Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδος με τη Βοσνία – Ο Τζαβέλλας έσωσε την …παρτίδα!

Ο Γιώργος Τζαβέλλας με ένα αριστερό «κεραυνό» έσωσε την …παρτίδα για την Εθνική μας ομάδα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε το βαθμό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στην ανώτερη Βοσνία (1-1) και το διατήρησε στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου, τρεις βαθμούς μπροστά από την αποψινή αντίπαλό του.

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε τουλάχιστον στη διεκδίκηση της προνομιούχου πρώτης δυάδας, διατηρώντας το πλεονέκτημα των τριών βαθμών που είχε πριν τον αγώνα από τους Βόσνιους.

Ασύνδετη, σχεδόν φοβισμένη, νευρική, με ποδοσφαιριστές που έβγαιναν δεύτεροι στην μπάλα και έχαναν σχεδόν κάθε μονομαχία, η ελληνική ομάδα έγινε έρμαιο στις διαθέσεις ενός αντίπαλου που απλά έπαιζε ποδόσφαιρο!

Ειδικά το διάστημα 21΄- 31΄ ήταν εφιαλτικό για την Εθνική. Στο 21ο λεπτό το τεχνικό σουτ του Χάιροβιτς πέρασε μόλις άουτ, στο 22΄ ο Τζέκο δεν τελείωσε τη φάση ανάλογα με την κλάση του, στο 24΄ ο ίδιος σούταρε άστοχα.

Στο 32΄, το φάουλ του Πιάνιτς πέρασε την μπάλα από το τείχος και την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη, στην επιστροφή της αυτή χτύπησε στην πλάτη του διεθνή τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1.

Αμέσως ύστερα ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά από τον Έρικσον, καθώς οι οπαδοί της Βοσνίας άναψαν καπνογόνα στους πανηγυρισμούς για το γκολ και πέταξαν δύο φωτοβολίδες στην εξέδρα με τους Έλληνες φιλάθλους.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντως, η Εθνική έχασε κλασική ευκαιρία με τον Μήτρογλου, όταν η μπάλα έφτασε από κόντρα στα πόδια του, αυτός σούταρε με το αριστερό απέναντι στον Μπέγκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας των Βόσνιων απέκρουσε σωτήρια.

Στο 55΄ η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη για δεύτερη φορά, όταν ο Μπέγκοβιτς βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι του μετά το σουτ του Φορτούνη και στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε… ροντέο.

Αφού στο 74΄ ο Πιάνιτς σούταρε άστοχα από εξαιρετική θέση, στο 79΄ αποβλήθηκαν οι Τζέκο – Κυριάκος Παπαδόπουλος, σε ένα παιχνίδι που σχεδόν άγγιζε τα όρια του αντιαθλητικού, καθώς εκτός των αποβολών ο Έρικσον έδειξε και 11 κίτρινες κάρτες!

Τελικά το καλό οι διεθνείς το φυλούσαν για το τέλος: δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελικό σφύριγμα ένα εκπληκτικό σουτ του Τζαβέλλα «σκότωσε» τον Μπέγκοβιτς και επέτρεψε στους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίσουν έξαλλα μπροστά στους… οπαδούς της Βοσνίας, κερδίζοντας το βαθμό με την ψυχή τους και μόνο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η Ελλάδα

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί...

Θρίαμβος για την Εθνική ανδρών 5-0 το Καζακστάν και τελικός στην Τιφλίδα

Η Εθνική ήταν καταιγιστική, έστησε πάρτι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Καζακστάν....

Με Αγγλία, Φινλανδία και Ιρλανδία η Ελλάδα στον όμιλο του Nations League

Στον δεύτερο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος, η...