Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Break The Chain Festival στην Τεχνόπολη

Ένα Φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων, διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το Σαββατοκύριακο 24&25 Οκτωβρίου,  με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Στόχος του είναι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του  κοινού για το θέμα του trafficking.

Καλλιτέχνες, δημιουργικοί πολίτες, οργανώσεις και ιδρύματα της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων.

Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις – όλες οι μορφές τέχνης «μιλούν» με τη δικιά τους γλώσσα για το θέμα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο οργανώνονται αλλεπάλληλα workshops για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη βιωματική προσέγγιση πάνω στο θέμα της ανθρώπινης εμπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από πρωτότυπες ομιλίες, που στόχο έχουν να φωτίσουν το  θέμα από διαφορετικές πτυχές.

Όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (ΜΚΟ, Ιδρύματα και Δημόσιοι Φορείς) θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο, να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος/η», οι δεκάδες συμμετέχοντες σας προσκαλούν σε αυτή τη «γιορτή» ενημέρωσης κι ανταλλαγής ιδεών, που θα γίνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και τη μοναδική συμβολή της τέχνης.

Η καμπάνια “BreaktheChain” απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες:  σε παιδιά και νέους  ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, σε ενήλικες που ευαισθητοποιούνται με το θέμα και σε όλους όσοι επιθυμούν να  ενημερωθούν και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος του σύγχρονου κόσμου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το φιλόξενο χώρο της Τεχνόπολης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, διαλέγοντας την εκδήλωση που θέλετε να παρακολουθήσετε ή το εργαστήριο που θα θέλατε να συμμετάσχετε. Η ποικιλία είναι μεγάλη: από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ως εργαστήριο φωτοθεραπείας και αγώνες ρητορικής….

Στοιχεία για το Trafficking:

Αν το θέμα του Trafficking ακούγεται θεωρητικό και μακρινό, οι αριθμοί μπορούν να πείσουν τον καθένα για την έκταση και τη σπουδαιότητά του: 27.000.000 σύγχρονοι δούλοι, 4.500.000 θύματα σεξουαλικής trafficking, 5.500.000 παιδιά θύματα για κάθε είδους εκμετάλλευση.

Μόνο 1 στους 100.000 ευρωπαίους διακινητές καταδικάζεται,  μόνο το 1-2% των θυμάτων καταφέρνει να αποδράσει.

Ανάμεσα στις πολλές μορφές χρήσης του trafficking από τους σωματέμπορους είναι: η σεξουαλική εκμετάλλευση, η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, η εμπορία οργάνων, η επαιτεία κα. Αυτό που αξίζει να θυμάται κανείς είναι πως  η εμπορία ανθρώπων αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

Η καμπάνια BreaktheChain

Η καμπάνια Break the Chain θέλει να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, με μικρές καθημερινές πράξεις και επιλογες στο να σπάσει η αλυσίδα του trafficking.

Το BreaktheChain αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ηρακλή Μοσκώφ, του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στο Υπουργείο Εξωτερικών και υλοποιείται σε συνεργασία με τηνΤεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture και τη ΜΚΟ PRAKSIS.

Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι το Solidarity – Now και το ίδρυμα Μποδοσάκη μεσω του προγράμματος των ΕΕA Grants “Είμαστε όλοι Πολίτες” που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:.

http://www.breakthechain.gr/

www.facebook.com/breakthechain.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τεχνόπολη: “Your Pet Day” την Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Μία ολοήμερη γιορτή με πρωταγωνιστές τους τετράποδους φίλους μας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην...

MAD VMA 21: Μάγεψαν το κοινό στην Τεχνόπολη τα αστέρια της μουσικής – Ποιοι πήραν βραβείο

Λάμψη και θέαμα προσέφεραν τα αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής στην Τεχνόπολη του Δήμου...

Γερουλάνος: Να απομακρυνθεί η Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη

Την απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της...

SUMMER CAMP στην Τεχνόπολη 2018

Ημερομηνία : 18/06/2018 - 13/07/2018 Έναρξη : 08:00 Λήξη : 16:00 Χώρος - Αίθουσα : Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Αεριοφυλάκιο 1 -...