Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Eπίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος για τα 1000 χρόνια

To 2016 είναι η χρονιά που θα εορταστεί η 1000η επέτειο της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Η ρωσική εκκλησιαστική κοινότητα συζητά επί του παρόντος την δυνατότητα των εορτασμών στο Άγιον Όρος στα τέλη της άνοιξης.

«Η ημερομηνία της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλου στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιηθεί σε επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά κοινότητα (διοίκηση) του Αγίου Όρους αργότερα», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μητροπολίτης Αλέξανδρος Βολκώφ .

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προετοιμασία για τον εορτασμό της 1000ης επετείου της ρωσικής μοναστικής παρουσίας στο Άγιο Όρος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Ρωσία όσο και στο Άγιο Όρος Όσο. Η επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Άθω και η σχετική ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα» , είπε Volkov.

Ο Ρώσος Μητροπολίτης είπε ότι «αυτές οι ημερομηνίες θα συμφωνηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο και με την κοινότητα του Αγίου Όρους» .

Η παρουσία του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος θεωρητικά είναι μια διαδικαστικού τύπου επίσκεψη η έγκριση της οποίας δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον τύπο. Εκτός και εάν υπάρχει κάποιο «ζήτημα» μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ρωσικού.

Η παρουσία του Πατριάρχη κκ. Κυρίλλου στο Άγιο Όρος είναι σημαντική όχι μόνο για την ρωσική μοναστική κοινότητα αλλά και για την ενότητα της ορθοδοξίας.

Υπάρχει όμως και ένα άσχημο σενάριο σχετικά με την «καθυστέρηση» της αφίξεως του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών, το οποίο πιθανόν να αφορά την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, λόγω των προσφύγων και της παρουσίας του ΔΝΤ . Εκτός και εάν οι Ρώσοι «περιμένουν να συμβεί κάτι στην πατρίδα μας».

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Η ΕΕ προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς του Αγίου Όρους), είχαμε προειδοποιήσει ότι Ρώσοι Μοναχοί του Αγίου Όρους μιλούν για έντονη προσπάθεια της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει το καθεστώς.

Μία είδηση που αποτέλεσε «μαχαιριά» στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα μας, μετέφεραν Ρώσοι Μοναχοί, μετά τις εκκλήσεις των Αγιορειτών μας για την τύχη του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για ένα άκρως «βρώμικο και υποχθόνιο» σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων , η οποία μέσω της ΕΕ θέλει να βάλει «πόδι» στο «Περιβόλι της Παναγιάς» .

Τώρα η ΕΕ, πιθανότατα μετά από προτροπή των ΗΠΑ επαναφέρει το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους , λόγω της παρουσίας ειδικά Ρώσων Μοναχών καθώς και Μοναστηριού .

Η Νέα τάξη πραγμάτων θέλει να βεβηλωθεί η Χερσόνησος που την «εποπτεύει» η Παναγιά μας, μη γνωρίζοντας ότι εισέρχονται σε πεδία «δυσνόητα» στην ανθρώπινη κακία και μισαλλοδοξία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης για επίσκεψη στις ΗΠΑ: Αν δεχθώ πρόσκληση θα ανταποκριθώ

Συζήτηση με τους δημοσιογράφους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για το...

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στον “Ευαγγελισμό”

Επίσκεψη στο Νοσκομείο Ευαγγελισμός, κατά τη διάρκεια της εφημερίας των ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,...

Συρίγος για επίσκεψη Ερντογάν: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών

«Δεν περιμένουμε πάρα πολλά» τόνισε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της...

Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό άκρα μυστικότητα

Στο Ισραήλ έφθασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε λίγη ώρα θα έχει...