Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ της κυβέρνησης – Πως νομιμοποίησε όλους όσους μέχρι σήμερα εμπλέκονται σε offshore

46
ρύθμιση, χρέη, 120 δόσεις,

Υπό το βάρος των έντονων πολιτικών αντιδράσεων για το θέμα των offshore και αφού η κυβέρνηση νομιμοποίησε όλους του «ύποπτους» -γιατί ο νόμος ίσχυσε για πέντε ημέρες, αφού το ΦΕΚ έχει ως ημερομηνία 27 Μαίου-  τώρα επιχειρεί να ρίξει …στάχτη στα μάτια των πολιτών, φέρνοντας τροπολογία στη Βουλή για καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων.

Το κακό όμως έγινε και παραγράφονται όλα τα αδικήματα, αφού η αρχική τροπολογία …πρόλαβε και ίσχυσε, όπως προαναφέραμε για πέντε ημέρες.

Δώρον …άδωρον πλέον η εκ των υστέρων ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη ότι, αύριο Τετάρτη, κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Λεβέντης: Σκέφτομαι να παραιτηθώ

Η απαγόρευση δηλαδή, διευκρίνισε η κ. Γεροβασίλη, δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Η απαγόρευση πλέον, όπως είπε, θα είναι γενική και καθολική.

«Η προηγούμενη διάταξη, που με πανηγυρισμούς είχε περάσει το 2010 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγόρευε μεν τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, ήταν όμως πρακτικά ανεφάρμοστη καθώς δεν όριζε την έννοια της εξωχώριας εταιρείας», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Την ίδια στιγμή δε επέτρεπε τη συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στη Βουλή.

Να δούμε όμως τι θα κάνει η κυβέρνηση με όλα αυτά τα ονόματα στις λίστες που θα …κυνηγούσε;