Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

ΔΕΙΤΕ τις 10 εταιρίες που ελέγχουν όλα όσα αγοράζουμε

Σήμερα, σχεδόν ό,τι αγοράζουμε παράγεται από 10 συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες. Είτε πρόκειται για μια σοκολάτα Μαρς ή Σνίκερς, είτε για sprite ή fanta, τα λεφτά πάνε στους ίδιους ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω τις 10 εταιρίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους όλα όσα αγοράζουμε.

Kraft

image

Ιδρύθηκε το 1903 από τον Τζέιμς Κραφτ και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Τα προϊόντα της πωλούνται σε 155 χώρες.

Nestle S.A.

image

H Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Κάποιες από τις θυγατρικές που ανήκουν στον όμιλο είναι η Nescafé,η KitKat και η Nesquik.

 

Procter & Gamble

image

H Procter & Gamble έχει ηγετική θέση στην αγορά καταναλωτικών προιόντων και είναι η εταιρία, που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα ετησίως σε διαφημίσεις, αφού διαθέτει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για αυτόν τον σκοπό. Ο όμιλος έχει υπό τον έλεγχό του εταιρίες, όπως το Fairy, Pampers, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, dolce & Gabbana, Gucci και Head & Shoulders.

Johnson & Johnson

image

Καλλυντικά, προϊόντα υγιεινής και ιατρικός εξοπλισμός είναι μερικά από τα προιόντα που παράγει η Johnson & Johnson μέσα από τις 230+ θυγατρικές εταιρίες της.

Unilever

image

Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς προϊόντων οικιακού καθαρισμού. Επίσης, παράγει πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και τα αρώματα που φοράμε.

Mars, Inc.

image

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά προιόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Μεριά από τα πιο δημοφιλή γλυκά της εταιρίας είναι τα M & M, Snickers, Mars, Milky Way, Twix, και Bounty, καθώς και το φαγητό που δίνουμε στα κατοικίδιά μας, όπως τα Pedigree και τα Whiskas.

Kellogg’s

image

Η αρχική ονομασία της εταιρίας που ιδρύθηκε το 1906 στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ήταν Battle Creek Toasted Corn Flake Company. Σήμερα, είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής δημητριακών και εύκολων και γρήγορων φαγητών στον κόσμο.

General Mills, Inc.

image

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο και επικεντρώνεται στην παραγωγή τροφίμων, παιχνιδιών και ρούχων. Επίσης, διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εστιατορίων. Μι από τις πιο γνωστές εταιρίες, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της είναι η Häagen-Daz.

PepsiCo

image

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1965, όταν η εταιρία Pepsi Cola συγχωνεύθηκε με την εταιρία Frito Lay. Κάποια από τα πιο γνωστά προιόντα της εταιρίας είναι τα ενεργειακά ποτά 7up, Mountain Dew και Tropicana, καθώς και τα Cheetos.

Coca-Cola

image

Ο μεγαλύτερος παραγωγός μη αλκοολούχων ποτών, συμπυκνωμάτων και σιροπιών στον κόσμο είναι και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στις ΗΠΑ. Εκτός από το ομώνυμο αναψυκτικό, η εταιρία παράγει και τα προϊόντα Fanta, Sprite και Schweppes.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δεν αγοράζουμε Ελληνικά; Καλά να πάθουμε!

Όταν κάποιος χτυπάει συνεχώς το κεφάλι του στον τοίχο πιστεύοντας πως θα σπάσει ο...

Γιατί πρέπει να αγοράζουμε Ελληνικά – Το 65% του χρέους οφείλεται στις εισαγωγές!

Αυτό συμβαίνει διότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών δεν διαθέτει καταναλωτική συνείδηση και...