«Επέλεξα να μη γίνουν εγκαίνια φαντασμαγορικά» είπε ο Τσίπρας για το νέο γραφείο στη Θεσσαλονίκη

17
Αλ. Τσίπρας, γραφείο, Θεσσαλονίκη,

Με μια ουσιαστική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων της Βόρειας Ελλάδας, όπως είπε, θέλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εγκαινιάσει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και «όχι με μια ακόμη δεξίωση» όπως ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατα την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου, το οποίο θα βρίσκεται στο ΥΜΑΘ, αυτό θα είναι καθημερινά ανοιχτό και όχι μόνο δεν θα υποβαθμίζει τη δουλειά που γίνεται στο Υφ. Μακεδονίας- Θράκης, αλλά θα την αναβαθμίζει. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στην πόλη ανά 15 ημέρες για να συναντά από κοντά όσους επιθυμούν να του θέτουν ζητήματα προς επίλυση.

«Επέλεξα να μη γίνει σήμερα άλλη μια δεξίωση, εγκαίνια φαντασμαγορικά, αλλά μια σύσκεψη εργασίας. Να συζητήσουμε ότι χρειαστεί για να δώσουμε λύση στα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να ψάξουμε λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές. Όχι λόγια μεγάλα. Η παρουσία του γραφείου, αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου. Μας δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούμε τις δραστηριότητες που απαιτούνται για να δοθούν λύσεις» είπε.

Διαβάστε επίσης:  Πολάκης για εκλογή Φώφης: Εκοιλοπόνιε το βουνό και γέννησε ένα ποντικό

Σχετικά με την συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Είμαστε συνεργάτες σε έναν κοινό σκοπό. Να παράξουμε έργο για την επίλυση των προγραμμάτων της καθημερινότητας, της περιφέρειας και της πόλης της Θεσσαλονίκης».

Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του με αναφορές στη δημιουργική Ελλάδα «που παρά τις αντιξοότητες και πολλές φορές την αδιαφορία κρατικών υπηρεσιών και δομών, προσπαθεί και παράγει έργο. Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα δημιουργική, μακριά από αυτή της γραφειοκρατίας και της μιζέριας, θα μου επιτρέψετε να πω, μια Ελλάδα που παράγει δημιουργικό έργο. Τη συναντώ παντού και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίξουμε. τους συναντάμε στα πανεπιστήμια, στη νέα γενιά, στις πολιτιστικές δραστηριότητες, στις δραστηριότητες συλλογικοτήτων, στην κοινωνική οικονομία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.