Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Αποκάλυψη «βόμβα» για έρευνα της UEFA σε Ολυμπιακό – Μαρινάκη

Ερευνα για τον Ολυμπιακό διεξάγει η UEFA και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί επισήμως για την εισήγηση του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Το θέμα αποκάλυψε το Press Association Sport που επικαλείται δηλώσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος συγκεκριμένα τονίζει:

«Η UEFA επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό. Επιπροσθέτως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η UEFA έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να λάβει αντίγραφο της εισήγησης του εισαγγελέα».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει «τελική απόφαση» για τον σύλλογο ή τον ιδιοκτήτη του.
Επίσης, σε αναλυτικό ρεπορτάζ ο Guardian αναφέρει ότι το ζήτημα αφορά «τον άνθρωπο που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ» και ότι η UEFA «… ερευνά υπόνοιες για στημένους αγώνες στην Ελλάδα».

Στο σχετικό κείμενο ο Guardian υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον της UEFA ανανεώθηκε για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη στην Ελλάδα από το 2013. Και είναι σημαντικό γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους ή άτομα, χωρίς να έχει υπάρξει καταδίκη, ακόμα και με “αρκούντως ικανοποιητικές” ενδείξεις».

Αντίθετα η Football League της Αγγλίας θα μπορούσε να «κόψει» κάποιον υποψήφιο αγοραστή, μόνο εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη για εγκληματικές πράξεις.

Αναφέρει, παράλληλα, το παράδειγμα του Ιταλού Μάσιμο Τσελίνο, στον οποίο επετράπη να αγοράσει τη Λιντς, παρότι εκκρεμούσαν εις βάρος του κατηγορίες για απάτη, για τις οποίες στη συνέχεια καταδικάστηκε!
Ολυμπιακός: «Κανένα στοιχείο που να εμπλέκει την ομάδα»

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μέσω «θέσης» του που διέρρευσε στο διασίκτυο, αναφέρει πως έχει ήδη ενημερώσει και εξακολουθεί να ενημερώνει βήμα-βήμα την UEFA για την πορεία της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τονίζει ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη αποφανθεί πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον σύλλογο με οτιδήποτε.

Αναλυτικά, η θέση του Ολυμπιακού για το δημοσίευμα του Guardian:

«Σχετικά με το δημοσίευμα για την έρευνα της UEFA για τα δικαστικά ζητήματα, να ξεκαθαρίσουμε ότι πριν από κάθε άλλον, ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει την UEFA για την υπόθεση και την ενημερώνει βήμα-βήμα για την εξέλιξή της.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι η UEFA σε κορυφαίο επίπεδο και εξετάζοντας τα στοιχεία που παρέλαβε, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Ολυμπιακό με οτιδήποτε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μέγαρο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της έρευνας και η καρατόμηση Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου

Φως στην έρευνα που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προ ημερών για να εντοπιστεί...

Μεσολόγγι: Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας – Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο Μπάμπης

Μια φορά και από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικoς από το Μεσολόγγι....

Έρευνα: Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει το δικό του σύστημα απώλειας βάρους

Το 2023, το περιοδικό Science ανέδειξε τα δημοφιλή φάρμακα Ozempic, Wegovy και Mounjaro για...

Μεσολόγγι: Παρατείνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο Μπάμπη

Παρατείνεται η αγωνία στο Μεσολόγγι για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, καθώς ο 50χρονος...