Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Οι Απαράδεκτοι – Τα εξώδικα για την ειρωνεία του Πολυτεχνείου και γιατί έπεσαν οι τίτλοι τέλους (βίντεο)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Δήμητρα Παπαδοπούλου συναντήθηκε ραδιοφωνικά με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Η χημεία τους έδεσε από την πρώτη στιγμή. Εκείνο το διάστημα ήταν σε συζητήσεις με το Mega για την συγγραφή ενός σήριαλ.

Ήταν προβληματισμένη ως προς το περιεχόμενο, κυρίως όμως για το αν μπορούσε να υποστηρίξει συγγραφικά το εγχείρημα. Παράλληλα συμμετείχε και σε μια θεατρική παράσταση με συμπρωταγωνιστές τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπέζο και Βλάσση Μπονάτσο….

Η φιλία των τεσσάρων προϋπήρχε….

Οι πλάκες, τα πειράγματα, οι έντονες συζητήσεις ήταν μέσα στην καθημερινότητα τους. H ιδέα της Παπαδοπούλου ήταν να μεταφέρει όλο το ευχάριστο κλίμα της παρέας στη μικρή οθόνη.

Αυθόρμητοι διάλογοι, που γίνονται μεταξύ φίλων κάθε στιγμή. Τις σκέψεις της αρχικά εμπιστεύτηκε στον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος ενθουσιάστηκε.

Αμέσως μετά απευθύνθηκε στον Γιάννη Μπέζο, που ήταν ο δεύτερος που εντάχθηκε στο καστ. Τη στιγμή που συζητούσε με τον Μπέζο, μπήκε στην κουβέντα απορημένος ο Βλάσσης Μπονάτσος: «Ετοιμάζεις σήριαλ;» την ρώτησε «Ε, κάτι ετοιμάζω, ναι» του απαντά «Είμαι μέσα, στο λέω από τώρα» της είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου….

 

aparadekti

Το χαμόγελο δεν έλειπε ποτέ μπροστά και πίσω από τις κάμερες…μια σχέση καθόλου «απαράδεκτη»…

Και κάπως έτσι οι «Απαράδεκτοι» άρχισαν να παίρνουν μορφή….

Η αρχική ιδέα αφορούσε δυο ετερόφυλα ζευγάρια. Η Παπαδοπούλου όμως θέλησε να κάνει την ανατροπή και να σπάσει τα ταμπού. «Σε πειράζει να παίξεις το ρόλο ενός γκέι άντρα;», ρώτησε τον Γιάννη Μπέζο. Εκείνος της απάντησε αμέσως θετικά και έτσι οι ρόλοι βγήκαν αβίαστα.

Το ένα παντρεμένο ζευγάρι ήταν ο Σπύρος και η Δήμητρα και το άλλο, δυο συγκάτοικοι και φίλοι, ο Βλάσσης με το Γιάννη, που ήταν ο πρώτος γκέι ρόλος στην ελληνική τηλεόραση!

Για το σενάριο κάθε επεισοδίου, η Παπαδοπούλου ήθελε τρεις ημέρες. Τα γυρίσματα γίνονταν γρήγορα, ενώ η αργοπορία του Βλάσση Μπονάτσου εκνεύριζε πολλές φορές τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος ήταν πολύ καλός του φίλος, αλλά έφτανε πάντα πρώτος στα γυρίσματα!…

 

aparadekti

Οι πρωταγωνιστές της σειράς, παρά τις συνεχόμενες παρακλήσεις για ένα ακόμη επεισόδιο, αρνούνται λόγω της απουσίας του Βλάσση Μπονάτσου…

«Οι καταγγελίες και τα εξώδικα»…

Οι «Απαράδεκτοι», σημείωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης από την πρώτη στιγμή και θεωρούνταν από τα πολύ δυνατά χαρτιά της ελληνικής τηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο παραγωγός κάλεσε την Δήμητρα Παπαδοπούλου στο γραφείο του. Βγάζει από το συρτάρι του, μια στίβα χαρτιά και ρωτάει την Παπαδοπούλου: «Τα βλέπεις αυτά; Είναι όλα εξώδικα και καταγγελίες που αφορούν τη σειρά». Έτσι ήταν. Αρκετοί τηλεθεατές είχαν «προσβληθεί» από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το Πολυτεχνείο και οι αγώνες κατά της χούντας από την σεναριογράφο.

Θεώρησαν ότι κοροϊδεύει και υποτιμά με τον τρόπο της τους αγώνες που δόθηκαν κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Η Παπαδοπούλου συνήθως έβαζε τον Παπαδόπουλο να λέει «ήμουν στο Πολυτεχνείο εγώ» και ακολουθούσε μια γνώμη που δεν δικαιολογούσε κανένα αγωνιστικό παρελθόν.

Ουσιαστικά ήταν μια σκωπτική προσέγγιση απέναντι σε όσους επικαλούνταν συνέχεια την αμφισβητούμενη παρουσία τους στην εξέγερση. Ήταν όμως η πρώτη που το τόλμησε στην τηλεόραση και κατ΄ εξακολούθησιν. Εκείνη σάστισε, από την παρατήρηση. Ο παραγωγός την ηρέμησε με μια μόνο κουβέντα: «Αυτά έχουν οι επιτυχημένες σειρές» της είπε και έληξε εκεί η κουβέντα τους για το θέμα.

Ύστερα από δυο πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σεζόν η πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος της σειράς, ένιωσε ότι ο κύκλος έπρεπε να κλείσει, πριν γίνει κλισέ και χάσει τη μοναδικότητα της.

Η πρώτη της κίνηση, ήταν να το συζητήσει με τους συμπρωταγωνιστές της. Η απάντηση ήταν κοινή «Άν νιώθεις ότι κουράστηκες, τελείωσε το»….

Το φινάλε της σειράς ήταν γλυκόπικρο και λίγο παράδοξο….

Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο η Δήμητρα χώρισε με τον Σπύρο, γιατί από την μία δεν τον άντεχε πια, αλλά ήθελε να ζήσει καινούργιες, συναρπαστικές στιγμές στην Αφρική.

Ο Σπύρος έδειξε ανακουφισμένος από την απόφαση της.

Όσο για τον Βλάσση και τον Γιάννη, χαιρετήθηκαν αγαπημένοι και όλοι μαζί αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι τους τηλεθεατές, ύστερα από δυο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας….

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, με σκηνές από τα γυρίσματα:…

https://www.youtube.com/watch?v=j_XRFOK33Ds

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια συνωμοσίας" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Πόλεμος" δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ" ΕΣΤΙΑ: "Τα...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά ο Μητσοτάκης"-ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗΣ!- ΝΥΧΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σόου και...κοκορομαχία" ΕΣΤΙΑ: "Ξεχάστε τις...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "1.302 θέσεις μονίμων έως το Πάσχα" ΕΣΤΙΑ: "Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ως διαπλοκή...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα εφάπαξ» ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Μονταζιέρα στα Τέμπη» REAL NEWS: «Γιατί ο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 23/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «17 μυστικά για μείωση τεκμηρίων» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Φραγή κινητών στα σχολεία» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: «60 ΔΙΣ....
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 22/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η "έξυπνη βόμβα" που θωρακίζει την Ευρώπη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΚΟΦΤΗΣ της ΤτΕ στο ύψος των στεγαστικών" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα νέα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγία Γαβριηλία: Η δύναμη της Παράκλησης και η ανάθεση όλων στον Θεό

Μια άλλη κυρία, η κυρία Κ., περιγράφει πώς έμαθε με τη βοήθεια της γερόντισσας,...

Δημήτρης Κόκοτας: «Περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα να δούμε την εξέλιξη», λέει η Ματίνα Παγώνη

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται, έπειτα από έμφραγμα που υπέστη, ο Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό...