντι στην Τουρκία και την έμπρακτη ρωσική στήριξη στο Αιγαίο. Αυτό είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ´εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...

Καμμένος σε ΣΥΡΙΖΑ: Με προκαλείτε, την επόμενη φορά θα αναρτήσω βίντεο και μηνύματα

Στην αντεπίθεση περνά ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη...

Η Ομάδα Αιγαίου στο Καστελλόριζο με τη συνδρομή και υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

Η Ομάδα Αιγαίου στο Καστελλόριζο με τη συνδρομή και υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και...

To χαμηλό πέταγμα των Phantom στο Καστελλόριζο που “ταρακούνησε” τα τουρκικά παράλια

Σείστηκαν τα τουρκικά παράλια του Κας από το χαμηλό πέταγμα ενός ζεύγους Phantom στο...