Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

ΔΕΙΤΕ τις 10 εταιρίες που ελέγχουν όλα όσα αγοράζουμε

Σήμερα, σχεδόν ό,τι αγοράζουμε παράγεται από 10 συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες. Είτε πρόκειται για μια σοκολάτα Μαρς ή Σνίκερς, είτε για sprite ή fanta, τα λεφτά πάνε στους ίδιους ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω τις 10 εταιρίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους όλα όσα αγοράζουμε.

Kraft

image

Ιδρύθηκε το 1903 από τον Τζέιμς Κραφτ και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Τα προϊόντα της πωλούνται σε 155 χώρες.

Nestle S.A.

image

H Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένου φαγητού στον κόσμο. Κάποιες από τις θυγατρικές που ανήκουν στον όμιλο είναι η Nescafé,η KitKat και η Nesquik.

 

Procter & Gamble

image

H Procter & Gamble έχει ηγετική θέση στην αγορά καταναλωτικών προιόντων και είναι η εταιρία, που ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα ετησίως σε διαφημίσεις, αφού διαθέτει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για αυτόν τον σκοπό. Ο όμιλος έχει υπό τον έλεγχό του εταιρίες, όπως το Fairy, Pampers, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, dolce & Gabbana, Gucci και Head & Shoulders.

Johnson & Johnson

image

Καλλυντικά, προϊόντα υγιεινής και ιατρικός εξοπλισμός είναι μερικά από τα προιόντα που παράγει η Johnson & Johnson μέσα από τις 230+ θυγατρικές εταιρίες της.

Unilever

image

Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς προϊόντων οικιακού καθαρισμού. Επίσης, παράγει πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και τα αρώματα που φοράμε.

Mars, Inc.

image

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά προιόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Μεριά από τα πιο δημοφιλή γλυκά της εταιρίας είναι τα M & M, Snickers, Mars, Milky Way, Twix, και Bounty, καθώς και το φαγητό που δίνουμε στα κατοικίδιά μας, όπως τα Pedigree και τα Whiskas.

Kellogg’s

image

Η αρχική ονομασία της εταιρίας που ιδρύθηκε το 1906 στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ήταν Battle Creek Toasted Corn Flake Company. Σήμερα, είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής δημητριακών και εύκολων και γρήγορων φαγητών στον κόσμο.

General Mills, Inc.

image

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο και επικεντρώνεται στην παραγωγή τροφίμων, παιχνιδιών και ρούχων. Επίσης, διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εστιατορίων. Μι από τις πιο γνωστές εταιρίες, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της είναι η Häagen-Daz.

PepsiCo

image

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1965, όταν η εταιρία Pepsi Cola συγχωνεύθηκε με την εταιρία Frito Lay. Κάποια από τα πιο γνωστά προιόντα της εταιρίας είναι τα ενεργειακά ποτά 7up, Mountain Dew και Tropicana, καθώς και τα Cheetos.

Coca-Cola

image

Ο μεγαλύτερος παραγωγός μη αλκοολούχων ποτών, συμπυκνωμάτων και σιροπιών στον κόσμο είναι και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στις ΗΠΑ. Εκτός από το ομώνυμο αναψυκτικό, η εταιρία παράγει και τα προϊόντα Fanta, Sprite και Schweppes.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

New York Times: Το Ισραήλ ζυγίζει τις επιλογές του για να απαντήσει στρατιωτικά στο...

Παρά την απόφασή της να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Πως μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δεν αγοράζουμε Ελληνικά; Καλά να πάθουμε!

Όταν κάποιος χτυπάει συνεχώς το κεφάλι του στον τοίχο πιστεύοντας πως θα σπάσει ο...

Γιατί πρέπει να αγοράζουμε Ελληνικά – Το 65% του χρέους οφείλεται στις εισαγωγές!

Αυτό συμβαίνει διότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών δεν διαθέτει καταναλωτική συνείδηση και...