Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το φάκελο που εστάλη στον Β. Σόιμπλε

Η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου, που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, και εντοπίστηκε χθες το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε πρίν από λίγη ώρα στον ιστότοπο Athens.indymedia.org, και τιτλοφορελιται «Σχέδιο Νέμεσις (πράξις 2)», αναφέρεται:
«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.
Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Η ανακοίνωση κάνει έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της οργάνωσης που εμφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2008, και αναφέρεται «στην δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις», αναφέροντας: «Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα…».

Σε ο,τι αφορά στο φάκελο με τα εκρηκτικά, που εστάλη στον υπουργό Οικονοιμικών της Γερμανίας, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση από ελληνικής πλευράς, εστιάζονται σε πρώτη φάση στον τρόπο με τον οποίο πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά στην διαδρομή που ακολούθησε.

Οι ελληνικές αρχές, περιμένουν από την γερμανική αστυνομία τα πλήρη στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο, αλλά και σε ότι αφορά στον τύπο του εκρηκτικού μηχανισμού, (συνδεσμολογία, εκρηκτική ύλη, κ.λ.π.), ώστε να υπάρχει μια αφετηρία για την έρευνα. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι ο παγιδευμένος φάκελος, που ανέγραφε ως αποστολέα τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη και παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε, ταχυδρομήθηκε από κουτί των ΕΛ.ΤΑ στο κέντρο της Αθήνας και όχι από κατάστημα με υπάλληλο, την προηγούμενη μέρα από την παραλαβή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δηλαδή την 14/3/2017.

Από το κουτί έφτασε αρχικά στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και από εκεί μεταφέρθηκε με όλη την αλληλογραφία στο αεροδρόμιο.
Όπως έγινε γνωστό, η αλληλογραφία περνάει πάντα απο τα ειδικά μηχανηγματα και ύστερα φορτώνεται στα αεροπλάνα, αλλά άγνωστο για ποιό λόγο ο παγιδευμένος φάκελος δεν εντοπίστηκε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

To Grexit, το «θαρραλέο βήμα» Τσίπρα, ο «ποπ σταρ» Βαρουφάκης

Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε αποκαλύπτουν τις… σχέσεις που είχε με Τσίπρα και Βαρουφάκη –...

«Με αιχμές για Τσίπρα-Σύριζα»: Αυτό είναι το σκίτσο του Αρκά για τον Σόιμπλε που προκάλεσε αντιδράσεις (φωτο)

Τον θάνατο του πρώην Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομιών της Γερμανίας, Βόλφραγκ Σόιμπλε, σχολίασε ο Αρκάς...

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Τον θάνατο του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοίνωσε το πρωί της...

Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο

Μετά τις ηλεκτρονικές δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές) μέσω της ηλεκτρονικής...