Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Γιατί οι αστυνομικοί φοβούνται για «καυτό φθινόπωρο» και ταραχές στους δρόμους

Τα δεκάδες προκλητικά επεισόδια ομάδων αναρχικών και οπαδών της βίας, μέσα σε μια παθητική-εξευτελιστική στάση της ΕΛΑΣ διατεταγμένη από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, έχουν αποθρασύνει τις ομάδες αναρχικών τραμπούκων τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Με ανενόχλητους και μαξιμαλιστικούς στόχους ανεμπόδιστους, από εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκκλησίες έως δημόσια κτίρια (μετά καταλήψεων συχνά) και επιθετικές διαθέσεις εναντίον των ΜΑΤ και όλων των δυνάμεων της Αστυνομίας. Από αστυνομικά τμήματα, περιπολικά και περιπόλους έως ομάδες και λεωφορεία των ΜΑΤ.

Εκτίμηση κύκλων της ΕΛΑΣ είναι “ότι η ατιμωρησία αποθρασύνει τις ομάδες αυτές, που αποτελούνται από φανατικούς οπαδούς της βίας και της σύγκρουσης με το Κράτος, ότι πρόκειται για πρόβες τζενεράλε της επιθετικής τακτικής τους, την οποία είναι αποφασισμένες και συντονισμένες,  να πυροδοτήσουν σύντομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη- και ίσως άλλες μεγάλες πόλεις – τον καυτό Φθινόπωρο «της μεγάλης αναταραχής».

Ομάδες με περίεργη και συχνά ύποπτη στελέχωση, υποστηρίζουν στην ΕΛΑΣ, σε μια περίεργη συνύπαρξη «ιδεολόγων της βίας και της αναρχίας» με εγκληματικές δραστηριότητες κάθε είδους, από κλοπές και ληστείες έως το εμπόριο ναρκωτικών. Μετά τους υπολογισμούς αυτούς,  «κόκκινο» χτυπά η ανησυχία στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, για ένα ενδεχόμενο «θερμό» φθινόπωρο, με φόντο την εκρηκτική κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά και τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας, και των ταραχών το φθινόπωρο, με φόντο τη συνεχιζόμενη ανομία στα Εξάρχεια αλλά και υπό τη σκιά του πρωτοφανή ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν αιχμές για τη στάση της πολιτικής «ήπιας διαχείρισης» που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι ως συνέπεια οι αστυνομικοί γίνονται όλο και πιο διστακτικοί και άτολμοι στη λήψη αποφάσεων, ενώ στον αντίποδα οι ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων όλο και αποθρασύνονται.

Ο προβληματισμός των Αρχών εντείνεται περαιτέρω από ένα απειλητικό κείμενο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε εφημερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου οι συντάκτες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι «μπαίνουμε για τα καλά στην εποχή των ταραχών».

Πιθανή αφετηρία των ταραχών θεωρούνται οι κινητοποιήσεις για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της το επόμενο Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκονται ουσιαστικά εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο καθήκον και των συγκρατημένων εντολών από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «καυτό» φθινόπωρο έρχονται στον απόηχο του μπαράζ περιστατικών ανομίας που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες, πρωτίστως έναντι πολιτικών και θρησκευτικών στόχων.

Μόνο τον Αύγουστο, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στη Μονή Πετράκη με βόμβες μολότοφ και δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με βόμβες μολότοφ, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις προκάλεσαν επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Τα «πολεμοφόδια» που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την έφοδο στο ΑΠΘ (φωτο)

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα σε χώρους του ΑΠΘ, από...

Νέος Κόσμος: Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ, στο οποίο φαίνεται η σορός...

Πράγα: Δραματικό βίντεο από bodycam αστυνομικών που καταδιώκουν τον 24χρονο ένοπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

Βίντεο από τις στολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που έκαναν έφοδο στο Πανεπιστήμιο...

Ρέντη: Ο 18χρονος δράστης ισχυρίστηκε “Μας είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς”

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια...