Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Κακοκαιρία όλη την εβδομάδα με καταιγίδες, χαλάζι και υδροστροβίλους – Ποιες περιοχές θα πληγούν

 

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει από σήμερα η ΕΜΥ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρουν μετεωρολόγοι η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ισχυρούς υδροστροβίλους που μπορεί να φέρουν καταστροφές, όπως αυτές με τις πλημμύρες στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν
Σήμερα, Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Τη νύχτα προς την Τρίτη η Κέρκυρα.
Την Τρίτη το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
Την Τετάρτη το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Ένας νεκρός και ζημιές στη Δυτική Ελλάδα
Νεκρός ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του ένας 55χρονος άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια Κέρκυρα, παρασύρθηκε από ρέμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος , το ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε ο άτυχος 55χρονος πατέρας παρασύρθηκε από το ρέμα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της νότιας Κέρκυρας.

Προβλήματα και στην Ηγουμενίτσα
Πλημμύρες και καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα. Λάσπη στους δρόμους, προβλήματα σε σπίτια, επιχειρήσεις και στο οδικό δίκτυο. Εικόνες από δρόμους που μετατράπηκαν σε λίμνες.

Ανεμοστρόβιλος στη Λευκίμμη
Σύμφωνα με το corfutvnews.gr εκτεταμένες είναι οι ζημιές στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης, σε σπίτια και δρόμους, από ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου.
Μεγάλος μέρος της Λευκίμμης έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ έχει φουσκώσει και το Ποτάμι της Λευκίμμης (εκεί όπου έχασε τη ζωή του και ο 55χρονος)

Επίσης πρόβλημα υπάρχει και στον Άγιο Γεώργιο, τα Μελίκια και το Περιβόλι.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, ο ανεμοστρόβιλος πέρασε από τις περιοχές Μαραθιά, Άγιο Γεώργιο, ενώ έχουν σημειωθεί και ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ και σπίτια.

Η κακοκαιρία είχε πλήξει το νησί των Φαιάκων από το πρωί με μαγαζιά να πλημμυρίζουν τόσο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, όσο και σε άλλες περιοχές.

Αρκετές περιοχές, μάλιστα, είχαν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με τα συνεργεία να προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα, αναμένονται βροχές...

Ισχυρή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ρεύμα περιοχές από πτώση δέντρων – Κλειστά σχολεία

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον...

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας “Avgi” στην Αττική

Από απόψε (29/01) στς 20.00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) απαγαρεύεται η...

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης...