Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Γιάννης Μπουρούσης – Βίκτορ Κλαβέρ: Ένας στους δύο κερδίζει!

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει ήδη τον αγωνιστικό προγραμματισμό ενόψει της επόμενης σεζόν.

Μετά την απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον και του Μάικ Τζέιμς, οι «Πράσινοι» συνεχίζουν το μεταγραφικό σαφάρι για τις θέσεις της ρακέτας.
Ο πρώτος και μεγάλος στόχος των Κυπελλούχων Ελλάδας είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ αποτελεί τον διακαή πόθο του Παναθηναϊκού, οι ιθύνοντες του οποίου έχουν εστιάσει πάνω του ήδη από τον αποκλεισμό της ομάδας από την Λαμποράλ, στο Top-8 της περσινής Euroleague.

Ο έμπειρος άσος, που πραγματοποίησε μία τρομερή χρονιά πέρσι με την φανέλα των Βάσκων, συγκεντρώνει πάνω του όλα τα στοιχεία που ψάχνει ο Παναθηναϊκός στη θέση του σέντερ. Εκτός της αγωνιστικής του αξίας όμως, οι «Πράσινοι» βλέπουν στο πρόσωπο του «Μπούρου» τον Έλληνα παίκτη που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του ηγέτη, μετά και την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

 

bourousis

Ο 32χρονος άσος κυνηγά το όνειρο του ΝΒΑ. Βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του και θέλει να εξαργυρώσει τις περσινές του εμφανίσεις με ένα συμβόλαιο για τον «μαγικό κόσμο». Όμως, μέχρι στιγμής, περιμένει κάποια χειροπιαστή πρόταση.

Σε περίπτωση που αυτή δεν έρθει εντός των επόμενων ημερών, τότε το πιθανότερο σενάριο θα είναι η ένταξή του στον Παναθηναϊκό, που του έχει καταθέσει μία εξαιρετική προσφορά.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά διετές συμβόλαιο συνεργασίας, που πλησιάζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ένα πόσο πολύ υψηλό για τα δεδομένα της εποχής, και περίπου τριπλάσιο από αυτό που λάμβανε ετησίως ο Μπουρούσης στη Λαμποράλ (400 χιλιάδες ευρώ).

Να σημειωθεί πως στην προσέγγιση και τις συνομιλίες των δύο πλευρών έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο οι άριστες σχέσεις ανάμεσα στον Έλληνα σέντερ και τον ισχυρό άντρα του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Το σημαντικό είναι πως ο Μπουρούσης, κάθε μέρα που περνάει χωρίς να έχει πρόταση από το ΝΒΑ, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον Παναθηναϊκό.

 

ΠΑΟ

Plan B με Βουγιούκα και Κλαβέρ

Το θέμα με τον Έλληνα σέντερ αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα τις επόμενες μέρες, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κάθεται με… σταυρωμένα τα χέρια. Σε περίπτωση που η απάντηση του Μπουρούση είναι αρνητική, τότε το Τριφύλλι θα προχωρήσει στο εναλλακτικό σενάριο, στο Plan B.

Σε αυτό, ο Ιάν Βουγιούκας αναμένεται να καλύψει την θέση του σέντερ την επόμενη σεζόν, ενώ ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της περσινής Euroleague για την ενίσχυση στην θέση του πάουερ φόργουορντ.

Ο λόγος για τον Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους στόχους των «Πρασίνων» ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο Ισπανός άσος, που ήταν συμπαίκτης του Κρις Σίνγκλετον πέρσι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, όμως οι επιλογές του φαίνεται πως έχουν λιγοστέψει τις τελευταίες μέρες.

Ειδικότερα, οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που εξέταζαν αρκετά σοβαρά την περίπτωσή του έχουν στραφεί πλέον σε άλλους μεταγραφικούς στόχους, καθώς η Βαλένθια, που έχει τα δικαιώματα του παίκτη στην Ισπανία, αξιώνει 3 εκατομμύρια ευρώ για να του επιτρέψει να αγωνιστεί σε άλλο σύλλογο της Ιβηρικής. Ένα ποσό… απαγορευτικό για τα δύο «μεγαθήρια» του ισπανικού μπάσκετ.

Γιατί προτιμά Παναθηναϊκό ο Κλαβέρ;

Βέβαια, ενδιαφέρον για τον πρώην παίκτη των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς υπάρχει και από την Τουρκία, όμως η μοναδική επίσημη πρόταση που έχει στα χέρια του ο 27χρονος άσος είναι αυτή της Εφές. Η τούρκικη ομάδα, μετά και την δήλωση του Σάριτς πως θα αγωνίζεται στους Φιλαδέλφια Σίξερς και στο ΝΒΑ από την επόμενη σεζόν, ψάχνει έναν παίκτη ώστε να καλύψει την θέση του βασικού στο «4», με τον Κλαβέρ να βρίσκεται στο κεντρικό της κάδρο.

Ο Ισπανός άσος φαίνεται όμως πως στο δίλημμα «Εφές ή Παναθηναικός» προτιμά, για αρκετούς λόγους, τους «Πράσινους». Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, ο Κλαβέρ είναι πολύ ζεστός με την προοπτική του Παναθηναϊκού. Επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, τον οποίο τον «μαγνητίζει» πολύ περισσότερο από το Αμπντί Ιμπεκτσί, ενώ, παρά το γεγονός πως τα οικονομικά δεδομένα αλλά και ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλότερο επίπεδο στην Εφές, ο 27χρονος φόργουορντ θεωρεί πως μία μεταγραφή του εκεί δεν θα του επιτρέψει να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Επιπλέον, μετά τις τελευταία γεγονότα στην Τουρκία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο Κλαβέρ και η οικογένειά του προτιμούν την πιο ασφαλή Αθήνα για την επόμενη σεζόν. Επίσης, ο Ισπανός άσος δεν φαίνεται… ζεστός στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, καθώς δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2011-2012, στο οποίο συνυπήρξαν στην Βαλένθια.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει μία εξαιρετική πρόταση στον Ισπανό, πλησιάζοντας πολύ κοντά στις αρχικές οικονομικές του απαιτήσεις. Έτσι, σε περίπτωση που το έντονο φλερτ με τον Γιάννη Μπουρούση δεν καταλήξει σε… γάμο, τότε οι «Πράσινοι» θα στραφούν αποκλειστικά στον Κλαβέρ, ενεργοποιώντας το Plan B. Βέβαια, το συγκεκριμένο μεταγραφικό σχέδιο κάθε άλλο παρά Plan B είναι, καθώς ο έμπειρος φόργουορντ είναι παίκτης από το πάνω ράφι, ενώ και ο Βουγιούκας προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Ζαλγκίρις.

Μάλιστα, ο Ισπανός, αν πει το «ναι», θα συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Τζειμς Γκιστ στην θέση «4», ενώ εξυπηρετεί άμεσα το πλάνο και την τακτική προσέγγιση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κλαβέρ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητεί ο Παναθηναϊκός για τις θέσεις των φόργουορντ. Είναι ψηλός, αθλητικός, και εξαιρετικός σουτέρ, ενώ στα συν του είναι ότι διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο καθώς οι πράσινοι έκλεισαν τις θέσεις των 4 Αμερικανών με την προσθήκη των Τζέιμς, Σίνγκλετον (συν τους Γκιστ, Φελντέιν), που δικαιούνται για την Α1.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι διαρροές στα δεξιά

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του Δώρου Πάσχα και για το τι ισχύει σε...