ΦΛΟΡΙΝΤΑ: Στο μάτι του κυκλώνα με 3 νεκρούς

17
Φλόριντα, 3 νεκροί, κυκλωνας,

Τα πρώτα θύματα μετρά η Φλόριντα που σαρώνει ο κυκλώνας Ίρμα.

Στο νότιο και δυτικό τμήμα της πολιτείας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που φαίνεται πως προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τις αρμόδιες αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο κυκλώνας έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στα νησιά της Καραϊβικής.

Η πρωτεύουσα Μαϊάμι, που θυμίζει πόλη – φάντασμα, πλήττεται αυτή την ώρα με ανέμους ταχύτητας 230 χλμ. την ώρα, καταιγίδες και πλημμύρες. Για παλιρροιακα κύματα ύψους έως και 5 μέτρων είχε προειδοποιήσει ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ. «Σας ζητώ να προσευχηθείτε για εμάς» ήταν το δραματικό μήνυμα του Ρικ Σκοτ. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, η Ίρμα αναβαθμίστηκε προηγουμένως στην κατηγορία 4. Πάνω από 1 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης:  Την ακριβέστερη έκδοση της Καινής Διαθήκης υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές

Πάνω από έξι εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περισσότεροι από 70 .000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια, ενώ 280.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι καταστροφές από τον κυκλώνα θα μπορούσαν να κοστίσουν στην αμερικανική οικονομία 200 δισεκ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι σε ένα συγκλονιστικό βίντεο διακρίνεται ο κυκλώνας να προσεγγίζει τις ακτές της Φλόριντα: