Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Έργα και Ημέραι του …δεκαπενταμελούς!

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να σκίσει τα Μνημόνια και ν’ αλλάξει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα ξεκινούσε ένα πλατύ λαϊκό κίνημα, ένα ευρωπαϊκό λαϊκό μέτωπο για ν’ απομονώσει την Γερμανία της κ. Μέρκελ και να της αφαιρέσει την ηγεμονία της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα υποχρέωνε τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων να πληρώσουν τα χρέη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων! Τόσο απλό.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός θεωρώντας συμφέρουσα μια τέτοια πολιτική έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 36,5 % και τον ανέδειξε πρώτο κόμμα. Η εξαγγελία της σεισάχθειας έπιασε τόπο. Αψήλωσε ο νους των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονταν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και καμιά δεκαπενταριά αριστερίστικα γκρουπούσκουλα και με το δώρο των 50 εδρών σχημάτισαν κυβέρνηση κι άρχισαν ν’ αυτοσχεδιάζουν, με τη βοήθεια του ακροδεξιού κόμματος των ψεκασμένων:

Ανέδειξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Π. Παυλόπουλο που ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή άφησε την Αθήνα να καεί, αλλά διόρισε 35 χιλιάδες υπαλλήλους στο Δημόσιο με μια υπογραφή (Π.Δ. 164).

Έκανε Πρόεδρο της Βουλής την εξωτική Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έσπευσε αμέσως να δημιουργήσει την «Επιτροπή της Σαγιονάρας» για το Δημόσιο Χρέος και να διατάξει την προσέλευση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για να τον ανακρίνει!

Έκανε υπουργό Οικονομικών τον εξωγήινο Γιάνη Βαρουφάκη για να εκβιάσει την Ευρώπη με την αποχώρηση της Ελλάδος, όταν ο κ. Β. Σόιμπλε έδινε και 50 δισ. δώρο για να φύγουμε!

Έκανε υπουργό Εσόδων την ποιήτρια Νάντια Βαλαβάνη που είχε μπερδέψει το θεατρικό έργο “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” με τον…. προϋπολογισμό!

Έκανε Πρόεδρο του Άρειου Πάγου την Βασιλική Θάνου, η οποία για να παραμείνει στην εξουσία απειλεί να παραβιάσει το…. Σύνταγμα!

Γενικά έκανε καμιά σαρανταριά ψώνια και νούμερα υπουργούς. Την ίδια τακτική ακολούθησε και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Η κυβέρνηση αυτή και η προηγούμενη του Αλ. Τσίπρα ούτε τσούρμο είναι, ούτε τσίρκο, ούτε θίασος, ούτε καν μπουλούκι. Ένα δεκαπενταμελές είναι που έχει ξεμείνει από το πάρτι των καταλήψεων, ζαλισμένο και ξεμυαλισμένο από το κρασί και το ξενύχτι. Γαλουχημένοι με έτοιμες ιδέες από το σταλινικό εργαστήριο του Μεσοπολέμου, αγνοούν τι σημαίνει Κυβέρνηση, Κράτος, Οικονομία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Άμυνα, Ευρώπη και τα ρέστα. Νόμιζαν ότι θα κυβερνούσαν με τις… παντόφλες των επιφυλλίδων και των χρονογραφημάτων. Υπονόμευσαν και γελοιοποίησαν κάθε έννοια Αριστεράς.

Ήταν επόμενο να καταλήξουν να κάνουν:

Το Δημοψήφισμα όπου το 60% όχι το έκαναν 100% ναι! Ούτε ο Γ. Κονδύλης δεν έκανε τέτοιο δημοψήφισμα το 1935 για να φέρει τον βασιλιά!

Τα capital controls και να κλείσουν τις τράπεζες.

Να επιβαρύνουν την εθνική οικονομία με 100 δισ. ευρώ. Έτσι το 2015 έκλεισε με ύφεση 1,2% και έλλειμμα 14 δισ. (7,5% του ΑΕΠ). Για να μη μιλήσουμε για φόρους, κόψιμο μισθών και συντάξεων, κλείσιμο επιχειρήσεων και τα ρέστα.

Τι δεν έκανε η κυβέρνηση του ζαλισμένου δεκαπενταμελούς που έπρεπε να είχε κάνει;
Πριν απ’ όλα έπρεπε να κλείσει αμέσως τη διαπραγμάτευση του e-mail Χαρδούβελη. Η διαπραγμάτευση είχε φτάσει στα 1,7 δισ. ευρώ μέτρα και μέσα σε πέντε μέρες μπορούσε άνετα να κατέβει στα 1,2–1,5 δισ. ευρώ μέτρα. Έτσι θα τελείωνε η εποχή των μνημονίων και θα υπέγραφε ένα ελαφρύ μνημόνιο για την έξοδο στις αγορές. Έτσι η ανάπτυξη το 2015 θα έφτανε στο 2,5–3% του ΑΕΠ και ο προϋπολογισμός θα ήταν για πρώτη φορά από την εποχή Σημίτη πάλι ισοσκελισμένος. Η ανεργία θα έπεφτε και η οικονομία θα συνέχιζε με ανάπτυξη 3,5% το 2016, αντί για μηδενική.

Παράλληλα θα έβαζε μπροστά ένα τετραετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του κράτους και της οικονομίας, με βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.

Δηλαδή:

Ν’ απλοποιήσει τη νομοθεσία αντί να την κάνει πιο πολύπλοκη και γραφειοκρατική που ευνοεί τη θεσμική και ατομική διαφθορά.
Να μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου και τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι κατά 95% είχαν προσληφθεί με ρουσφέτια, επειδή δεν είχαν ικανότητες για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Να διευρύνει τη φορολογική βάση, αφού μόνο οι μισοί Έλληνες πλήρωναν φόρους, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Η φοροδιαφυγή κυμαίνεται γύρω στα 20 δισ. € το χρόνο και η φοροκλοπή γύρω στα 10 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ν’ αλλάξει το άδικο, φαύλο και σπάταλο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα και να το μετατρέψει σε ανταποδοτικό, όπου ο καθείς παίρνει όσα πληρώνει.
Να εκσυγχρονίσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας εισάγοντας το κατώτερο εισόδημα επιβίωσης ώστε οι ευνοούμενοι του κόμματος να μη ζουν με πολλαπλά επιδόματα και να έχουμε το φαινόμενο των εγκύων… παπάδων, τυφλών ταξιτζήδων και τερματοφυλάκων και γυναίκες που γεννάνε κάθε δυο-τρεις μήνες!…

Γενικότερα να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη και αφού καταλάβει την τελευταία στιγμή ότι αυτά που έλεγαν οδηγούσαν την Ελλάδα να γίνει Μποκοχαράμ να μην επιστρέψει πίσω και να κάνει το κόμμα του κόκκινο ΠΑΣΟΚ κατά το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ του Κωστάκη Καραμανλή, αλλά να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά γι΄ αυτό ήταν απροετοίμαστοι οι ανήλικοι πολιτικοί ηγέτες του δεκαπενταμελούς που γύριζαν από το πάρτι των καταλήψεων.

πηγη: gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Νέα Δημοκρατία-Ευρωεκλογές: Θα ποντάρει και πάλι στη σταθερότητα

Το εύρημα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο “συμφερόντων” οικονομικών, επιχειρηματικών, εκδοτικών κλπ - που θέλουν να τη ρίξουν. Η ιστορία με τους Μαρινάκη-Παπασταύρου-Μπρατάκο...

Ο Ανδρουλάκης έπιασε στον “ύπνο” τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου σάστισαν από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανώς. Αμφότερα τα κόμματα άλλωστε δίνουν τη μάχη της δεύτερης θέσης και δεδομένων των συνθηκών, ο...

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Αρκετοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Φρέντη Μπελέρη, ωστόσο υπάρχουν και ισχυρά «όχι». Ο λόγος για την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μισό δισ. ευρώ για 3 «μεγαθήρια»: Τα έργα που έρχονται θα κρύψουν τον ορίζοντα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Κι όμως, αυτά τα «θηρία» αφήνουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα Με συνολικό κόστος επένδυσης που αγγίζει...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Οκτωβρίου αρχίζουν τα έργα εξωραϊσμού του Πεδίου του Άρεως

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1934.... Αρχίζουν τα έργα εξωραϊσμού του Πεδίου του Άρεως με την κατεδάφιση...

Θεσσαλία: Αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων σε 74 σημεία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

Σε 74 σημεία επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τον καθαρισμό ποταμών και...

Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας: Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από 7 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών θα πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών...