Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Διεθνείς διακρίσεις της Ellopia Films USA και του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ “Mt Olympus the Creation” της Αθηνάς Κρικέλη

Ξεκίνησε ο χορός των διεθνών διακρίσεων και βραβείων του ντοκυμαντέρ “Mt Olympus the Creation” της Ellopia Films USA σε σκηνοθεσία σενάριο Αθηνάς Κρικέλη συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Ζησόπουλου, μουσική Γιώργου Χατζή.

Tρείς μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Δίον, υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου Ολύμπου, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Olympus Marathon και Φεστιβάλ Ολύμπου, δύο αγαλματίδια παγκοσμίων Φεστιβάλ έχουν πάρει την θέση τους δίπλα στο ντοκυμαντέρ “Μt Olympus the Creation”.

Hollywood International Independent Festival. – 2016 Award of Recognition Athina Krikeli

Global Music Awards.Silver Medal Winner- Outstanding Achievement

George Chatzis Original score, soundtrack Film and Television

Παράλληλα το ντοκιμαντέρ είναι προτεινόμενο σε τρία παγκόσμια φεστιβάλ με κύριο στόχο την τελική ευθεία των Οσκαρς του 2017.

Το Mt Olympus the Creation, αποτελεί το δεύτερο από τα 12 ντοκιμαντέρ που πρόκειται να γυριστούν για τον Όλυμπο από την Ellopia Films USA. Hδη ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του τρίτου ντοκιμαντέρ με τίτλο “Μacedonia: The Gate to Mt. Olympus”

“ Δικαίωση καμάρι και χαρά που ο Ολυμπος ταξιδεύει στον πλανήτη και αφήνει άναυδο τον κόσμο που τον πρωτογνωρίζει. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι ταλαντουχοι όλοι τους με πάθος και όραμα.Που κοιτούμε με δέος το βουνό των Ελλήνων και βάζουμε τα δικά μας εσώψυχα για να μας επιτρέψει να συνταξιδέψουμε. Δεν νομίζω πως θα μπορέσω να περιγράψω ποτέ την αίσθηση που σου χαρίζει ο Όλυμπος όταν τον επισκεφθείς. Δεν είναι η θέα, οι απόκρημνοι βράχοι, το στενό κομμάτι της κορυφής. Νιώθεις πως μοιράζεσαι μια μεγαλοπρέπεια, πως συμμετέχεις σε μια ιερή τελετή, που όμως δεν υφίσταται. Σαν το DNA σου να χορεύει αρχαίους χορούς να επαναλαμβάνει όρκους πίστης στην Ελλάδα, το σώμα σου απλά λειτουργεί ως όχημα που το αφήνεις στην κορυφή να πάρει κουράγια για την κατάβαση. Δεν νιώθεις θνητός εκεί πάνω, δεν σου το επιτρέπει ο Όλυμπος…”

Αθηνά Κρικέλη Σκηνοθέτης Executive Producer Ellopia Films USA

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ Mt.Olympus the Creation για την αγάπη τους και την υποστήριξή τους. Πριν λιγες μέρες βραβεύθηκε η μουσική που συνέθεσα για το ντοκυμαντέρ!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη Κατσαρό για την πολύτιμη βοήθειά του και σε όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ορχήστρα που συστάθηκε για την ηχογράφηση του soundtrack. Επίσης Ευχαριστώ τον Χρήστο Ταμπουρατζή για τη βοήθειά του στο στούντιο και φυσικά τον πατέρα μου Γιάννη Χατζή για τις πολύτιμες συμβουλές του.Εύχομαι με αυτή τη διάκριση να πάμε πιο ψηλά την Ελλάδα μας και τον Όλυμπο…Ευχαριστώ θερμά την Εllopia Films USA για την πρόσκληση σε αυτό το ταξίδι και την τιμή που μου έκαναν!!!

Γιώργος Χατζής Συνθέτης Original Score

 

ΔΕΙΤΕ βίντεο από το ντοκιμαντέρ που είχαμε παρουσιάσει τον Ιούλιο

Ο Όλυμπος δεν είναι προορισμός ταξιδιού, είναι προορισμός ύπαρξης, λέει η Αθηνά Κρικέλη

Όλυμπος, ντοκιμαντέρ, Αθηνά Κρικέλη,

Το Αρχαίο Δίον πλημμύρισε από τους ήχους της αρχαίας κιθάρας και της λύρας του Απόλλωνα, μέσα από την εντυπωσιακή μελωδική σύνθεση της μουσικής του Γιώργου Χατζή.

Το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη “Mt Olympus the Creation” σε συν -σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Ζησόπουλο, ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, επίσημα το ταξίδι του για τα φεστιβάλ του κόσμου.

To σενάριο της Αθηνάς Κρικέλη η αφήγηση του David Washington τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα του Θοδωρή Τζάρτου και οι εντυπωσιακές λήψεις των κινηματογραφιστών, κρατούσαν την ανάσα μέχρι το τέλος όλων των θεατών.

Την βραδιά προλόγισε η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά.

Ο Όλυμπος έλαμψε μέσα από ένα ταξίδι που ξεκίνησε 250 εκατομμύρια χρόνια πριν και που με την βοήθεια των γεωλόγων, κατάφερε να αποτυπωθεί σε αυτό το ντοκιμαντέρ.

Περισσότεροι από 1800 άνθρωποι παρακολούθησαν με απέραντη προσοχή την παραγωγή που θα “ταξιδέψει” το πιο φημισμένο βουνό του κόσμου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ατμόσφαιρα μετά το τέλος της προβολής ήταν συγκινητική.

Όρθιοι στις κερκίδες του Αρχαίου Δίον οι παρευρισκόμενοι, χειροκροτούσαν παρατεταμένα τους συντελεστές και περίμεναν υπομονετικά να σφίξουν τα χέρια και να ανταλλάξουν δύο λόγια με την δημιουργό του φιλμ Αθηνά Κρικέλη. “Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο” δήλωναν εντυπωσιασμένοι οι θεατές, στην έξοδο τους από τον αρχαίο χώρο. “Πολλοί προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Όλυμπο – δήλωσε ο δημοσιογράφος Σωτήρος Πολύζος – αλλά αυτό το ντοκιμαντέρ τον ψήλωσε ακόμα περισσότερο”.

Η ελληνική ψυχή έχει διαμορφωθεί από την γεωλογία της Ελλάδας που δημιούργησε την θαυμάσια και πλούσια ιστορία και μυθολογία μας. Ειναι ευκαιρία όλος ο κόσμος να γνωρίσει τον Όλυμπο από την γεωλογική του πλευρά” Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου-Λεπτοκαρυά.

Πλέον το Mt Olympus the Creation, είναι έτοιμο να φιλοξενηθεί για την περίοδο του καλοκαιριού, και σε άλλες αίθουσες της Ελλάδας, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου ταξιδεύει για τις αντίστοιχες αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σπάνιο ηχητικό, Δημήτρης Μητροπάνος,

Δημήτρης Μητροπάνος: 12 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο έγινε φτωχότερο. Ακόμα και σήμερα, οι διαχρονικές του επιτυχίες "Θες", "Σβήσε...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7
Δελφούς, ανακαλύπτεται, Ηνίοχος,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.
Άγιο Όρος, άβατο,

Ο Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε τα τρομερά ΚΑΡΟΥΛΙΑ του Αγίου Όρους το 1914

Να και η περιγραφή του για τους ασκητές , στα τρομερά Καρούλια:  "Τρυπωμένοι μέσα σὲ σπηλιές, ζοῦν ἐκεῖ καὶ προσεύχουνται γιὰ τὶς ἁμαρτίες τοῦ κόσμου,...
ελληνικές, αρχαιότητες, βρίσκονται, εξωτερικό,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Απριλίου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1820 Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που...
Άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου ο κύκλος τραγουδιών “Ρωμιοσύνη” του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1966 ο κύκλος τραγουδιών «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε συναυλία στο θέατρο Διάνα στην Αθήνα, έπειτα από διαδήλωση της ΕΔΑ...

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους “Onibaba”

Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους "Onibaba", στο πλαίσιο του Jazz Breeze Festival, στις 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Triplicity, ένα από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

‘Ολυμπος: Αίσιο τέλος για 25χρονο ορειβάτη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 25χρονο ορειβάτη, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του...

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Τζον Λένον στο ντοκιμαντέρ “John Lennon: Murder Without a Trial”

Τα άγνωστα κίνητρα πίσω από τον θανάσιμο πυροβολισμό του Τζον Λένον (John Lennon) από...

 Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στον Όλυμπο – Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Όλυμπο, στη φωτιά...

Όλυμπος – Τα μυστικά του βουνού των Θεών!!!

Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να...