Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Εβδομάδα-καμίνι για τη χώρα: Πότε και για πόσες ημέρες θα ξεπεράσει τους 40°C

Μπορεί οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης να έχουν ήδη βιώσει το πρώτο «κύμα» καύσωνα, 41 βαθμοί Κελσίου στη νότια Ισπανία, όμως στα Βαλκάνια οι «καυτές» καλοκαιρινές θερμοκρασίες μόλις ξεκίνησαν.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει στα όρια καύσωνα από την Πέμπτη.

Τo Σάββατο, το θερμόμετρο έφτασε στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ τους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη, και τη Λάρισα και στους 36 στη Μυτιλήνη και την Ελευσίνα.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα, Κυριακή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει», κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 37 με 38 βαθμούς.

Όμως σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αναμένονται μεσημεριανές μπόρες.

Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (μέγιστες 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα).

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι λίγο υψηλότερες από τις κανονικές, όμως η δομή της ατμόσφαιρας δεν παρουσιάζει τυπική δομή καύσωνα.

Πάντως, τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη (λιγότερο) θα εκδηλωθούν μεσημεριανές καταιγίδες στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό (πιθανόν να επηρεαστούν και άλλες μη ορεινές περιοχές σε Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία).

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά (38 βαθμοί Κελσίου στην Αθήνα), ενώ από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετή ζέστη αναμένουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν σποραδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 34 στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 35 και τοπικά 36 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 32 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 3 και τοπικά στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά του νομού αναμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοανατολικά έως 4 μποφόρ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τροποποιήσεις θα ισχύσουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις μετακινήσεις με...

Καιρός: Σάκης Αρναούτογλου – Συννεφιά και αυξημένη σχετική υγρασία όλη την εβδομάδα

Η αυξημένη συννεφιά και η αυξημένη σχετική υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του...

Κορωνοϊός: 73.710 κρούσματα, 258 θάνατοι

Σε 73.710 ανέρχονται τα κρούσματα COVID-19 κατά την τελευταία εβδομάδα 8-14 Αυγούστου (7.065 ανά...

Κορωνοϊός: 314 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Στα 314 ανέρχονται τα θύματα του κορωνοϊού μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν 44...