Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Γερμανία: Έκρηξη από βόμβα σε εστιατόριο στο Άνσμπαχ – Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής αυτοκτονίας

Τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία μέσα σε μια εβδομάδα. Χθες το βράδυ, Σύρος πρόσφυγας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό σε εστιατόριο στην πόλη Άνσμπαχ.

Δεν αποκλείουν οι αρχές το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρία, Γιοαχίμ Χέρμαν, δήλωσε ότι η έκρηξη δεν οφείλεται σε ατύχημα και δείχνει να πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ενώ η δήμαρχος της πόλης, Κάρντα Σάιντελ, δήλωσε σε τοπικές εφημερίδες ότι η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αναφορές που έκαναν λόγο για διαρροή υγραερίου στον χώρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας με τη συνδρομή σωστικών συνεργείων, στην οποία συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη σπεύδει ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, ενώ έχει ήδη ακυρωθεί το μουσικό φεστιβάλ “Ansbach Open” που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί κοντά στο σημείο του συμβάντος και το οποίο θα παρακολουθούσαν περίπου 2.500 θεατές.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεκρός είναι πιθανότατα ο καμικάζι που μετέφερε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο πριν την έκρηξη εθεάθη ένας άνδρας με σακίδιο, στον οποίο νωρίτερα δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι στόχος ήταν το “Ansbach Open”

«Από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άντρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει».

Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ.

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Χέρμαν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».

https://www.youtube.com/watch?v=C3T1Npx888U

Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο τριήμερο τρόμου που βιώνει η Γερμανία, μετά την αιματηρή επίθεση ενός 18χρονου Ιρανογερμανού την Παρασκευή στο Μόναχο, ο οποίος σκότωσε 9 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ένας Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε θανάσιμα με ματσέτα σε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο στη Στουτγκάρδη, πριν συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μόσχα: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους και έκαψαν κτίρια – Δεκάδες οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις στον...

Γλυφάδα: Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία – Αναφορές για νεκρό και τραυματίες – Έκαναν έφοδο τα ΕΚΑΜ

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα έπεσαν πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες...

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Ένας άνδρας, το πρωί του Σαββάτου, μαχαίρωσε άτομα το Σάββατο , στον Gare de...

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ

Στο πένθος βυθίζεται σήμερα ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα! Όπως δήλωσε η οικογένεια του στο...