Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ιβανόφ και καθοριστική συμβολή των αλλαγών του Στραματσόνι, Λέτο και Λουντ, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους μετά το αποψινό 1-1 με τη Μπρόντμπι στη Δανία.

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι γεγονός! Το Τριφύλλι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και με «χρυσό» σκόρερ τον Βούλγαρο Ιβάν Ιβανόφ (πρώτο του γκολ από τον Αύγουστο του 2013) αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τη Μπρόντμπι, προστατεύοντας το 3-0 της Λεωφόρου.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν το σκοπό τους αν και στο πρώτο ημίχρονο συνάντησαν αρκετές δυσκολίες, με τις αλλαγές του Στραματσόνι (Λέτο και Λουντ) να δίνουν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Μπρόντμπι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όπως άλλωστε αναμενόταν, με ασφυκτική πίεση στο αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού και σαφή έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι «πράσινοι» είχαν τεράστιο πρόβλημα στο να κρατήσουν την κατοχή καθώς οι Ζέκα και Λεντέσμα πιεζόντουσαν από δύο και τρεις αντιπάλους κάθε φορά που υποδέχονταν τη μπάλα.
Μόνο ο Γουακάσο μπορούσε να δώσει κάποιες «ανάσες» στα μετόπισθεν, ενώ από ανασταλτικής πλευράς η δεξιά πλευρά των Μέστο-Κουτρουμπή αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, ενώ και ο Χουλτ από αριστερά δεν είχε τα ανεβάσματα του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο.

Η τροφοδοσία των Μπεργκ και Ιμπάρμπο ήταν ανεπαρκής και μοιραία οι Δανοί κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ στο 16’ όταν ο Μούχταρ «έσκαψε» τη μπάλα προς τον Πούκι που πρόλαβε την κακή έξοδο του Στιλ και κατόπιν τον απέφυγε από πλάγια αριστερά αλλά το πλασέ του έκοψε πάνω στη γραμμή ο Ιβανόφ.

Το γκολ ήρθε για την Μπρόντμπι στο 35’ όταν οι Δανοί συνδυάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά, ο Χολστ σέντραρε συρτά, ο Βίλτσεκ με τακουνάκι έστρωσε ιδανικά στον Μούχταρ που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε στα δίχτυα (1-0).
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Γουακάσο έκλεψε τη μπάλα από τον Πίρι και έβγαλε τον Ιμπάρμπο τετ α τετ με τον Τόπελ, αλλά το πλασέ του Κολομβιανού επιθετικού βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και πέρασε άουτ, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία για τη «χρυσή»/άμεση ισοφάριση.

Ο ίδιος παίκτης (Ιμπάρμπο) στο 45’ υποδέχτηκε τη μπάλα από στρώσιμο του Κουτρουμπή μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεντέσμα, όμως πλάσαρε πολύ ψηλά, άουτ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άλλαξε σημαντικά την αγωνιστική του εικόνα καθώς και το πρέσινγκ των Δανών δεν θα μπορούσε να ήταν στις ίδιες εντάσεις και σταδιακά άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Ο Λέτο στο 46’ αντικατέστησε τον Ιμπάρμπο και στο 54’ ο Αργεντινός άσος έσπασε ωραία στον Γουακάσο που γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή προς τον Μπεργκ το πλασέ του οποίου δεν ήταν καλό και πέρασε άουτ.

Στο 60’ ο Μπεργκ εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι του Τόπελ.
Στο 65’ ο Λουντ έβγαλε θαυμάσια σέντρα από αριστερά και ο Ιβανόφ με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ του Βούλγαρου κεντρικού αμυντικού έδωσε τέλος στη… σεμνή τελετή καθώς η Μπρόντμπι ήθελε ακόμα τέσσερα γκολ για να προκριθεί στους ομίλους.
Στο 82’ ο Παναθηναϊκός έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Λουντ που πλάσαρε έξυπνα, αλλά ο Τόπελ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπρόντμπι (Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ): Τόπελ – Χολστ (67’ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον – Νόργκααρντ, Πίρι (75’ Κόρλου), Χιουλσάγκερ – Μούχταρ – Βίλτσεκ, Πούκι (83’ Γιάκομπσεν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ – Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59’ Λουντ), Χουλτ (86’ Βιγιαφάνιες)- Ιμπάρμπο (46’ Λέτο), Γουακάσο – Μπεργκ.

Διαιτητής: Ο. Ντράχτα (Αυστρία)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Beatles: Επιστροφή στην κορυφή των τσαρτ μετά από 54 χρόνια

Το τελευταίο τραγούδι των Beatles, το «Now and Then», ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών...

Στα αζήτητα επιστροφές φόρων 780,7 εκατ. ευρώ

Στα συρτάρια των εφοριών λιμνάζουν εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές φόρων, που μπορούν μάλιστα να...

Σαν σήμερα: 24 Ιουλίου 1974 – H νύχτα που επέστρεψε ο Καραμανλής

Την περίοδο που πραγματοποιείτο η πολιτική αλλαγή στην Κύπρο, στο ίδιο ακριβώς κλίμα βάδιζε...