Αποκάλυψη «βόμβα» για έρευνα της UEFA σε Ολυμπιακό – Μαρινάκη

28
Συμβούλιο Εφετών: Σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη παράγοντες

Ερευνα για τον Ολυμπιακό διεξάγει η UEFA και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί επισήμως για την εισήγηση του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Το θέμα αποκάλυψε το Press Association Sport που επικαλείται δηλώσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος συγκεκριμένα τονίζει:

«Η UEFA επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό. Επιπροσθέτως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η UEFA έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να λάβει αντίγραφο της εισήγησης του εισαγγελέα».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει «τελική απόφαση» για τον σύλλογο ή τον ιδιοκτήτη του.
Επίσης, σε αναλυτικό ρεπορτάζ ο Guardian αναφέρει ότι το ζήτημα αφορά «τον άνθρωπο που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ» και ότι η UEFA «… ερευνά υπόνοιες για στημένους αγώνες στην Ελλάδα».

Στο σχετικό κείμενο ο Guardian υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον της UEFA ανανεώθηκε για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη στην Ελλάδα από το 2013. Και είναι σημαντικό γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους ή άτομα, χωρίς να έχει υπάρξει καταδίκη, ακόμα και με «αρκούντως ικανοποιητικές» ενδείξεις».

Αντίθετα η Football League της Αγγλίας θα μπορούσε να «κόψει» κάποιον υποψήφιο αγοραστή, μόνο εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη για εγκληματικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 20/1/18

Αναφέρει, παράλληλα, το παράδειγμα του Ιταλού Μάσιμο Τσελίνο, στον οποίο επετράπη να αγοράσει τη Λιντς, παρότι εκκρεμούσαν εις βάρος του κατηγορίες για απάτη, για τις οποίες στη συνέχεια καταδικάστηκε!
Ολυμπιακός: «Κανένα στοιχείο που να εμπλέκει την ομάδα»

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μέσω «θέσης» του που διέρρευσε στο διασίκτυο, αναφέρει πως έχει ήδη ενημερώσει και εξακολουθεί να ενημερώνει βήμα-βήμα την UEFA για την πορεία της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τονίζει ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη αποφανθεί πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον σύλλογο με οτιδήποτε.

Αναλυτικά, η θέση του Ολυμπιακού για το δημοσίευμα του Guardian:

«Σχετικά με το δημοσίευμα για την έρευνα της UEFA για τα δικαστικά ζητήματα, να ξεκαθαρίσουμε ότι πριν από κάθε άλλον, ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει την UEFA για την υπόθεση και την ενημερώνει βήμα-βήμα για την εξέλιξή της.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι η UEFA σε κορυφαίο επίπεδο και εξετάζοντας τα στοιχεία που παρέλαβε, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Ολυμπιακό με οτιδήποτε».