Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 3-1

Αποτυχημένη πρόβα Ευρώπης έκανε ο Ολυμπιακός που έχασε 3-1 από τον Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάκιστη αμυντική απόδοση, ενώ και οι αρκετές φάσεις τους στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν γκολ.

Στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο έγινε η πρόβα τζενεράλε ενόψει προκριματικών Champions League για τον Ολυμπιακό, με τον Βίκτορ Σάντσεθ να βλέπει σε ένα ακόμη ματς… αυτά που ήδη γνώριζε για την ομάδα του: οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε καλό για την εποχή επίπεδο όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, δείχνοντας ότι αρχίζουν να αφομοιώνουν αυτά που ζητά ο Ισπανός τεχνικός, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα «θέματα» στο αμυντικό κομμάτι τα οποία χρήζουν άμεσης βελτίωσης ενόψει Χάποελ. Αμφότερα τα παραπάνω στοιχεία, έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτό το φιλικό ματς…

Με το 4-3-3 και… σχεδόν «ευρωπαϊκή» 11άδα

Ο Βίκτορ Σάντσεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με το «ευρωπαϊκό» 4-3-3 που φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί φέτος και με ενδεκάδα που -λίγο έως πολύ- πρέπει να θεωρείται βασική, με μοναδική υποσημείωση φυσικά την απουσία του Φορτούνη. Ο Καπίνο ξεκίνησε στο τέρμα, ο Φιγκέιρας δεξιά στην άμυνα και ο Ντε Λα Μπέγια αριστερά, με Μποτία-Σιόβα στα στόπερ. Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης ήταν η τριάδα των κεντρικών χαφ, ο Ντουρμάζ ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Σεμπά στο δεξί και ο Ιντέγε στην «κορυφή».

«Σφυροκόπημα» και χαμένες ευκαιρίες

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει από νωρίς νωρίς δυνατά και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Μόλις στο 3′ ο Ντουρμάζ αστοχεί για λίγο προ του Γκορμπούνοφ μετά τη σέντρα του Μανιάτη, ενώ στο 4′ σωστά ακυρώνεται γκολ του Ιντέγε ως οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σεμπά σουτάρει λίγο άουτ, όπως επίσης την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μανιάτη στο 8′. Σε γενικές γραμμές, κάπως έτσι κύλησε και το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες και κυρίως ο Ολυμπιακός προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά την αντίπαλη άμυνα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν όμως τον έλεγχο του ματς και την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο ποσοστό.

Δοκάρι, δοκάρι και… γκολ

Επόμενη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Πειραιωτών ήταν αυτή του 22ου λεπτού, όταν ο Ντουρμάζ τροφοδότησε με ωραίο τακουνάκι τον Σεμπά, αυτός μπήκε στην περιοχή και αφού «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε ένα δεξί φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Στο 25′ ο Ατρόμητος… προειδοποίησε πάντως για πρώτη φορά στο ματς, με τον Λαζαρίδη να βρίσκεται ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Καπίνο μετά από κόρνερ του Ούμπιντες, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Αυτό ήταν το πρώτο σοβαρό λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας που δεν στοίχισε, κάτι που όμως δεν συνέβη και με το επόμενο. Σε μια γρήγορη… εναλλαγή συναισθημάτων, ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι ένα λεπτό μετά, στο 26′, με το σουτ του Ντουρμάζ αυτή τη φορά να σταματά στο οριζόντιο και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση στο 27′, με τον Μπίτολο να υποδέχεται ωραία μπαλιά και με ένα πολύ καλό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καπίνο παρά την προσπάθεια του «ερυθρόλευκου» γκολκίπερ.

Σταθερά τα… κενά

Αυτό ήταν και το δεύτερο μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού μετά την αργή επιστροφή της «ερυθρόλευκης» άμυνας, με τον Ατρόμητο να καταφέρνει να σκοράρει επί της ουσίας στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο πέμπτο από τα έξι έως τώρα φετινά φιλικά του.

Η απάντηση των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πάντως άμεση. Στο 33ο λεπτό, ο Ντουρμάζ εκτέλεσε φάουλ, ο Μιλιβόγεβιτς υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής μετά την κόντρα της μπάλας στο τείχος και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων για το 1-1. Μετά την ισοφάρισή του, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για το 1-2, όμως ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία.

Ουσιαστικός Ατρόμητος, «άφαντος» Ολυμπιακός

Το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ήταν αρκετά νευρικό για τις δύο ομάδες, με τη μπάλα να παίζεται κυρίως γύρω από τη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα και μάλιστα είχε την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης. Στο 55′ ο Μαζουακού σέντραρε, ο Μπουχαλάκης πήρε την δυνατή κεφαλιά αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και διατήρησε το 1-1. Η συνέχεια του ματς πάντως θα άνηκε αποκλειστικά και μόνο στην ομάδα του Δέλλα, με τους «ερυθρόλευκους» αντίστοιχα να κάνουν για ένα ακόμη ματς δυσανάλογα πολλά λάθη στην άμυνα και να παραχωρούν πολύ περισσότερες ευκαιρίες από ότι αναλογούν στην γενικότερη επιθετικότητα και την κατοχή μπάλας του αντιπάλου. Παράλληλα, οι πολλές αλλαγές μάλλον δεν βοήθησαν ούτε επιθετικά τους φιλοξενούμενους που έχασαν πλήρως την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 69′ η κεφαλιά του Κεϊτά πέρασε άουτ, ενώ στο 73′ η ομάδα του Περιστερίου έκανε το 2-1 με τον Λε Ταλέκ, ο οποίος ολοκλήρωσε έξοχη ομαδική συνεργασία του Ατρομήτου, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να… παρακολουθεί διακριτικά. Στο 84′ μάλιστα ήρθε και τρίτο «χαστούκι», όταν ο Λημνιός πήρε τη μπάλα από τον Σιόβα και έδωσε στον Λε Ταλέκ για το εύκολο 3-1 του Ατρομήτου που ουσιαστικά σκόραρε τρεις φορές σε ισάριθμες ευκαιρίες. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η πρόβα τζενεράλε του Ολυμπιακού πριν το πρώτο ματς με τη Χάποελ, με τον Βίκτορ να έχει προφανώς πολλή δουλειά στις επόμενες προπονήσεις ως το ματς της 27ης Ιουλίου…

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Ντε Λα Μπέγια, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Σεμπά, Ιντέγε.
Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα, Ούμπιντες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο, Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι: Μαζουακού, Φορτούνης, Λεάλι, Ζντιέλαρ, Κασάμι, Πάρντο και Καμπιάσο.
Στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ατρόμητο αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος, Γκουγκούδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Μπίτολο – Κεϊτά, Μπαστακός, Ντιγκινί, Λημνιός, Στόιτσεφ και Λε Ταλέκ.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Κασάμι, Καμπιάσο, Μαζουακού, Βούρος, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Μανθάτης, Πάρντο.
Στον πάγκο του Ατρόμητου: Παπαδόπουλος, Κοντοές, Φυτανίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Μπαστακός, Νάτσος, Λημνιός, Κατράνης, Γκουγκούδης, Θεοδωράκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη νίκη με 0-2 και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό επί του Ατρομήτου

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με σκορ...

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-1 πήρε ο Ατρόμητος στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού...

Aτρόμητος – ΑΕΚ 0-5: Eπιστροφή στις νίκες με χατ τρικ του Πόνσε!

Η προερχόμενη από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου, ΑΕΚ επικράτησε του αήττητου επί των ημερών...

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό (0-0),...