Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Γιουνγκ Μπόις – Ολυμπιακός 0-1

Γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημά του, κάτι που έδειξε να ευνοεί τους ταχύτατους γηπεδούχους που δοκίμασαν από τα πρώτα λεπτά να πιέσουν έντονα στη μεσαία γραμμή και να βγάλουν γρήγορες αντεπιθέσεις μετά από κάποιο κλέψιμο.

Το κατάφεραν σε 2-3 περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που η άμυνα του Ολυμπιακού από την άλλη πλευρά μάλλον έκανε τη ζωή της δύσκολη σε ένα ακόμη παιχνίδι, αφού (κυρίως) οι «ερυθρόλευκοι» στόπερ υπέπεσαν και πάλι σε αρκετά εύκολα λάθη.
Παράλληλα και οι αμυντικοί μέσοι του Ολυμπιακού είχαν ένα θέμα στο να κρατήσουν και να προωθήσουν τη μπάλα προς την επίθεση στο πρώτο 20λεπτο. Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω, η Γιουνγκ Μπόις κρατούσε περισσότερο τη μπάλα και πλησίαζε πιο συχνά την περιοχή του Λεάλι από ότι θα ήθελε ο Πάουλο Μπέντο, ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή για αρκετή ώρα στο παιχνίδι.
Η Γιουνγκ Μπόις πάντως έδειξε γενικά να είναι μια καλοδουλεμένη και επιθετική ομάδα με πολλούς αυτοματισμούς και ταχύτατους ποδοσφαιριστές, αλλά και με πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αν ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει κάτι από το ματς, θα έπρεπε να βελτιώσει κατακόρυφα την εικόνα του σε σχέση με όσα έδειξε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, να αποφύγει τα αβίαστα λάθη γύρω από την περιοχή και αντίστοιχα να κυκλοφορήσει με υπομονή τη μπάλα προκειμένου να διασπάσει αργά ή γρήγορα την ευάλωτη ελβετική άμυνα.

Πως ξεκίνησαν

Στο 4-4-2 του Άντι Χίτερ, ο Εμβογκό ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Φον Μπέργκεν και Ροσά ήταν οι δύο στόπερ, με τον Λέγιακς αριστερά και τον Σούτερ δεξιά στην άμυνα. Μπερτόνε και Ζακάρια ήταν οι κεντρικοί μέσοι, αριστερό χαφ ο Σουλεϊμάνι, δεξί ο Ραβέ και δίδυμο στην επίθεση οι Φρέι και Κούμπο.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Λεάλι αντί του Καπίνο στο τέρμα, Φιγκέιρας – Ντε Λα Μπέγια, δεξιά και αριστερά στην άμυνα, με δίδυμο στόπερ τους Μποτία και Ντα Κόστα. Οι Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο ξεκίνησαν στα αμυντικά χαφ, επιτελικός ο Μάριν, αριστερά στην επίθεση ο Ελιουνούσι, δεξιά ο Σεμπά και στην «κορυφή» ο Ιντέγε.

Ευκαιρίες και λάθη

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία με το ξεκίνημα του αγώνα. Αρχικά ο Ολυμπιακός στην αντεπίθεση του 2ου λεπτού με το σουτ του Μαρίν έπειτα από ωραία κίνησή του να κοντράρει στα σώματα. Ένα λεπτό μετά, ο Μποτία κάνει το πρώτο τραγικό λάθος του αγώνα, δίνοντας στον Κούμπο την ευκαιρία να μπει στην περιοχή και να σουτάρει δυνατά και τον Λεάλι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 7′, συνεχόμενα λάθη μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού σε φάση διαρκείας ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» δεν αξιοποιήθηκαν από τους Ελβετούς, ενώ οι Πειραιώτες δεν πλήρωσαν ένα ακόμη χαζό λάθος του Ντα Κόστα στο 12′ αφού ο ίδιος ανέκοψε αντικανονικά τον αντίπαλό του μετά από… πάσα που του έδωσε στη μεσαία γραμμή. Τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν πάντως στο 22′, όταν το πολύ επικίνδυνο σουτ του Σουλεϊμάνι με το αριστερό εκτός περιοχής, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Ανέβηκε, απείλησε, σκόραρε

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τον Ολυμπιακό να κρατάει πιο σωστά τη μπάλα και να αρχίζει να έχει καλύτερη ανάπτυξη στη μεσαία γραμμή του, στοιχεία που του επέτρεψαν αντίστοιχα να βρει και ευκαιρίες.

Το σουτ του Σεμπά στο 25′ από πλάγια θέση ήταν κακό, στο 32′ ο Μάριν γύρισε για τον Ελιουνούσι στην αντεπίθεση όμως ο Εμβογκό βγήκε και πρόλαβε να μπλοκάρει τη συρτή σέντρα, ενώ ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ των Ελβετών έδιωξε με τις γροθιές και το ωραίο σουτ του Ελιουνούσι. Το «μηδέν» παρέμενε μεν, αλλά ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πιο ορθολογικό παιχνίδι και έπαιρναν σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα.

Επόμενη πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν αυτή του 42′ όταν διώξιμο του Μποτία από την άμυνα μετατρέπεται σε ασίστ για τον Σεμπά που μπαίνει στην περιοχή, κάνει το γύρισμα όμως ο Ιντέγε δεν φτάνει για λίγα εκατοστά τη μπάλα για να τη σπρώξει στην κενή εστία. Ο συνδυασμός του επόμενου λεπτού πάντως είχε ιδανική κατάληξη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου! Μετά από πολύ ωραία συνεργασία των «ερυθρόλευκων», ο Ιντέγε έδωσε δίπλα του στον Καμπιάσο, αυτός άνοιξε τη μπάλα δεξιά για τον Μαρίν, ο Γερμανός πέρασε ξανά με το κεφάλι για τον Νιγηριανό ο οποίος έκανε το γύρισμα με τη μία χωρίς καν να κοιτάξει και ο Καμπιάσο που είχε κάνει την κάθετη κίνηση ολοκλήρωσε τον αυτοματισμό με κοντινή προβολή για το 0-1. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που ήθελε πριν το ματς και μάλιστα σε ιδανικό χρονικό σημείο. Πλέον, το ματς ήταν στα… πόδια του για να το διαχειριστεί σωστά και να ξεκινήσει με το δεξί στον όμιλο.

Αντίστοιχο ξεκίνημα και ερυθρόλευκη υπεροχή

Πολύ δυνατά μπήκαν και στην επανάληψη οι παίκτες του Μπέντο, φτάνοντας κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 47ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ελιουνούσι έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Σεμπά την προβολή, όμως και πάλι ο Εμβογκό πρόλαβε οριακά τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Αντίστοιχη ήταν και η συνέχεια του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ρυθμό πάντως να πέφτει ακόμη περισσότερο, κάτι που προφανώς ευνοούσε πλέον τον Ολυμπιακό. Οι Ελβετοί είχαν μονάχα ένα καλό δεκάλεπτο από το 55′ ως το 65′ και τίποτα περισσότερο. Στο διάστημα αυτό, ο Μποτία έκοψε σωτήρια τον Κούμπο στην αντεπίθεση του 55′, ενώ ο Λεάλι ήταν αυτός που κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του στη μεγάλη, διπλή ευκαιρία του 61ου λεπτού για τη Γιουνγκ Μπόις, με τον Ιταλό να «βγάζει» τα σουτ των Φρέι και Κούμπο.

Από εκεί και έπειτα, τίποτα απολύτως δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται εξαιρετικά το παιχνίδι παγώνοντας και τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν. Ένα σουτ του Μπερτόνε στο 66′ δεν απείλησε, όπως και αυτό του Ελιουνούσι για τον Ολυμπιακό στο 69′. Άουτ πέρασε και η προσπάθεια του Ντε Λα Μπέγια στο 73′, μάλλον στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του ματς, που ολοκληρώθηκε με το τελευταίο τέταρτο να είναι εντελώς διαδικαστικό, αφού η «ερυθρόλευκη» άμυνα στάθηκε στο ύψος της στο διάστημα αυτό, με τους Πειραιώτες να κρατούν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη φάση των ομίλων.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γιουνγκ Μπόις (Άντι Χίτερ): Εμβογκό, Φον Μπέργκεν, Μπερτόνε, Σουλεϊμάνι, Λέγιακς, Ραβέ (86’ Ντουά), Φρέι (78’ Σικ), Ροσά, Σούτερ, Ζακάρια, Κούμπο.

Ολυμπιακός: (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Ελιουνούσι (90’+3 Ρομάο), Σεμπά, Μάριν (63′ Αντρέ Μάρτινς), Ιντέγε (82′ Καρντόσο).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Η «πράσινη» ΚΑΕ έδωσε οδηγίες...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/24

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε...

Με “μαγικό” Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με ανατροπή

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει για άλλη μία φορά εντυπωσιακά πράγματα πάνω στο χορτάρι σημειώνοντας δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός νίκησε (με ανατροπή) τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 14/4/24

Ο τελικός Κάσπερ Ρουντ – Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο και τα ματς της Super League Παναθηναϊκός – Λαμία και ΑΕΚ – Άρης ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο – 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Τμήμα διώροφου κτιρίου, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης, κατέρρευσε στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι,...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο καταλληλότερο ματς

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις σταυροί στον ΣΥΡΙΖΑ και το παιχνίδι με τον Ζαγοράκη

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την...