Η Bild «χτυπά» τη Μέρκελ

0
17
Μέρκελ, δημοτικότητα, ανεβαίνει,

Η Α. Μέρκελ μπαίνει πάλι στο «μάτι του κυκλώνα» στη Γερμανία και οι μισοί Γερμανοί δηλώνουν σε δημοσκόπηση ότι δεν θέλουν τέταρτη θητεία της Α. Μέρκελ.

Η A. Mέρκελ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία στο συνέδριο των χριστιανοδημοκρατών τον Δεκέμβριο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, με την κίνηση αυτή η καγκελάριος θα καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τις επικριτικές φωνές εναντίον της, θέτοντας στους εσωκομματικούς αντιπάλους της ένα δίλημμα. Όσοι δεν με στηρίξουν, τορπιλίζουν τη νίκη της CDU στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το φθινόπωρο του 2017. Η τακτική αυτή θα πειθαρχήσει του αντιπάλους και θα συσπειρώσει τους χριστιανοδημοκράτες, εκτιμά η Bild.

Διαβάστε επίσης:  Τους τρέλανε ο τυπάς: Έσκασε στο Υπουργείο Συγκοινωνίων και πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας με 300.000 κέρματα (φωτό)

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag, το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά μιας τέταρτης θητείας της Α. Μέρκελ, ενώ το 42% υπέρ. Ενδιαφέρον έχει ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU το 70% επιθυμεί και τέταρτη θητεία της καγκελαρίου ενώ το 22% τάσσεται κατά.