Αρχές Νοεμβρίου οι κάλπες θα καθορίσουν τον νέο ηγέτη της Κεντροαριστεράς

10
Νοέμβριο, Κάλπες, Ηγέτης, κεντροαριστεράς,

Στις 5 Νοεμβρίου ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς και στις 12 Νοεμβρίου ο δεύτερος γύρος -εφόσον χρειαστεί- όπως προέκυψε από την αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας και διαδικασιών υπό τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ορίστηκε για την άλλη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την επισήμανση ότι η επιτροπή θεωρεί αυτονόητο πως όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα θα συμμετέχουν στην ίδρυση και στην δράση του. Ως προϋπόθεση υποβολής υποψηφιότητας ορίστηκε η συγκέντρωση 1.000 υπογραφών, με την υποσημείωση ότι κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 υπογραφές από 7 περιφέρειες.

Το κόστος της συμμετοχής για κάθε υποψήφιο ορίστηκε στα 2.000 ευρώ και το ύψος της συμμετοχής για όλους όσοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ορίστηκε στα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιτροπή δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταστεί εφικτή η εξ αποστάσεως ψήφος , οι εγγυήσεις όμως για το συγκεκριμένο εγχείρημα θα συζητηθούν εκτενώς την προσεχή Τρίτη σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο .

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Κρύβουν την ευθύνη τους στη λάσπη

Τέλος η επιτροπή δεοντολογίας και διαδικασιών θα ενθαρρύνει την διεξαγωγή τηλεμαχιών μεταξύ των υποψηφίων, ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο τουλάχιστον ένα διακαναλικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών.

«Βλέπω κλίμα ομοψυχίας στην προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, πάμε να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γιώργος Καμίνης που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Οι προκλήσεις είναι μπροστά επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης και τη Παρασκευή εκτός απροόπτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητάς για την ηγεσία του νέου φορέα. Ο ευρωβουλευτής δήλωσε, ότι την επομένη εβδομάδα και μετά την αποσαφήνιση των όρων της εκλογικής διαδικασίας από την επιτροπή Αλιβιζάτου, θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.