Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου: Τον πυροβόλησαν στην κοιλιακή χώρα…

Νεκρός έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος από πυρά αγνώστων μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τάχιστη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, 52 ετών, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ, είναι το θύμα της δολοφονίας, που διαπράχθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στις 19.10 απόψε, στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, που ήταν σε διπλανό γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον όροφο που είναι το γραφείο του.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει γύρει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει. Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τόσκα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλή Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Επίσης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου, για τον οποίο είπε ότι ήταν «άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «εκφράζουμε τα θερμά  μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους συναδέλφους του δικηγόρου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας».

Έντονη καταδίκη από το Προεδρείο της Βουλής

Την έντονη καταδίκη της εκφράζει δια του Προεδρείου, η Βουλή των Ελλήνων για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση εναντίον του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με την αναγγελία του θανάτου του υιού του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, να εκφράσει την βαθιά θλίψη της παράταξης για τον αδόκητο θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ, και αγωνιστή όπως ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.

Τα συλλυπητήρια του, εκ μέρους του Ποταμιού και την καταδίκη της δολοφονίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας είναι η επιείκεια!

– Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας, είναι η επιείκεια. Το έλεος, το οποίο μας έρχεται από τον Θεό, πρέπει και εμείς...

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι...

Η Θεία Κοινωνία, εμβόλιο ζωής

Θεία Κοινωνία: «Το αίμα του Χριστού καθαριεί την συνείδησιν ημών εις το λατρεύειν Θεώ ζώντι» (Εβρ. 9:14). Στο απόσπασμα από την προς Εβραίους επιστολή που...

Ευαγγέλιο Κυριακής 21 Απριλίου 24

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Β’ – Κατά Μάρκο ΙΣΤ'(16) 1-8 Καὶ διαγενομένου τοῦ σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ ᾿Ιακώβου καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα...

Όσιος Φιλόθεος Σιναΐτης: Να φρουρείς το νου σου

Όταν βρεις άνεση από τον πόλεμο κάποια ώρα ή στιγμή, δόξασε Εκείνον που σε έσωσε και έχε τη μνήμη του θανάτου. Να φρουρείς το νου...

Αξία έχει το να αγαπούμε αυτούς που μας εχθρεύονται κι αυτούς που μας μισούν!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ – Πρέπει να πιστεύης ότι σε αγαπά ο Θεός, ακόμη κι αν όλοι οι άνθρωποι σε αποστραφούν κι αν όλοι σε...

Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Α’ – Κατά Ματθαίο ΚΗ'(28) 16-20 Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς.καὶ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του...

Μπαράζ προσαγωγών οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία Λυγγερίδη!

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη...

Πλατεία Αμερικής: Άγρια δολοφονία

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το μεσημέρι εντός διαμερίσματος στην οδό Λεμεσού στην πλατεία Αμερικής. Θύμα ένας...