Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Η εγκυμοσύνη της Ρένας Βλαχοπούλου που διακόπηκε στην ταινία “Η κόμισσα της Κέρκυρας”

Μια ταινία πλημμυρισμένη από τα καλοκαιρινά τοπία της Κέρκυρας ήταν πάντα ένα μεγάλο όνειρο της Ρένας Βλαχοπούλου, όνειρο που σε ανύποπτο χρόνο είναι εκμυστηρευθεί στον Φίνο. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι ο «πατριάρχης» του ελληνικού κινηματογράφου δεν χαλούσε χατήρι στις αγαπημένες του πρωταγωνίστριες, όπως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και η Ζωή Λάσκαρη.

Έτσι, το 1972, είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνει αυτό το βήμα, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει κατ’ εντολή του Φίνου ο Αλέκος Σακελλάριος.

Έτσι, την χρονιά αυτή γυρίστηκε η ταινία «Η κόμμισα της Κέρκυρας», με πρωταγωνιστές την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κυρ-Αλέκου.

Η ταινία αυτή γυρίστηκε στο σύνολό της στην Κέρκυρα και δεν υπάρχει ούτε μία σκηνή που να έχει γυριστεί στην Αθήνα ή αλλού.

«Η κόμμισα της Κέρκυρας» αναμφισβήτητα αποτελεί μια διαφήμιση για το ξακουστό αυτό νησί του Ιονίου, αφού είναι μοναδικά τα τοπία που καταγράφει, στην πόλη, σε ιστορικά αξιοθέατα, καθώς και στις μαγευτικές παραλίες της.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την υπέροχη μουσική του επίσης Κερκυραίου, Γιώργου Κατσαρού, καταλαβαίνει γιατί η ταινία αυτή αποτελεί διαχρονικά μια από τις πλέον ευχάριστες ταινίες του Φίνου, αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα το τραγούδι «Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι» που ακούγεται πολλάκις στην ταινία, αν και το έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος, χρειάστηκε τη βοήθεια του Κατσαρού για να του βρίσκει φράσεις, λέξεις και τοπωνύμια της Κέρκυρας που θα περιέχονταν στους στίχους του!

Η υπόθεση της ταινίας ήταν η εξής:

Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης), παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο.

Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια.

Η συνέχεια, όμως, είναι γεμάτη μπερδέματα διότι στο νησί έρχεται η αρχική τραγουδίστρια του γκρουπ με τον αρραβωνιαστικό της (Ορφέας Ζάχος), και όλοι αρχίζουν να ψάχνονται για τις πραγματικές τους ταυτότητες! Αναπόφευκτα δημιουργούνται μεγάλες παρεξηγήσεις, που προκαλούν όμως άφθονο γέλιο. Και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το τέλος είναι καλό για όλους.

Η εγκυμοσύνη της Ρένας

 

Η ταινία «ακολουθείται» από μία πολύ ενδιαφέρουσα «πληροφορία», την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι:

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της, η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν έγκυος, ωστόσο το παιδί αυτό δεν θέλησε να το κρατήσει.

Κάτι που όμως λέγεται, είχε συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όπως και να ‘χει, η Βλαχοπούλου και σε αυτή την ταινία δίνει τον καλύτερό της εαυτό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι απολάμβανε κάθε σκηνή και κάθε πλάνο, παίρνοντας δύναμη από την αύρα του τόπου της.

Εκείνο που ωστόσο σίγουρα σηκώνει πολύ συζήτηση είναι η συνεργασία της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, η οποία ενώ ήταν άψογη επαγγελματικά, από πλευράς χημείας των δυο τους, μάλλον είχε ζήτημα.

Είναι ολοφάνερο ότι οι δυο τους κινούνται σε διαφορετική υποκριτική κατεύθυνση και μέχρι το τέλος, η εικόνα αυτή δεν διαφοροποιείται.

Μάλιστα, εάν δεν είχαν συνεργαστεί οι δυο τους στο παρελθόν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν διέθεταν την κατάλληλη χημεία. Αυτό όμως δεν ίσχυε, αφού σε άλλες ταινίες, και πάλι ως πρωταγωνιστές, ήταν εκπληκτικοί.

Όπως π.χ. στην ταινία «Ένα κορίτσι για δύο». Οπότε μάλλον θα πρέπει να σταθούμε στην αιτιολογία του timing, το οποίο για κάποιους λόγους δεν βοήθησε στην χημεία των δύο αυτών σπουδαίων ηθοποιών.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι Νόνικα Γαληνέα (στη μοναδική της εμφάνιση στον ελληνικό κινηματογράφο), Μάκης Δεμίρης, Βαγγέλης Πλοιός, Μπάμπης Ανθόπουλος, Μανώλης Δεστούνης, Ρία Δελούτση, Δημήτρης Παπαγιάννης, Ερρίκος Κονταρίνης, Τάσος Ραμσής, Βασίλης Κολοβός, Γιάννης Δοντάς, Γιώργος Σταμάτης κ.α.

Στην ταινία εμφανίζεται το χορευτικό δίδυμο Φώτης Μεταξόπουλος και Νάντια Φοντάνα, που αν και δεν ήταν από τους τακτικούς συνεργάτες της Φίνος Φίλμ, συνεργαζόντουσαν με την Ρένα Βλαχοπούλου στο θέατρο και σε νυχτερινά κέντρα.

Η ταινία σημείωσε σημαντική εισπρακτική επιτυχία, αφού προβλήθηκε τη σεζόν 1971-1972, έκοψε 310.583 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση ανάμεσα στις 90 ταινίες της σεζόν. Έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους Αθήνας-Πειραιά-Προαστίων στις 7 Φεβρουαρίου 1972.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βασ. Αυλωνίτη, επειδή σατίριζε τον Ε.Βενιζέλο

Πιο ελαφρύ και ασυνήθιστο το σημερινό θέμα, αλλά ιδιαίτερα σοβαρό, αφού αναφέρεται στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ένας κορυφαίος καλλιτέχνης,ο οποίος σατίριζε από σκηνής...

Η πιο διάσημη κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου: Έπαιξε σε περισσότερες από 170 ταινίες

Όσοι αγαπούν τον ελληνικό κινηματογράφο είναι δύσκολο να μην έχουν προσέξει αυτή την άγνωστη γυναίκα που εμφανίζεται σχεδόν παντού Την «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου...

Τώρα που πέρασε ο καιρός: Μήπως να πούμε μια μεγάλη αλήθεια για τον Λάνθιμο;

Όταν τον προηγούμενο Χειμώνα, ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε χαμό με το «Poor Things», μια συζήτηση που ξεκινάει κάθε φορά που ένας πολυσυζητημένος σκηνοθέτης βγάζει...

Όταν την είδε στο πλευρό του Παπαμιχαήλ έβγαλε νύχια: Η μοναδική ηθοποιός που ζήλεψε...

Εάν με την παρουσία σου και μόνο έχεις γίνει άθελά σου αιτία για να κάνει… ολόκληρη «Εθνική Σταρ» Αλίκη Βουγιουκλάκη σκηνή ζηλοτυπίας στον Δημήτρη...

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα καλό»: Αν δεν γελάσεις μ’ αυτό το βίντεο του...

Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε χαρισματική φυσιογνωμία. Έγραψε ιστορία στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει (και αν το κάνει, ποιος θα συμφωνήσει μαζί του)...

Αιφνιδίασε τους γιατρούς: Η μέρα που ο χαμογελαστός Δημήτρης Νικολαΐδης έβαλε τέλος στη ζωή...

Έχει περίπου 80 ταινίες στο ενεργητικό του και μετρά συνεργασίες που πολλοί συνάδελφοί του θα ζήλευαν. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης έγραψε τη δική του ιστορία στον...

Πέθανε ο Γιώργος Καραγιάννης, γνωστός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραγιάννης, ο γνωστός παραγωγός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στον αέρα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Κλέφτρα λείπει ένα»: Η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που μετρούσε κάθε μέρα τα χιλιάρικα γιατί φοβόταν πως την κλέβουν

Παρορμητική και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έμεινε στη μνήμη του κοινού...

Ρένα Βλαχοπούλου: Σπάνια φωτογραφία από τα νεανικά της χρόνια

Σπάνια φωτογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου από τα νεανικά της χρόνια βλέπει το φως της...

Ρένα Βλαχοπούλου: Η ηθοποιός που γεννήθηκε και πέθανε τον μήνα Ιούλιο!

Στους περισσότερους ρόλους κράτησε το μικρό της όνομα… Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα...

«Νίκο μου, μην το συζητάς, θα γίνω ρεζίλι»: Ο σπουδαίος ηθοποιός που έβγαλε με το ζόρι στη σκηνή τη Ρένα Βλαχοπούλου

Στην πορεία διακρίθηκε για το υποκριτικό ταλέντο της κι έκανε μεγάλη καριέρα στο θέατρο...