Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Αυλαία για τον σπουδαίο ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη

Ο σημαντικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευόταν. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε έπειτα από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Το βράδυ της Δευτέρας η υγεία του επιδεινώθηκε ενώ πριν λίγες μέρες είχε βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμενε εξαιτίας της σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και της καρδιακής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε.

Η Μαίρη Μπάρκουλη θέλησε να εκφράσει τον πόνο της και να «αποχαιρετήσει» τον άνθρωπό της και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook:

«Καλό ταξίδι αγάπη μου….καλή αντάμωση ψυχή μου….έφυγες μέσα στο φως….μέσα στην αγάπη…χάιδεψες το χέρι του αδελφού σου….τέσσερις ανάσες…..και….ΤΕΛΟΣ» και δημοσίευσε το τραγούδι που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη «άδεια μου αγκαλιά».

jjhg

Ανδρέας Μπάρκουλης: Σχέσεις με διάσημες, ξύλο, τραγωδίες, παιδιά εκτός γάμου

Υπήρξε ο λατρεμένος των γυναικών. Το όνομα του ήταν συνώνυμο της κοριτσίστικης λατρείας. Το «κορίτσια; Ο Μπάρκουλης» μεγάλωσε γενιές θηλυκών. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ο υπέρκομψος γόης, που έζησε ταραχώδη ζωή, λατρεύτηκε όσο λίγοι, γνώρισε φήμη, δόξα, φυλακές, μετανάστευση, τέλος και αρχή, μη βάζοντας το ποτέ κάτω. Στο newspistol διαβάσαμε πως ετοιμάζοντας την αυτοβιογραφία του, αναφέρεται σε μια τραγική οικογενειακή πραγματικότητα.
«Βίωσα πολύ μικρός τον αιφνίδιο θάνατο της αδερφής μου, σε ηλικία 6 μηνών, μέσα στο πλοίο, από τη Θάσο όπου υπηρετούσε ο πατέρας, προς τον Πειραιά όπου και μέναμε. Οι μεταμφιέσεις του φύλου μου γίνονταν με φορεματάκια της που η μητέρα μου αρνούταν πεισματικά να πετάξει.

Το σημαντικό ήταν η ταύτιση με την χαμένη μου αδερφή και η ηδονική τάση της μάνας να μην δεχθεί την απώλεια», αναφέρει ο ηθοποιός για την συνηθείας της μητέρας του να τον ντύνει με τα ρούχα της αδελφής του, αρνούμενη να τα πετάξει, η να την ξεχάσει.

Διαβάζουμε ακόμα πως αποκαλύπτει τους έρωτές του με μεγάλες σταρ όπως η Τζένη Καρέζη και η Καίτη Γκρέυ, αλλά πως οι ερωτικές σκηνές του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν περα για πέρα ρεαλιστικές. Ανάμεσα σ’ αλλά, αναφέρεται χωρίς να αποκαλύπτει όνομα, σε μία ολέθρια σχέση με συνάδελφό του με έντονα στοιχειά αν μη τι άλλο αυτοκαταστροφής και σκέτο καταστροφής.
«Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα ξανακάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον Ερυθρό Σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά, τις ξανάτρωγε».

Σήμερα είναι παντρεμένος με την Μαρία, που του έχει αφοσιωθεί, ενώ έχει κάνει ένα γάμο με την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του Αλέκα Στρατηγού, η οποία πίστευε ότι την απατούσε. Ακλούθησε άλλος ένας γάμος που τέλειωσε, επίσης άδοξα. Ο ηθοποιός έχει έναν αγαπημένο, πανέμορφο γιο απ την Μαρία, τον Νικόλα και δύο παιδιά εκτός γάμου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που το είδε μετά από 27 χρόνια.

Στις σελίδες του βιβλίου του, ο Ανδρέας Μπάρκουλης ομολογεί πως αρνήθηκε τον ρόλο του James Bond, από ανασφάλεια, επειδή δεν γνώριζε καλά Αγγλικά.
Άξιον θαυμασμού είναι το ότι συνήθως οι διάσημοι άνθρωποι της κάθε εποχής, στα αυτοβιογραφικά τους βιβλία, επιλέγουν να ωραιοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ ο Ανδρέας Μπαρούτης κάνει ακριβώς το αντίθετο. Κοιτά τη ζωή του με ωμη αλήθεια και παραδοχή, πράγμα που εξάπτει την περιέργεια του αναγνωστικού κοινού και μεγαλώνει την προσδοκία για μια αυτοβιογραφία – σταθμό. www.newpost.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ανδρέας Μπάρκουλης Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936[1]. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει νυμφευτεί τρεις φορές κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Ζει με την τελευταία του σύζυγο, την Μαρία και τον γιο τους Νικόλα, με προβλήματα υγείας.

Μπάρκουλης, πέθανε,

Μπάρκουλης, πέθανε,

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...
Θέατρο σκιών: Ο Τάσος Γεωργίου στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους τους καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες που με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους το υπηρετούν....

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος,...

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: “Με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του”, κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Τις στιγμές βιασμού που φέρεται να βίωσε από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς...

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης, όπως έκανε γνωστό στα social media,...

Θεόδωρος Μορίδης: Η καταγωγή, οι αμέτρητοι θεατρικοί ρόλοι και ο αθεράπευτος έρωτας με τη Τζόλυ Γαρμπή

Θεόδωρος Μορίδης: Ο Κύπριος ηθοποιός Θεόδωρος Μορίδης αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του ελληνικού...