Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Οι συνομιλίες στο Facebook και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αρχιμανδρίτη που αποκάλυψαν τους δολοφόνους

Μέσα από πληροφορίες που έδωσαν φίλοι του Αρχιμανδρίτη, από τις συνομιλίες στο Facebook, αλλά και τις πληροφορίες που απέσπασαν από φίλους των δραστών, κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία του 47χρονου ιερέα Ιερόθεου Καμίτση, μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιος μάρτυρας, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ιερωμένου, αντιλήφθηκε για ποιον πρόκειται, και έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. Την πληροφορία ότι ο 47χρονος είχε επαφές και επικοινωνία με έναν 28χρονο άνδρα από το Πακιστάν με το όνομα «Αλί» που μένει και εργάζεται σε θερμοκήπια στον Κίσσαμο Χανίων.

Επιπλέον, φίλος του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ότι ο Αρχιμανδρίτης πρόσφατα του είχε δείξει φωτογραφία του «Αλί». Θύμα και δράστης φαίνεται ότι είχαν γνωριστεί μέσω του Facebook λίγους μήνες νωρίτερα. Κατά τον ίδιο, θύμα και δράστης είχαν συναντηθεί άλλη μια φορά, στις αρχές του 2017. Μάλιστα, είχε ακούσει τον Αρχιμανδρίτη να συνομιλεί τηλεφωνικώς με τον «Αλί» και να τον καθοδηγεί για το πώς θα φθάσει στο σπίτι του.

Μετά τις πληροφορίες, οι άνδρες του τμήματος Δίωξης κατά Ζωής, και τσεκάροντας τους λογαριασμούς στο Facebook, διαπίστωσαν ότι ο άτυχος 47χρονος είχε όντως κλείσει ραντεβού με τον δολοφόνο του, στο σπίτι του, προκειμένου ο ιερέας να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο «Αλί» που είχε φροντίσει να εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες του με τον αρχιμανδρίτη, είχε στείλει μήνυμα σε ομοεθνή του ότι βρήκε άτομο που θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του και θα τον συναντούσε στην Αθήνα.

Η ιστορία άρχισε να… κουμπώνει, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν στην Κρήτη τον 31χρονο Πακιστανό συγκάτοικο του Αλί, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στις 13 Φεβρουαρίου οι τρεις  φίλοι του με τους οποίους έμενε και μαζί, πήγαν με το πλοίο στην Αθήνα.

Καθοριστικό  ήταν και ένα τηλεφώνημα που έκαναν ο 28χρονος Αλί και ο 33χρονος Ραφίκ στον συγκάτοικό τους λέγοντάς του ότι «πήγαμε σε ένα σπίτι στον Γέρακα και το… ληστέψαμε. Πήραμε ένα λάπτοπ, κινητό και πολλά λεφτά. Φεύγουμε με αεροπλάνο για το Πακιστάν».

Οι δράστες φέρεται να απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του ιερέα, χρυσά εγκώλπια τα οποία πιθανότατα πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο και αμέσως μετά έφυγαν μέσω του Ελ. Βενιζέλος για Πακιστάν.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι πως οι δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα; Τι αναφέρει έρευνα του ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού...

Συντάξεις: Πόσο κερδίζουν 860.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι από τη μείωση της ΕΑΣ

Οριστική πρέπει να θεωρείται η μείωση των κρατήσεων της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, πέραν...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο...