Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Grand Prix Βελγίου: νικητής ο Νίκο Ρόσμπεργκ

Μετά από έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα στο Σπα, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε τη νίκη, όμως είδε τον Χάμιλτον από 21ος ν’ ανεβαίνει στην 3η θέση του βάθρου. Δεύτερος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Ρεντ Μπουλ.

Ήθελε κάτι παραπάνω- κάτι πολύ παραπάνω: με δεδομένο πως ο teammate του εκκινούσε προτελευταίος και ο ίδιος πρώτος, ευελπιστούσε πως στο τέλος του σημερινού αγώνα η διαφορά του +19 υπέρ του Βρετανού θα είχε εξανεμιστεί.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτό- πήρε τη νίκη, δηλαδή, στο Βέλγιο σήμερα- όμως ο Λιούς Χάμιλτον περιόρισε στο ελάχιστο τη ζημιά, κερδίζοντας 18 ολόκληρες θέσεις και τερματίζοντας 3ος. Ανάμεσά τους βρέθηκε μια (αναγεννημένη στους τελευταίους 5 αγώνες) Ρεντ Μπουλ, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Έσβησαν τα κόκκινα φώτα, άναψαν τα «αίματα»

Βάζει υποψηφιότητα για την πιο επεισοδιακή εκκίνηση των τελευταίων ετών- εύκολα: με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο Σπα, ο Ρόσμπεργκ έφυγε εύκολα μπροστά, όμως ο δεύτερος Φερστάπεν έχασε τη θέση του από τις δύο Φεράρι.

Στην πρώτη στροφή, ωστόσο, έγινε το μηχανοκίνητο «έλα να δεις»: Μαξ, Κίμι και Φέτελ στριμώχτηκαν, ο Φινλανδός ακούμπησε τον teammate του κι εν συνεχεία έπεσε πάνω του και η Ρεντ Μπουλ, με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι στα πιτ για ν’ αλλάξουν μπροστά ρύγχος, λάστιχα- και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Φυσικά όλοι έχασαν πολλές θέσεις, με αποτέλεσμα ο Χούλκενμπεργκ ν’ ανέβει δεύτερος και ο Ρικιάρντο τρίτος.

Τα «όμορφα», όμως, ήταν ακόμα μπροστά…

Σοκαριστικό ατύχημα για Μάγκνουνσεν και κόκκινη σημαία

Στον 6ο γύρο του αγώνα, ο Κέβιν Μάγκνουνσεν έχασε τον έλεγχο της Ρενό του και προσέκρουσε με τρομακτικό τρόπο στα προστατευτικά ελαστικά, με αποτέλεσμα να διαλύσει, κυριολεκτικά, το μονοθέσιό του.

Ο Δανός βγήκε ευτυχώς σώος και αβλαβής από τα συντρίμμια της Ρενό, το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, όμως στο 10ο γύρο διαπιστώθηκε πως είναι αδύνατον να καθαριστεί άμεσα η άσφαλτος και βγήκε η κόκκινη σημαία.

Ο αγώνας θα ξεκινούσε και πάλι μετά από 15 λεπτά.

Επανεκκίνηση αγώνα και… συγκρουόμενα Φερστάπεν

Όταν ξεκίνησε εκ νέου ο αγώνας- με τους οδηγούς να έχουν το δικαίωμα, φυσικά, ν’ αλλάξουν ελαστικά- ο Ρόσμπεργκ βρισκόταν στην πρωτοπορία, με τους Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Αλόνσο και Χάμιλτον να συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Ο Βρετανός ανέβηκε εύκολα μέχρι την 3η θέση και μείωσε κοντά στο δευτερόλεπτο τη διαφορά του από τον δεύτερο Ρικιάρντο (που προσπέρασε τον Χούλκενμπεργκ), όμως όταν έβαλε τη μέση γόμα στον 27ο γύρο και μετά ξανά στον 43ο είδε το όνειρο της δεύτερης θέση ν’ απομακρύνεται.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε πως είναι, επιτέλους, άνθρωπος και όχι ρομπότ: ο θαυματουργός 18χρονος προτίμησε αντί για Φόρμουλα 1 να το «γυρίσει» στα συγκρουόμενα, καθώς ακούμπησε σε διάφορες φάσεις στο μέσο του grand prix με τα 2/3 του γκριντ, καταφέρνοντας, ωστόσο να τερματίσει!

Και, μπροστά, ο μοναχικός αγώνας του Νίκο συνεχιζόταν…

Μια καρό σημαία για τον Γερμανό

Στους εναπομείναντες 11-12 γύρους μετά την αλλαγή γόμας για όλους τους πιλότους, πέραν των μαχών των δύο Φεράρι για να κερδίσουν θέσεις, τίποτα ουσιαστικό δεν συνέβη.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε εύκολα τη νίκη στο Βέλγιο, όμως λόγω της 3ης θέσης του Χάμιλτον είδε τη διαφορά να μειώνεται, μεν, αλλά όχι όσο θα περίμενε (το +19 του παγκόσμιου πρωταθλητή έγινε +9).

Ο Ρικιάρντο επιβεβαίωσε, με τη δεύτερη θέση του, γι’ ακόμη μια φορά πως η Ρεντ Μπουλ έχει αυτή τη στιγμή το δεύτερο μονοθέσιο σε δυναμικότητα μετά την απλησίαστη Μερσέντες, ενώ οι Φορς Ίντια με Χούλκενμπεργκ και Πέρεζ (4ος και 5ος αντίστοιχα) άνοιξαν σαμπάνιες κι ας μην ανέβηκαν στο βάθρο.

Φέτελ (6ος), Αλόνσο (τρομερός αγώνας από τον «αδικημένο», λόγω ΜακΛάρεν, Ισπανό, που ξεκίνησε τελευταίος), Μπότας, Ράικονεν και Μάσα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Νίκο, λοιπόν, μετά από 4 ολόκληρους αγώνες, πήρε και πάλι νίκη. Πλέον, το ποτήρι αρχίζει να μοιάζει ξανά μισογεμάτο για τον Γερμανό, που φιλοδοξεί να σπάσει την κυριαρχία του Χάμιλτον και να του πάρει τον φετινό τίτλο.

Μπορεί;

Στη Μόντσα, σε μια βδομάδα από τώρα, θα έχουμε τα πρώτα ψήγματα απάντησης.

Για τα υπόλοιπα, αναλαμβάνει ο Τειρεσίας.

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 232

Ρόσμπεργκ 223

Ρικιάρντο 151

Φέτελ 128

Ράικονεν 124

Φερστάπεν 115

Μπότας 62

Πέρεζ 58

Χούλκενμπεργκ 45

Μάσα 39

Αλόνσο 30

Σάινθ 30

Γκροζιάν 28

Κβιάτ 23

Μπάτον 17

Μάγκνουσεν 6

Βερλάιν 1

Φαντόρν 1

Γκουτιέρεζ 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Νασρ 0

Βερλάιν 0

Χαριάντο 0

Οκόν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 455

Red Bull 274

Ferrari 252

Force India 103

Williams 101

McLaren 48

Toro Rosso 45

Haas 28

Renault 6

Μanor 1

Sauber 0

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...