Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Γεννηματά: Σήμερα γράφεται μια ταπεινωτική σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος

«Πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων» αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά , υποστηρίζοντας ότι “σήμερα γράφεται μια ταπεινωτική σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος με το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.”

Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , μίλησε για οριακή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, η συνοχή της οποίας όπως είπε, έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή της στην εξουσία και για θέατρο του παραλόγου και κακή παράσταση που έχει ημερομηνία λήξης και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

«Πλέον γνωρίζουμε με ντοκουμέντα και όχι με εικασίες ότι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, η πόλωση και ο διχασμός, τα ψέματα και η ανικανότητα οδήγησαν τη χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, τη δημοκρατία υπό περιορισμό, τον δημόσιο πλούτο στη διαχείριση ξένων για έναν αιώνα και τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου», υποστήριξε.

Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στο Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής είπε: «Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο προτείνει μνημόνιο για πάντα και διαρκή περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας “είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση».

Η κ. Γεννηματά στη συνέχεια υποστήριξε ότι το «πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει το «αποκρουστικό σχέδιο της πολιτικής της κυβέρνησης», μιας πολιτικής όπως είπε, που έφερε τη χώρα πέρυσι στο χείλος του γκρεμού και φόρτωσε τη χώρα με το επαχθέστερο μνημόνιο 3 και 4.

Παράλληλα, μίλησε για εκχώρηση του εθνικού πλούτου και περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, και υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε ταπεινωτική εποπτεία, με τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής, και ο «κόφτης», τη βάζει σε ένα στενό «κορσέ» δια βίου».

«Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα!»

Στον «κόφτη» όμως που ακόνιζαν επί 6 χρόνια και βρήκαν σε εσάς τον πρόθυμο και μας τον φέρατε, προβλέπονται ειδικές και άμεσες παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται «απ’ έξω» και που βέβαια θα περιλαμβάνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο δημόσιος πλούτος παραδίδεται ουσιαστική στον πλήρη έλεγχο των δανειστών, με δικαίωμα veto της τρόικας. Εκχωρούνται για 99 χρόνια προς πώληση όλες οι εταιρείες και οι συμμετοχές του Δημοσίου».

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, με έντονο ύφος τόνισε ότι «τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων δίνονται στα κοράκια των αγορών», και ότι «η φοροκαταιγίδα θα πνίξει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση αλλά και κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».

«Τα διαλύετε όλα. Οι 80.000 δικαιούχοι σήμερα -και 400.000 αύριο- του ΕΚΑΣ, δεν πρέπει να προστατευθούν; Είναι μήπως και αυτοί ο συνταξιούχοι των 650 ευρώ «πλούσιοι» Έλληνες; Ή μήπως «φοροφυγάδες» όπως τους αποκάλεσαν βουλευτές σας», σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη για το ΕΚΑΣ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ακόμα «νέα αυταπάτη το κλείσιμο της αξιολόγησης και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη».

«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του μπορούν να εκτινάξουν το ελατήριο της οικονομίας. Δεν το πιστεύουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν.Το αντίθετο κάνουν. Συμπιέζουν το σπιράλ προς τα κάτω», είπε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση διαθέτει ισχνή-οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών. Η συνοχή της έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή τους στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προχωρούν μόνοι τους, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

ΟΣΕ: Στη μοίρα του ο οργανισμός που παραμένει ακόμα με μεταβατική διοίκηση

Με μεγάλα κενά και κρίσιμες δεσμεύσεις που δεν προχώρησαν εξακολουθεί να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών...
Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το ν/σ για τον Τύπο

Πρόταση δυσπιστίας: Για το «μπάζωμα», το Predator και το «Μισέλ Gate»

Την ώρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, η πρόταση δυσπιστίας σείει...

Βουλή: Κατατέθηκε από τον Ν. Ανδρουλάκη η πρόταση δυσπιστίας – Ποια είναι η διαδικασία

«Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών» ανέφερε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλλάζει σελίδα ο Παναθηναϊκός: Επίσημη πρόταση Γιαννακόπουλου σε Αλαφούζο! “Αναλαμβάνουμε όλα τα χρέη!”

Η πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το κονσόρτσιουμ Γιαννακόπουλου απέκτησε επίσημη μορφή! «Μην...