Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Grand Prix Σιγκαπούρης: ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε τον αγώνα

Ο Νίκο συνεχίζει να έχει σφυγμό πρωταθλητή: ο Γερμανός πιλότος της Μερσέντες κέρδισε το 3ο συνεχόμενο grand prix σήμερα στην Σιγκαπούρη, έφτασε τις 8 φετινές νίκες (και 22 στην καριέρα του) και πέρασε μετά από πολύ καιρό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Δεύτερος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που άγγιξε τη νίκη, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον

Εκκίνηση με… περιπέτεια

Μόλις έσβησαν τα 5 κόκκινα φώτα ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατάφερε να κρατήσει με νύχια και με δόντια την 1η θέση έναντι του επιθετικού Ρικιάρντο, ο Αλόνσο έκανε τρομερή δουλειά και πετάχτηκε 5ος- πίσω από τον 3ο Χάμιλτον και τον Κίμι-, όμως πιο πίσω έγινε μίνι- χαμός: ο Σάινθ χτύπησε με την Τόρο Ρόσο του τον Χούλκενμπεργκ, αυτός κατέληξε στα προστατευτικά στην ευθεία εκκίνησης- τερματισμού και, κάπως έτσι, είχε φτάσει η στιγμή για την αγαπημένη ατραξιόν ενός βραδινού αγώνα στη Σιγκαπούρη.

Ναι, ναι- ακριβώς: του Αυτοκινήτου Ασφαλείας…

Επανεκκίνηση και τώρα πιάστε τον Νίκο

Μετά από 2 γύρους στην πίστα, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επέστρεψε στα πιτ (με την πρώτη δεκάδα να φορά την πάρα πολύ μαλακή γόμα) και ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι.

Και, για νιοστή ογδοηκοστή έβδομη φορά, είχαμε τη συνήθη εικόνα: η Μερσέντες που βρισκόταν μπροστά (ο Ρόσμπεργκ εν προκειμένω) άρχισε ν’ ανοίγει με τρομακτικούς ρυθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο Ρικιάρντο.

Στην τρίτη θέση ο Χάμιλτον αντιμετώπιζε προβλήματα με τα φρένα του και αδυνατούσε να πλησιάσει τους δύο πρώτους, ενώ στις πίσω θέσεις ο Φέτελ- που ξεκίνησε τελευταίος- κέρδιζε συνεχώς θέσεις και πλησίαζε τη δεκάδα.

 

Από τον 15ο γύρο μέχρι τον 17ο όλοι οι πρωτοπόροι μπήκαν στα πιτ για ν’ αλλάξουν λάστιχα, χωρίς, ωστόσο, ν’ αλλάξει κάτι στις θέσεις που είχαν: Ρόσμπεργκ, Ρικιάρντο, Χάμιλτον και Κίμι ήταν μπροστά, τη στιγμή που ο Φέτελ συνέχισε να κερδίζει θέσεις και είχε μπει εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

Πιο πίσω, ο Πέρεζ- όπως πάντα- φιγούραρε μεταξύ 6ης και 8ης θέσης, ενώ οι δύο Γουίλιαμς έμεναν εκτός των βαθμών.

Και άπαντες περίμεναν κάτι, κάπου να γίνει.

Μέχρι που έγινε.

Ιπτάμενος Φινλανδός

Προσεγγίζοντας το μέσο του αγώνα, ο Κίμι Ράικονεν αίφνης σεληνιάστηκε: άρχισε να κάνει αλλεπάλληλους ταχύτερους γύρους, έφτασε πίσω από τον 3ο Χάμιλτον και μετά από ένα λάθος του παγκόσμιου πρωταθλητή, κατάφερε να τον περάσει.

Αμέσως μετά, όμως μπήκε στα πιτ (στον 34ο γύρο) και ξανάγινε ο κακός μηχανοκίνητος χαμός.

Την ίδια στιγμή, ο Μπότας με τον Μπάτον εγκατέλειπαν τον αγώνα, πηγαίνοντας να κάνουν παρέα στους Χούλκενμπεργκ και Γκροζιάν (δεν ξεκίνησε καν λόγω προβλήματος στην Χάας του).

Κι όμως: αντί περιπάτου, θρίλερ!

Σε θεωρητικό επίπεδο, δε θα έπρεπε να γίνει έτσι: αφού κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά στην εκκίνηση- κι αφού άνοιξε τη διαφορά του πάνω από τα 10 δευτερόλεπτα- η λογική (αυτή που έχει επιβάλει η Μερσέντες εδώ και μια τριετία) έλεγε πως ο Ρόσμπεργκ θα έπρεπε να κάνει πλάκα στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, μετά το τρίτο πιτ όλων πλην του πρωτοπόρου (46ο-47ο πέρασμα) και την επιμονή της Μερσέντες να μη βάλει για τρίτη φορά μέσα τον Γερμανό, ο Ρικιάρντο άρχισε να κερδίζει 3.5 δευτερόλεπτα το γύρο από τον Νίκο και οι τελευταίοι 10 γύροι εξελίχθηκαν σε θρίλερ βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές του Τζον Κάρπεντερ.

Ο Ρικιάρντο κατάφερε να φτάσει πίσω από τον Ρόσμπεργκ, ωστόσο ο Γερμανός κατάφερε να κρατήσει με τα χίλια ζόρια την πρωτιά και πανηγύρισε την 3η σερί του νίκη (μετά από Σπα και Μόντσα).

Πίσω από τους δύο πρώτους ο «σκασμένος», εσχάτως, Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ Κίμι, Φέτελ, Φερστάπεν, Αλόνσο (καταπληκτικός αγώνας από τον «γερόλυκο» Ισπανό), Πέρεζ, Κβίατ και Μάγκνουνσεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το πρωτάθλημα στο στόμα του Νίκο(υ), λοιπόν: ο Γερμανός στο 250ου αγώνα στην Φόρμουλα 1 κατάφερε να πάρει την πρώτη του καρό σημαία στη Σιγκαπούρη και ηγείται ξανά στο βαθμολογικό πίνακα (+8 από τον δεύτερο Χάμιλτον).

 

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 273
Χάμιλτον 265
Ρικιάρντο 179
Φέτελ 153
Ράικονεν148
Φερστάπεν 129
Μπότας 70
Πέρεζ 66
Χούλκενμπεργκ 46
Μάσα 41
Αλόνσο 36
Σάινθ 30
Γκροζιάν 28
Κβιάτ 25
Μπάτον 17
Μάγκνουσεν 7
Βερλάιν 1
Φαντόρν 1
Γκουτιέρεζ 0
Πάλμερ 0
Έρικσον 0
Νασρ 0
Χαριάντο 0
Οκόν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 538
Red Bull 316
Ferrari 301
Force India 112
Williams 111
McLaren 54
Toro Rosso 47
Haas 28
Renault 7
Manor 1
Sauber 0

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας (βίντεο)

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε...

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...