Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Grand Prix Ρωσίας: νικητής ο Ρόσμπεργκ

Η επέλαση του Νίκο Ρόσμπεργκ προς τον φετινό τίτλο συνεχίζεται: ο Γερμανός της Μερσέντες πήρε την 4η φετινή του νίκη- και 7η σερί αν υπολογίσουμε και τις 3 στο τέλος του 2015- βλέποντας πρώτος την καρό σημαία και στη Ρωσία και αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ράικονεν.

Έχει βαλθεί να κάνει σε όλους παρατεταμένη πλάκα φέτος: μετά τις τρεις σερί νίκες του στο τέλος του 2015 (αφότου, δηλαδή, ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε και μαθηματικά τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο), ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει μπει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι- και μόνο εκεί- και φέτος.

Ο Γερμανός πιλότος της- ξεκάθαρα ασυναγώνιστης- Μερσέντες εκκίνησε καλά σήμερα στο Σότσι μετά τη χθεσινή του pole position και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του (παρά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στο 2ο γύρο που εξάλειψε τις διαφορές), παρά μονάχα όταν πέρασε την γραμμή εκκίνησης- τερματισμού για να πάρει την 4η φετινή, σε 4 αγώνες, νίκη του. Αυτή ήταν η έβδομη σερί για τον Ρόσμπεργκ, ο οποίος ισοφάρισε τους Ασκάρι και Μίκαελ Σουμάχερ και υπολείπεται μόνο του Σεμπάστιαν Φέτελ, που το 2013 είχε πάρει 9 συνεχόμενες.

Πίσω του ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος χορεύει μηχανοκίνητο ταγκό από την αρχή του 2016 με την ατυχία, κατάφερε να περιορίσει τη «ζημιά» τερματίζοντας 2ος αν και ξεκινούσε από τη δέκατη θέση, ενώ ο Κίμι Ράικονεν έφερε ξανά τη Φεράρι του στο βάθρο, πιάνοντας το αγωνιστικό ταβάνι της Σκουντερία, η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κοιτάξει στα μάτια (έστω: στους καθρέφτες) την πρωταθλήτρια Μερσέντες.

Μετά την πρώτη τριάδα τερμάτισαν οι δύο Γουίλιαμς, με τον Μπότας να τερματίζει μπροστά από τον Μάσα (αν και όλο το τριήμερο η ομάδα του Σερ Φρανκ έδειχνε ικανή ν’ ανέβει στο βάθρο), ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο τρύπησε το ταβάνι των προσδοκιών ακόμα και του πιο αισιόδοξου οπαδού της ΜακΛάρεν, φέρνοντας το μονοθέσιό του στην 6η θέση.

Μάγκνουνσεν, Γκροζιάν (ξανά εντός βαθμών με την Χάας του), Πέρεζ και Μπάτον (και η δεύτερη ΜακΛάρεν εντός δεκάδας) συμπλήρωσαν τις θέσεις 7-10.

Στ’ αξιοσημείωτα του αγώνα το δεύτερο σερί επεισόδιο ανάμεσα σε Κβίατ και Φέτελ που έφερε την εγκατάλειψη του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φεράρι, μιας και ο Ρώσος μπέρδεψε τη Φόρμουλα 1 με τα συγκρουόμενα και τον έστειλε εκτός grand prix από την 3η στροφή, καθώς τον ακούμπησε δύο (ναι, δύο!) φορές μέσα σε λίγα μέτρα.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, λοιπόν, έφτασε το απόλυτο των 100 βαθμών και είδε τη διαφορά του από τον teammate του να εκτοξεύεται στους 43- μια ολόκληρη νίκη και μια δεύτερη θέση, δηλαδή.

Εντάξει, ναι: σε μια τόσο μακριά σεζόν τα 4 grand prix μοιάζουν με σταγόνα στον μονοθέσιο ωκεανό, όμως το 2016 ο Γερμανός δείχνει έτοιμος να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του Κέκε.

Στα χνάρια του παγκόσμιου πρωταθλητή…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

38ος Μαραθώνιος Αθηνών: Ο Κώστας Γκελαούζος ο μεγάλος νικητής – Κατέρριψε ρεκόρ 17 ετών

Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με χρόνο 2:16.49...

Survivor: Μεγάλος νικητής ο Σάκης Κατσούλης

Το κοινό είδε τον απόλυτο Survivor στο πρόσωπο του Σάκη Κατσούλη, ο οποίος κέρδισε...

House of Fame: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής! (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του House of Fame και νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας,...

Voice: Αυτός είναι ο νικητής του μουσικού talent show (βίντεο-φωτό)

Ο Σάκης Ρουβάς έχει κάθε λόγο να χαμογελά για το φετινό Voice. Το μέλος...