Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Δευτερόλεπτα πριν την πτώση του Airbus

Τα καρέ από την καταγραφή της πτήσης MS804 της Egyptair, λίγα δευτερόλεπτα πριν χαθεί για πάντα το στίγμα του αεροπλάνου από τα ραντάρ.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανευρεθεί συντρίμμια από το αεροσκάφος, ωστόσο οι μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί και αναφέρουν μία έντονη λάμψη στον ουρανό, κοντά στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του, καθώς και η ανταλλαγή συλλυπητήριων τηλεγραφημάτων ανάμεσα σε Γαλλία και Αίγυπτο, ενισχύουν τους φόβους πως το θρίλερ, εξελίσσεται σε τραγωδία, για τους 56 επιβάτες και τα 10 άτομα πλήρωμα, του αεροπλάνου.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε συλλυπητήρια με τη Γαλλία για την “πτώση”, όπως τη χαρακτήρισε, ενός αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.

Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας αφήνουν οι Γάλλοι

Οι γαλλικές Αρχές παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα νεότερα που φθάνουν στοΠαρίσι από τις έρευνες που γίνονται για την ανεύρεση του αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών, νότια της Καρπάθου.

Οι Γάλλοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και κάνουν λόγο για ενδεχόμενο νέο κίνδυνο επιθέσεων στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, από κοινού ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των επιβατών.

Επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, αναφερόμενος στο περιστατικό, προειδοποίησε ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος για ενδεχόμενες νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Δείτε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους:

δευτερόλεπτα, πριν την πτώση,

Οι εθνικότητες των επιβατών της Egyptair

Τη λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών της πτήσης MS804 της Egyptair, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Egyptair, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, 2 Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σουδανός, ένας από την Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

EgyptAir: Ερευνητικό σκάφος συνέλεξε ανθρώπινα μέλη

Ένα μισθωμένο ερευνητικό σκάφος από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, έχει ανασύρει όλα τα εντοπισμένα έως...

Καπνός στο Airbus της EgyptAir, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το μαύρο κουτί

Καπνός είχε αρχίσει να κατακλύζει το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών λίγο πριν συντριβεί ανατολικά...

Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της EgyptAir

Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί που περιέχει τα στοιχεία με τις παραμέτρους της πτήσης MS804...

EgyptAir: «Κατεστραμμένα» τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι κατεστραμμένες οι μνήμες απ’ τα...