Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

Εκδήλωση της Macart και της Actionaid

Με το «BAZAART 2017», ένα ξεχωριστό εορταστικό project όπου η τέχνη συναντάται με την κοινωνική προσφορά, θα υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα η γνωστή εταιρεία γραφικών τεχνών Macart.  

 

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί για 24 ημέρες και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας στην Αθήνα. Εκεί γνωστοί καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλοι της Macart θα διαθέτουν προς πώληση μοναδικές δημιουργίες τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για την υποστήριξη της δράσης της ActionAid στην Ελλάδα.

Το «BAZAΑRT 2017» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ως την Παρασκευή29 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φυσικά να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές:

1] Γνήσια αντίγραφα έργων τέχνης (giclée), με την υπογραφή γνωστών ζωγράφων όπως ο Δημήτρης Αναστασίου, η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν, ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής, ο Νίκος Κυριακόπουλος, ο Νίκος Μόσχος, ο Κώστας Παππάς, ο Βασίλης Σελιμάς, ο Αχιλλέας Χρηστίδης και πολλοί άλλοι.

2] Φωτογραφίες διάσημων Ελλήνων φωτογράφων μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Ζέκος και ο Χρήστος Σιμάτος.

3] Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, «ντυμένα» με πρωτότυπες και κυρίως προσωποποιημένες –κατόπιν παραγγελίας– εκτυπώσεις της Macart.

4] Βιβλία,είδη δώρων αλλά και χειροποίητες δημιουργίες που θα διαθέσουν συνεργάτες και φίλοι της Macart, αποκλειστικά για το «BAZAART 2017».

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν στα παραπάνω. Την ημέρα των εγκαινίων του bazaar τέχνης θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση, στην οποία ο γνωστός ζωγράφος Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος μαζί με την Φωτεινή Κούρτη θα παρουσιάσει το «Ημερολόγιο του 2018», καθώς και έργα από την ομώνυμη δουλειά.

Επίσης, πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς που με κάθε αγορά θα μπαίνουν σε κλήρωση για:

-1 γνήσιο αντίγραφο (giclée) του Κωνσταντίνου Έσσλιν, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον δημιουργό.

-1 επώνυμο smartphone, προσφορά του καταστήματος Γερμανός Λένορμαν 234

-1«ιπτάμενο» δώρο-έκπληξη από την iSystem

-1 έγχρωμος laser εκτυπωτής Xerox, προσφορά της Docusys A.E.

-3 γεύματα για τέσσερα άτομα το κάθε ένα στα εστιατόρια «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ» (Γλυφάδα), «Βολιώτικο Τσιπουράδικο (Ψυρρή) και Grill House «ΑΙΣΧΥΛΟΥ» (Ψυρρή) του Δημήτρη Μουρκοβίτη

– 1 limited edition έκπληξη από τη Macart για ένα τυχερό

Τα φετινά Χριστούγεννα επιλέξτε δώρα για τους αγαπημένους σας από την πρωτότυπη συλλογή της Macart, συνδράμοντας έτσι το έργο της ActionAid. Γιατί οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν και με τα πιο μικρά πράγματα…

Σχετικά με την ActionAid

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 αλλάζει για πάντα τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων. Σήμερα, δουλεύει με περισσότερους από 15.000.000 ανθρώπους σε 45 χώρες χωρίς να αρκείται στην παροχή βοήθειας. Αντιθέτως, δίνει προοπτική, δημιουργώντας έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης κι εκστρατείες που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους.

Στην Ελλάδα, η ActionAid ξεκίνησε το 1998 και έκτοτε δημιουργεί ενεργούς πολίτες και γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ των υποστηρικτών της και των πιο περιθωριοποιημένων συνανθρώπων μας. Στηρίζει τους συμπολίτες μας που βιώνουν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό με το «Επίκεντρο», ένα Κέντρο Ενδυνάμωσης στον δήμο Αθηναίων, αλλά και 57 περιθωριοποιημένες κοινότητες στον κόσμο χάρη στους Έλληνες και Κύπριους Αναδόχους Παιδιού. Επίσης, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών ετησίως, πραγματοποιεί εκστρατείες ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και ανταποκρίνεται στην προσφυγική κρίση.

Σχετικά με την Macart

H Macart ιδρύθηκε το 1993 από άτομα που η εμπειρία τους στις γραφικές τέχνες ξεκινά από το 1977.

H εταιρεία έχει αποσπάσει διεθνή και ελληνικά βραβεία για την ποιότητα των εργασιών της, ενώ έχει πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001:2015 για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παραγωγή εντύπων.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, η αγάπη των ιδιοκτητών της Macart για την τέχνη «γέννησε» τον Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας,στον οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου πολυχώρου έγιναν τον Οκτώβριο του 2014 με μία έκθεση που φιλοξένησε έργα 21 διακεκριμένων σύγχρονων ζωγράφων.

Έκτοτε στον Πολιτιστικό Χώρο Macart πραγματοποιήθηκαν αρκετά εικαστικά events όπως εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων («Ενδιάμεσοι χώροι», «Μουσικές σκηνές»), έκθεση με ψηφιακά τυπώματα giclée που έφεραν την υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών («Art in multiples»), καθώς και παρόμοιες εκδηλώσεις που κάθε φορά τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης και επισκεψιμότητας από καλλιτέχνες, διευθυντές Μουσείων και Πινακοθηκών, ιδιοκτήτες γνωστών γκαλερί, κριτικούς και ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες, δημοσιογράφους και φυσικά εξέχοντες εκπροσώπους από τον χώρο των Γραφικών Τεχνών.

Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 210 5132322

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 17/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 17/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2728), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαρτίου ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή “Νέρων”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1945 ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή "Νέρων" βάσει της οποίας η Βέρμαχτ...

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη Ρωσία ιστοσελίδες μιλούσαν για τον θάνατο του Καρόλου

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην...

Τι κρύβεται στα βάθη του πιο απομακρυσμένου σημείου του πλανήτη;

Ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της Μυθολογίας Κθούλου είναι η παράξενη βυθισμένη μητρόπολη...

Φίνος Φιλμ: Ευχές για καλή Σαρακοστή με χιουμοριστικό αφιέρωμα (βίντεο)

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Φίνος Φιλμ εύχεται χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή...