Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Bενεζουέλα: Με 75 νεκρούς ήδη, ο Μαδούρο καλεί τις αρχές ασφαλείας… να μην σκοτώσουν άλλους διαδηλωτές

Χιλιάδες διαδηλώτες βρέθηκαν ξανά στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας για να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους 75 άνθρωποι από τις αρχές Απριλίου.

Δύο νεαροί διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά των αρχών ασφαλείας του σοσιαλιστικού καθεστώτος αυτήν την εβδομάδα στο Καράκας.

Με τους θανάτους αυτούς, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η εισαγγελία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 75 στις 85 ημέρες που διαρκούν οι κινητοποιήσεις εναντίον του αυταρχικού προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα στις ένοπλες δυνάμεις: θα συνεχίσετε να σκοτώνετε τους πολίτες της Βενεζουέλας ή θα σεβαστείτε το Σύνταγμα;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Μανουέλ Ολιβάρες μόλις ξεκίνησε η πορεία προς τη βάση της πολεμικής αεροπορίας Λα Καρλότα.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης MUD ζήτησε με ανάρτησή του στο Twitter από τους στρατιωτικούς να «κατεβάσουν τα όπλα» αφού απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να διαδηλώσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φθάσει τους 75, ο αυταρχικός σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να… «διασφαλίσουν κανένας να μην πεθάνει, ποτέ ξανά».

Αποποιούμενος για ακόμη μια φορά την ευθύνη για τις δεκάδες δολοφονίες, τους εκατοντάδες τραυματισμούς και τις χιλιάδες φυλακίσεις αντιφρονούντων πολιτών, ο Μαδούρο κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι υποκινούν τη βία.

Ο Νταβίντ Βαγενίγια, 23 ετών, σκοτώθηκε την Πέμπτη αφού δέχθηκε 3 σφαίρες στον θώρακα.

Ένας σμηνίας της αερονομίας άνοιξε πυρ μπροστά από τη βάση της Λα Καρλότα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά ΜΜΕ.

Συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει όταν οι αρχές επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη διαδήλωση πέταξαν από την πλευρά τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Άλλος ένας διαδηλωτής, ο 17χρονος Φαμπιάν Ουρμπίνα, σκοτώθηκε τη Δευτέρα όταν χτυπήθηκε από σφαίρα μέλους της Εθνοφρουράς.

Τέσσερις στρατιωτικοί έχουν προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα δύο αυτά περιστατικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

New York Times: Το Ισραήλ ζυγίζει τις επιλογές του για να απαντήσει στρατιωτικά στο...

Παρά την απόφασή της να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Πως μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η ταινία που είχε 27 νεκρούς κατά την διάρκεια των γυρισμάτων!

Ένας λάθος έφερε την καταστροφή.. Τα γυρίσματα μιας ταινίας μπορούν πολλές φορές να αποδειχθούν...

Τραγωδία στην Καβάλα: Μετωπική σύγκρουση φορτηγών με δύο νεκρούς

Τραγωδία στην Καβάλα. Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε το...

Φρικτό τροχαίο στο Καματερό με δύο νεκρούς! ΙΧ παρέσυρε γυναίκα και έπεσε πάνω σε λεωφορείο!

Τραγωδία με τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό όταν...

Τουρκία: Τους 76 νεκρούς έφθασε ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων του σεισμού

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 6,7 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ που...