Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, επισημαίνοντας με έμφαση την ξεχωριστή συμβολή της στο χώρο του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Το μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Τη θλίψη του για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη εκφράζει σε μήνυμά του ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
“Αποχαιρετούμε με θλίψη, αναγνώριση και αγάπη την Ζωή Λάσκαρη, την ταλαντούχο λαμπρή ηθοποιό, την ευαίσθητη για την ελληνική κοινωνία πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο της πόλεως των Αθηνών που υπηρέτησε κοντά μου με όραμα και πάθος.
Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη.
Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή ως μια μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής μας στην οθόνη, στο θέατρο και στην αθηναϊκή πολιτική ζωή.
Η αγαπημένη μας Ζωίτσα θα μας λείψει.
Πάνω από όλους όμως θα λείπει στον Αλέξανδρο και τα παιδιά τους στην οικογένεια της, στην οποία συμπαραστέκομαι αυτές τις δύσκολες ώρες” τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος

Τσίπρας: Αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον κινηματογράφο

«Ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο αφήνει πίσω της η Ζωή Λάσκαρη», τονίζει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter.
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους», σημειώνει στην ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός.

Πρόεδρος της Βουλής: Σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής

Τη θλίψη του για το θάνατο της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και δήλωσε ότι η εκλιπούσα υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στο σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Το tweet του Μητσοτάκη

Τη λύπη του για τη ξαφνική απώλεια της Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε μέσω ανάρτησής στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα συλλυπητήρια της Κονιόρδου

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον ξαφνικό θάνατο της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη απέστειλε η Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.
«Η Ζωή της μεγάλης οθόνης, η Ζωή του θεάτρου έφυγε ξαφνικά. Το ατίθασο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, η ηθοποιός που λάτρεψε ο φακός, η Ζωή Λάσκαρη θα συνεχίσει να είναι κοντά μας, μέσα από τις ταινίες της. Θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας λαμπερή και γενναιόδωρη, δυναμική κι αυθόρμητη, αληθινός και γήινος άνθρωπος, έτσι όπως έζησε. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Θεοδωράκης: Ζωή μας αιφνιδίασες

Τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς και ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Ζάκυνθος: Απολογούνται θεία και ανηψιός για την θανάτωση σκύλου

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Ζακύνθου πέρασαν σήμερα (21/11), ο 43χρονος δράστης της θανάτωσης σκύλου...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...