Η αντισηπτική δράση του σκόρδου είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας καταπονημένος οργανισμός, για να απαλλαγεί από λοιμώξεις, ιούς και μικρόβια.
Μία πιθανή εξήγηση για την προστατευτική δράση του εναντίον του κρυολογήματος είναι ότι το κύριο βιολογικώς ενεργό συστατικό του, η αλλισίνη, δεσμεύει ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στις βακτηριακές και στις ιογενείς λοιμώξεις. Ή ίσως οι άνθρωποι που καταναλώνουν άφθονο σκόρδο απλούστατα απωθούν τους άλλους λόγω μυρωδιάς, οπότε εκτίθενται σε λιγότερα μικρόβια…
1η ΣΥΝΤΑΓΗ
Συστατικά:
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Το χυμό ενός λεμονιού
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
Παρασκευή:
Πρόσθεσε όλα τα συστατικά, σε στρώματα, σε ένα βάζο 350-500 ml
Ξεκίνησε με το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και το τζίντζερ και τελείωσε με το χυμό λεμονιού και το μηλόξυδο.
Σφράγισε το βάζο, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα εκατοστό χώρος από το τέλος των υλικών έως το χείλος του βάζου.
Αποθήκευσε το βάζο στο ντουλάπι και κατανάλωνε συχνά λίγο από το μείγμα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα της γρίπης ή για πρόληψη
2η ΣΥΝΤΑΓΗ
Συστατικά:
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο, βιολογικό μέλι
Για την παρασκευή του μείγματος παρακολούθησε το βίντεο: