Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Αποθεωτικό αφιέρωμα βρετανικής εφημερίδας για την Σέριφο – 10 λόγοι που πρέπει να την επισκεφθείς!

Δεν συμβαίνει συχνά να βρει κάποιος ένα μέρος που θα του κλέψει την καρδιά σας και θα τον κάνει να επιστρέφει στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο.

Η Σέριφος είναι ακριβώς αυτό για τη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard News, η οποία ταξίδεψε και μαγεύτηκε από το νησί. Το άρθρο έχει τίτλο “10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφθείτε το ελληνικό νησί της Σερίφου το 2017”.

 

“Μόλις περάσαμε στον παράκτιο δρόμο, βρήκαμε μια Ελλάδα που φαινόταν να έχει παραμείνει ακόμα στη δεκαετία του 1960 και όπου η νησιωτική ζωή παραμένει ανεπηρέαστη από τον μαζικό τουρισμό.

Τα ηλιοβασιλέματα και τα beach clubs της Μυκόνου τα έχω ήδη δει, αυτή τη φορά, έψαχνα για μια αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία, με αργούς ρυθμούς – και η Σέριφος ξεπέρασε τις προσδοκίες μου… Ερημικές χρυσές αμμουδιές που μπορείτε να έχετε για στον εαυτό σας, πεντακάθαρα νερά και οι ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι είναι μόνο μερικοί από τους λόγους μου για να επισκεφθώ τη Σέριφο” εξηγεί η Kate Lough στο άρθρο της.

 

Δείτε τους 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε τη Σέριφο:

1. Οι άνθρωποι

Οι Έλληνες είναι γνωστοί για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους, αλλά στη Σέριφο – όπου υπάρχουν μόνο 1.400 κάτοικοι – αισθάνεται κανείς ότι είναι μέρος της οικογένειας.

2.Οι παραλίες

 

Ένα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά της Σερίφου είναι οι όμορφες παραλίες της και οι πολλές επιλογές που έχει. Σύμφωνα με τους ντόπιους υπάρχουν 72 παραλίες διάσπαρτες σε όλο το νησί, που θα ήταν αδύνατο να τις επισκεφτείτε όλες.

3. Βραχώδη σημεία κολύμβησης

Εάν είστε αποφασισμένοι να είστε οι μόνοι άνθρωποι στην παραλία, υπάρχουν ατελείωτες βραχώδεις κηλίδες όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να βουτήξετε με την ησυχία σας.

 

4. Η απλότητα και η απομόνωση

Δεν υπάρχουν μπαρ αργά το βράδυ, κομψές μπουτίκ ή χλιδάτα εστιατόρια, αλλά αυτή είναι ακριβώς η γοητεία της Σερίφου. Ελάτε εδώ για να απολαύσετε το σκηνικό, να παρακολουθήσετε τα αστέρια και να απολαύσετε το γεγονός ότι βρήκατε ένα κομμάτι κρυμμένης Ελλάδας.

5. Μύθοι, θρύλοι και ιστορία

 

Η Σέριφος ήταν ένα σημαντικό νησί εξόρυξης σιδήρου και αυτό αποδεικνύεται σε όλο το νησί. Θα δείτε τα ερείπια της παλιάς εξέδρας ορυχείων, των φορταμαξών και των γραμμών του σιδηρόδρομου. Πάρτε μια βάρκα γύρω από το νησί και θα παρατηρήσετε τα στόμια από σήραγγες στην πλαγιά του βουνού. Ο θρύλος είναι ότι η Σέριφος κατοικήθηκε επίσης από τους Κύκλωπες, που ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον ορυκτό πλούτο του νησιού. Μπορείτε να δείτε τον «Θρόνο του Κύκλωπα» στο δρόμο ανάμεσα στον κόλπο Κουτάλα και το Μεγάλο Λιβάδι – η θέα είναι πολύ θεαματική.

6. Κομψά “καταφύγια”

Όπου επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους οι Αθηναίοι, τότε ακολουθούν τα κομψά ξενοδοχεία. Οι ήσυχες γοητείες της Σερίφου δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον κόσμο των boutique ξενοδοχείων. Μια σειρά από παλιές εξοχικές κατοικίες, ακριβώς πάνω από την παραλία, έχουν μετατραπεί σε κομψές και σύγχρονες σουίτες.

7. Είναι εύκολο να φτάσετε

Παρόλο που δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σέριφο, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φτάσετε εκεί από την Αθήνα. Με το γρήγορο πλοίοι το ταξίδι σας θα διαρκέσει δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά.

8. Χώρα

 

Η Σέριφος είναι χτισμένη σύμφωνα με το τυπικό κυκλαδίτικο αρχιτεκτονικό στυλ και η πιο εντυπωσιακή πόλη της είναι αναμφίβολα η πρωτεύουσα Χώρα. Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω από το λιμάνι και προσκολλημένος στην κορυφή του λόφου με το στυλ ενός μεσαιωνικού οικισμού κάστρου, η εξερεύνηση της Χώρας είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε το απόγευμα.

9. Παραδοσιακές ταβέρνες παραλίας

Διάσπαρτα γύρω από το νησί, θα βρείτε δεκάδες ταβέρνες για να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα.

10. Τα ηλιοβασιλέματα

Ξεχάστε τη Σαντορίνη, δεν έχω δει ποτέ τέτοιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα όπως έκανα στη Σέριφο, από τη βάση μας στο βράχο του κόλπου στο Μεγάλο Λιβάδι. Καθώς ο ήλιος άρχισε να βουτά, η θάλασσα ήταν λαμπερή σε χρυσό και έπειτα κόκκινες αποχρώσεις. Απλά εκπληκτική.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καστοριά, η αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

Με το, που αντικρίζεις την Καστοριά καταλαβαίνεις μεμιάς ότι είναι μια όμορφη, αρχοντική πόλη με γαλήνια αύρα, που δημιουργείται από την ήρεμη λίμνη, που...
Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Οδοιπορώντας προς τις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Όθρυος, στη Φθιώτιδα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, συναντάμε το παλιό  Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας, εις μνήμην του...

Μαύρες Πέτρες: Το άλλοτε όνομα πολυσύχναστης γειτονιάς της Αθήνας και ο λόγος που χαρακτηρίστηκε...

Η Παλιά Αθήνα έχει ένα σωρό ιστορίες να σου διηγηθεί που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που μπορείς να αναγνωρίσεις μόνο από φωτογραφίες....

Βίτσα: Το πέτρινο χωριό στο Ζαγόρι δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

Το Ζαγόρι έχει πολλά παραμυθένια, πέτρινα χωριά, ένα από τα οποία είναι και η Βίτσα. Ένας ονειρικός προορισμός δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου,...

Στεφάνι: Το επιβλητικό μέρος του Ολύμπου που χαρακτηρίζεται ως ο «Θρόνος του Δία» (βίντεο)

Μπορεί να έχεις ακούσει συχνά την αναφορά για το «Θρόνο του Δία» όταν κάποιος μιλάει για τον Όλυμπο. Ο λόγος για την κορυφή Στεφάνι...

Χάνεται ο ήλιος: Το απόκοσμο δάσος της Μάνης που βρίσκεται κάτω από τη γη

Ο ευλογημένος τόπος με το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Μια «μαύρη τρύπα» εντελώς διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στο διάστημα μπορεί να συναντήσει κανείς στην Μάνη....

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό...

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αφιέρωμα: Oι 20 κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις...

ΚΥΠΡΟΣ: Αφιέρωμα στην τραγωδία του 1974

Είναι το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1974, η ζέστη είναι αποπνικτική και οι...

Με ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του καθηγητή Δημητρίου Παντερμαλή, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει στις 20/6 τα γενέθλιά του

Με ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Δημητρίου Παντερμαλή, γιορτάζει φέτος...

Θεσσαλονίκη: 86η ΔΕΘ – 100 Χρόνια Μνήμης (Επετειακό Αφιέρωμα 1922-2022)

Ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο...