Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Football League: Αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η ΑΕΛ

Αχαρναϊκός – ΑΕΛ 1-2
Ακόμα μια νίκη πέτυχε η ΑΕΛ η οποία σε συνδυασμό με την ήττα της Κέρκυρας, στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους γηπέδούχους, και παρά το γεγονός ότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων εν τούτοις δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 36΄ όταν η σέντρα σουτ του Λαμπρόπουλου βρήκε στο δοκάρι του Παγούδη και κατέληξε άουτ.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 33΄, το σουτ του Ροβίθη πέρασε μόλις άουτ από τα καρέ της ομάδας της Δυτικής Αττικής, με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι Θεσσαλοί στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54΄ με το σουτ του Παπατόλιου.

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους «βυσσινί», με συνέπεια αυτοί να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Γιοβάνοβιτς στο 54΄ με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 64΄ με σουτ έκανε το 1-2 φέρνοντας με τον τρόπο αυτό τα πάνω κάτω στο σκορ. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εξέλιξη η οποία ήταν υπέρ της ΑΕΛ στην προσπάθεια της να διαχειριστεί με επιτυχία το υπάρχόν σκορ, το οποίο ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61’ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μάρης (84’ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79’ Αναστασίου), Κωστόπουλος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57’ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης (46’ Μπανούσης), Καπός, Βαρέλα, Πάτο (83’ Χοτζάλι).

Αγροτικός Αστέρας – Κέρκυρα 3-1

«Αντίο» με νίκη είπε στο κοινό του ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος παράλληλα συνέχισε την θετική παράδοση που έχει στην έδρα του απέναντι στην Κέρκυρα. Στα του αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο ματς από τους νησιώτες, και στο 15΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε σουτ του Μπιτάνγκ.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι «σταχυοφόροι» κυριάρχησαν στο παιχνίδι, και στο 33΄ κατάφεραν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων στο σκορ, χάρη σε κεφαλιά του Βελλίνη, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο ίδιος παίκτης σκόραρε εκ νέου αυτή τη φορά με σουτ, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 3-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, ήταν αυτή η οποία κατάφερε να μειώσει σε 3-1 χάρη σε διάγωνιο σουτ του Γκόμες, ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες κατέβαλαν οι Φαίακες προκειμένου να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, δεν τα κατάφεραν με συνέπεια το ήδη υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Βαφέας, Μπάρμπας, Αμαραντίδης (51′ Καραμπάς), Μακρυδημήτρης, Έππας, Συμελίδης (36′ Τοπούζης), Μπιτάνγκ, Βελλίνης, Διαμαντόπουλος (62′ Σιαμπάνης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τριαντάφυλλος, Σουάνης (46′ Μπαλντοβαλίεφ), Κρητικός, Γκόμεζ, Παμλίδης, Κόντος (62′ Φάμπιο), Χιντζίδης, Βλάχος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Γεωργακόπουλος (46′ Αρναρέλλης).

Πανσερραϊκός – Απόλλων Σμύρνης 0-5

Με νίκη ολοκλήρωσε την σεζόν ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε με 5-0 στις Σέρρες του Πανσερραϊκού και κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας. Έπειτα από ένα πρώτο τριαντάλεπτο χωρίς κάτι το αξιόλογο στο παιχνίδι, η ομαδα του Γιώργου Βαζάκα ήταν αυτή η οποία στο 32΄ άνοιξε το σκορ χάρη σε προβολή του Καμαρά.

Μετά την εξέλιξη αυτή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν αυτή η οποία είχε τα ηνία του αγώνα, κάτι που είχε σαν συνέπεια να πετύχει ακόμα τρία γκολ και να σφραγίσει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο την νίκη της. Αρχικά στο 34΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Καμαρά, αυτη τη φορά με πλασέ και εν συνεχεία στο 45΄με πλασέ του Στεργίδη, ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο Καμαρά με χατ τρικ έκανε το 0-4,αποτέλεσμα το οποίο ήταν και το τελικό για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, και στο 51΄ ήταν η σειρά του Βάντερσον να χρηστεί σκόρερ ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και με εξαίρεση το σουτ του Γιάντση στο 66΄ το οποίο και απέκρουσε ο Ταϊρης, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση στον αγώνα, με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Καστανιώτης, Καρράς, Ιωαννίδης (46’ Καψάλης), Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Τριανταφυλλάκος, Ρούτσης, Ανδρέου (46’ Γιάντσης), Τσιμίκας, Παπαστεργίου (66’ Ντα κόστα) , Δωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Πάνος, Δεληζήσης, Γκότοβος (53’ Ψιάνος), Αρναούτογλου, Παρπέξ, Σουνάς (78’ Φαρινόλα), Στεργίδης, Φατιόν, Βάντερσον, Καμαρά (60’ Καλλέργης).

Λαμία – Πανελευσινιακός 1-1

Την παραμονή του στην κατηγορία, έστω κα την τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να εξασφαλίσει ο Πανελευσινιακός ο οποίος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Λαμίας. Στα του αγώνα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα από τους Ελευσίνιους, και στο 28΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Σιατραβάνη.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι Φθιωτείς πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο από την ομάδα του Θανάση Δημόπουλου και στο 38΄ έφτασαν κοντά στο 2-0, το γύρισμά όμως του Νεόφυτου αποκρούστηκε από τον Μανιάτη. Στην επανάληψη οι παίκτες του συλλόγου της Δυτικής Αττικής, ανέβασαν την απόδοση τους και στο 57΄ έφτασαν κοντά στο 1-1, το σουτ όμως του Τσολακίδη αντί για τα δίχτυα του Πίτκα κατέληξε άουτ.

Η φάση αυτή αφύπνισε την ομάδα της Λαμίας, η οποία με την σειρά της ανέβασε την απόδοση της και στο 69΄ έφτασε κοντά στο 2-1, το σουτ όμως που επιχείρησε ο Νεόφυτος αποκρούστηκε αρχικά από τον Μανιάτη και εν συνεχεία από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε με το υπάρχον σκορ, ο Γιαννιτσάνης ήταν αυτό που στο 84΄ με σουτ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Παπαργυρίου, Γιαλούσης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης (87′ Αλεξίου), Τζόκιτς, Σιατραβάνης (29′ Νεόφυτος), Μπουλούλης, Νατσιόπουλος, Καραλής (66′ Αντωνόπουλος), Πίντο.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Τσίγκρος, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Κωνσταντινίδης, Κασνέτση (46′ Βαϊσχάιμερ), Κυζιρίδης (65′ Λίτσος), Σταματάκης (46′ Τσολακίδης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

Κισσαμικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

Με νίκη και δη εκτός έδρας ολοκλήρωσε την σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας, σ΄ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο και για τις δύο ομάδες οι οποίες είχαν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους στην κατηγορία. Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο φτωχό σε φάσεις, η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, και στο 53΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη σε γκολ του Τζέκου.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου, προσπάθησαν να φτάσυον στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διασπάσουν την άμυνα των «κιτρινόμαυρων» προκειμένου να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γεωργατζά, με συνέπεια το ήδη υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρηθεί ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Γιαγκιόζης, Τσερκέζος, Τζημογιάννης, Παντελάκης, Τσοντάκης Σμίλτος, Μάνιας, Αυγενικού, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Γεωργατζάς, Σάββας, Τζάνης, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Τσιλούλης, Μαυριάς, Τζέκος, Μπιτέλης, Γκουγκούδης.

Χανιά – Παναιγιάλειος 3-2

Επιστροφή στις νίκες για τα Χανιά, τα οποία έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά, σ΄ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι . Το συγκρότημα του Κυριάκου Γρηγοράκη μπήκε πιο ορεξάτο στο ματς από τους Αχαιούς, και μόλις στο 16΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Μπριλάκη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχτηκαν ανέβασαν την απόδοση τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο κι έγινε στο 43΄ με το σουτ του Γκοτσούλια, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΑΟΧ μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι και σε δύο περιπτώσεις, έφτασε κοντά στο γκολ χωρίς όμως να το πετύχει.Αρχικά στο 46΄ με το σουτ του Παλιάτσιου να αποκρούεται από τον Τσάπαλο και εν συνεχεία στο 66΄ όταν το σουτ του Καμινιώτη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των Αχαιών. Αυτό το οποίο δεν μπόρεσαν να πετύχουν στις δύο αυτές φάσεις οι Κρητικοί, το πέτυχαν στο 68΄ με τον Τσούτση.

Η ομάδα του Χρήστου Παρασκευόπουλου, κατάφερε να φέρει το ματς εκ νέου στα ίσα στο 79΄ με τον Σκαρτσίλα, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 85΄ με πλασέ του Γκέσιου έκαναν το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα με τους γηπέδούχους να ολοκληρώνουν με παίκτη λιγότερο το ματς λόγω της αποβολής του Καρτσαμπά στο 93΄ με 2η κίτρινη κάρτα.

ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Σάντερσον, Παλιάτσιος (88’ Μουντοκαλάκης), Μασάδο, Ρίκκα (56’ Τσούτσης), Καρτσαμπάς, Καμινιώτης (81’ Νύκταρης Μ.), Γκέσιος, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Τσάπαλος, Σανδραβέλης, Μαυρόπουλος, Ρέλλας, Γκατσέσα (84’ Σπίνουλας), Γκούφας, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (64’ Σκαρτσίλας), Στίκας, Ζουνίνιο, Κολόκας.

Καλλιθέα – Παναχαϊκή 4-2

Χορταστικό παιχνίδι έγινε στο Ελ Πάσο ανάμεσα στην Καλλιθέα και την Παναχαϊκή, σ΄έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το συγκρότημα του Λουκά Καρα΄δημου ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα από τους Αχαιούς και στο 20΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη σε κεφαλιά του Γκίνη. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι «κυανόλευκοι» ήταν αυτοί που κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι και στο 35΄ έφτασαν κοντά στο 2-0, το σουτ όμως του Ηλιάδη πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στρέζου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αχαιοί παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζαν, ήταν αυτοί που μπήκα καλύτερα στον αγώνα και στο 46΄ έφερεαν το ματς στα ίσα με σουτ του Ρουμπάτου. Η Καλλιθέα έπειτα από την ψυχρολουσία αυτή, ανέβασε την απόδοση της και στο 63΄ κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα με σουτ του Φράγκου.

Η απάντηση από πλευράς «κοκκινόμαυρων» ήρθε στο 71΄ με τον Χούσα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ρουμπάτος από τον Σταμόπουλο. Οι γηπεδούχοι μετά την εξέλιξη αυτή, κατάφεραν σε διάστημα πέντε λεπτών να πετύχουν ακόμα δύο γκολ και να καθαρίσουν για τα καλά το παιχνίδι. Αρχικά στο 84΄ με το μακρινό σουτ του Μπέλη, και εν συνεχεία στο 89΄ με το μακρινό σουτ του Σταύρου διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Γκέκας, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Τσώνης, Ευαγγέλου, Γκίνη (75′ Σταύρου), Τεγούσης (53′ Κατσικογιάννης), Μπέλης, Φράγκος, Ηλιάδης, Τσίπρας (58′ Ντουρμισάι).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Λαμπρόπουλος Γ., Πινδώνης, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Παπανικολάου, Σαμπατάκος, Ρουμπάτος (79′ Πέδρο), Μητρόπουλος.

Ζάκυνθος – Εργοτέλης 3-0 α.α.

Ολυμπιακός Βόλου – Τρίκαλα 0-3 α.α.

Βαθμολογία (Τελική)

1.ΑΕΛ 78

2.Κέρκυρα 75

3.Τρίκαλα 67

4.Απόλλων Σμύρνης 61

5.Λαμία 59

6.Κισσαμικός 51

7.Καλλιθέα 49

8.Αχαρναϊκός 45

9.Αναγέννηση Καρδίτσας 45

10.Πανσερραϊκός 43

11.Αγροτικός Αστέρας 43

12.Παναιγιάλειος 41

13.Χανιά 38

14.Πανελευσινιακός 35

15.Ζάκυνθος 34

16.Παναχαϊκή 28

17.Ολυμπιακός Βόλου 10

18.Εργοτέλης 7

*Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

**Ο Απόλλωνας έχασε με 3-0 στα χαρτιά τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε και με αφαίρεση – 6 βαθμών.

***Η Παναχαϊκή έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με -12 βαθούς, ενώ τις έχουν αφαιρεθεί και 3 βαθμοι, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της 3ης φάσης της διαδικασίας αδειοδότησης.

****Καλλιθέα και Ζάκυνθος έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς επίσης δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της 3ης φασης της διαδικασίας αδειόδοτησης της ΕΠΟ.

*****Εκκρεμεί η απόφαση του αγώνα Αχαρναϊκός – Χανιά, ο οποίος διακόπηκε με υπαιτιότητα της ομάδας της Δυτικής Αττικής.

******Εκκρεμούν οι ενστάσεις του Πανελευσινιακού για τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό και της Παναχαϊκής για το ματς με την Λαμία.

Θέσεις 1-2 : Άνοδος στην Super League

15- 18: Υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική στο ΟΑΚΑ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ντου κουκουλοφόρων στην κλήρωση της Football League – Κοντονής: Άνανδρη επίθεση οπλισμένων (φώτο)

Αίμα, καρεκλιές, σπασμένες μύτες και μολότοφ. Σοκαριστικές σκηνές εξελίχθηκαν κατά την επίθεση κουκουλοφόρων στην κλήρωση...