Οι «53» στοχοποιούν τον Τσίπρα

27
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Δραγασάκης, Παππάς, Κρέτσος,

Έντονη δυσαρέσκεια προκαλούν στον πρωθυπουργό κινήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που στην πράξη αμφισβητούν το δικαίωμά του στον ανασχηματισμό, καθώς και η μη τήρηση των συμφωνιών από τις τάσεις.

Η ανακοίνωση των «53» να ταχθούν στο πλευρό του Πάνου Σκουρλέτη στην αντιπαράθεση του υπουργού Ενέργειας με τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και εκτός αυτού, καθώς αμφισβητούνται την επομένη του Συνεδρίου βασικές στρατηγικές της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια στιγμή, ο Π. Σκουρλέτης, που λαμβάνει μηνύματα συμπαράστασης από κομματικά στελέχη αλλά και από πρόσωπα από όλη τη χώρα, αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε εσωκομματικό πόλο αμφισβήτησης της στροφής της κυβέρνησης ιδίως μετά το Συνέδριο, σε μια προσπάθεια ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, προκειμένου να συμφωνηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η χώρα να εισέλθει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δυσαρέσκεια όμως εκφράζει ο πρωθυπουργός και για τη μη τήρηση της συμφωνίας που υπήρξε, να ψηφιστεί η πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο ως «κλειστή» πρόταση στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Ανάγκη να συζητήσουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου

Αντ’ αυτού Τασία Χριστοδουλοπούλου και Φωτεινή Βάκη εισήλθαν στο όργανο, αντί της Όλγας Γεροβασίλη και του Αριστείδη Μπαλτά, γεγονός βεβαίως που αντικατοπτρίζει το δικαίωμα των μελών της ΚΠΕ να αποφασίζουν, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι συγκεκριμένες τάσεις και πρόσωπα «παίζουν παιχνίδι» και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στελέχη που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν ως υπεύθυνους για τη μη τήρηση της συμφωνίας την Κίνηση των «53», αλλά και την «προεδρική» Ενωτική Κίνηση η οποία στο Συνέδριο εμφάνισε σημάδια διάλυσης.

Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα πάντα με πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του- θα δώσει απάντηση στα φαινόμενα αυτά μέσω του ανασχηματισμού. Ταυτόχρονα εκφράζεται προβληματισμός αν ειδικά το Πολιτικό Συμβούλιο που εξελέγη μπορεί να παίζει πραγματικά το ρόλο του ενιαίου πολιτικού κέντρου κυβέρνησης-κόμματος ή (έστω σιωπηλά) το προσεχές διάστημα θα αντικατασταθεί ατύπως ή επισήμως από ολιγομελές κυβερνητικό όργανο.

Πηγή: real.gr