ΑΠΟΨΗ: Όχι ρε φίλε δεν θα το αντέξω!

390
Άποψη, φίλε, δεν θα το αντέξω,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Όχι ρε φίλε δεν θα το αντέξω! Μιλάνε για ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ και έφεραν μέσα όλη την παλιοπαρέα η οποία οδήγησε το ΠΑΣΟΚ εκεί που το οδήγησε και την χώρα σε ναυάγιο!

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι επιθυμούν πράγματι να κάνουν ανανέωση με παλιά υλικά; Μήπως πιστεύει η Φώφη ότι θα επιστρέψουν πίσω οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, επειδή επέστρεψαν τα παλιοστελέχοι;

Κρίμα εάν πιστεύει κάτι τέτοιο, πολύ κρίμα…

Δηλαδή πως μπορεί να πείσει ο Γιώργος Παπανδρέου όταν από το βήμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε: «Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσους τη διέσυραν και θέλουν να τη θάψουν».

Ποια αλήθεια; Την έχει μόνο αυτός σε αποκλειστικότητα;

Δηλαδή πιστεύει κάποιος (δεν ξέρω ακόμη κι αν ο ίδιος το πιστεύει) ότι ο Ελληνικός λαός – αυτός ο έτσι ή ο αλλιώς με όλα τα κουσούρια που του καταμαρτυρούμε κατά καιρούς- μπορεί να πιστέψει ότι ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ ή Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέχει τη μία και μοναδική αλήθεια που οι άλλοι οι «ποταποί» της πολιτικής ζωής του τόπου την διέσυραν.

Αυτή η αλήθεια «Διασύρθηκε από ένα πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που δεν ήθελε και ακόμα δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης», μας είπε ο Γιώργος.

Διαβάστε επίσης:  Νέο εναέριο βίντεο αποτυπώνει την καταστροφή και το δράμα στη Δυτική Αττική

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έχει δίκιο γιατί δεν μας αποκαλύπτει -αφού το γνωρίζει- ποιο είναι αυτό το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης.

Θα είμαι ανάγωγος εάν πω ότι κρατάει το μυστικό σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη που τραγουδούσε:

«Έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη
κανείς δεν το `χει μάθει και ποτέ δε θα το πω
να μείνει θέλω πάντα δικό μου, το μυστικό μου
αυτό το μυστικό το γλυκό μου, που τ’ αγαπώ»…

Και ενώ λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου κατέχει την αλήθεια που δεν μας την λέει και σ’ εμάς να την μάθουμε, συνεχίζει το νέο αφήγημά του υποστηρίζοντας ότι αυτό το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, ΚΡΥΦΤΗΚΕ  πίσω από ΔΗΘΕΝ φουσκωμένα ελλείμματα, ΔΗΘΕΝ παιχνίδια με CDS, ΔΗΘΕΝ μέτρα που δεν πήρε, και πολλά άλλα ΔΗΘΕΝ…

Λεβέντη μου, εάν ήταν ΔΗΘΕΝ δεν θα έβγαιναν βουλεύματα του Εφετείου Αθηνών για να αθωωθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Ούτε τα CDS ήταν ΔΗΘΕΝ. Ούτε κανείς σε κατηγόρησε για ΔΗΘΕΝ μέτρα που δεν πήρες, αλλά αντιθέτως για μέτρα που πήρες.

Απλώς εσύ νομίζεις ότι έπραξες ΔΗΘΕΝ αυτά που έπρεπε να πράξεις ως πρωθυπουργός!