Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Καλοκαίρι στην Αθήνα; – Σου έχουμε την ιδανική λύση! – 8 ελεύθερες παραλίες για να κάνεις τις βουτιές! (φωτό)

Το καλοκαίρι στα μέρη μας κρατάει 3 μήνες. Οι διακοπές- στην καλύτερη περίπτωση- από μία μέχρι κάτι εβδομάδες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

 

Κάποιοι φεύγουν για λίγο και άλλοι για πολύ, μερικοί καθόλου. Πολλοί περιμένουν τις διακοπές για να κάνουν τις βουτιές τους σε καθαρά νερά που να θυμίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις “φασόν” κοντινές, παραλίες της Αττικής, οι οποίες κάθε Σαββατοκύριακο πλημμυρίζουν σε βαθμό πνιγμού από κόσμο.

Δεν είναι κρίμα όμως να ζεις σε έναν τόπο με γύρω γύρω θάλασσα και να τη στερείσαι ή να περιορίζεις τα μπάνια σου στις λίγες μέρες που θα πεταχτείς στο νησί;

Η Αθήνα περιβάλλεται από τόσους μικρούς, ελεύθερους κολπίσκους που θυμίζουν εκείνες τις παραλίες στις οποίες ονειρεύεσαι να πας. Κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τα οργανωμένα resorts, μπήκαμε στο αμάξι και κάναμε μία ολοήμερη βόλτα σε 8 απ’ αυτές, κατά μήκος της παραλιακής, μέχρι το Πόρτο Ράφτη και την Κερατέα.

Οι περισσότερες κρύβονταν στη σκιά ενός βράχου.

(ΜΙΚΡΗ) ΑΛΘΕΑ

 

Δεν είναι μία η Αλθέα, αλλά δύο. Διαδοχικοί κολπίσκοι κατά μήκος της ακτογραμμής της Αγίας Μαρίνας. Η μικρή Αλθέα ξεπροβάλλει κάτω από τα περίφημα Σκαλάκια.

Έχεις περάσει τα λιμανάκια και συνεχίζεις να διασχίζεις την παραλιακή προς Σούνιο. Στο ύψος της Αγίας Μαρίνας, μία πινακίδα στα δεξιά σου ανακοινώνει την άφιξη στον Οικισμό της Αλθέας.

Μία από τις κοντινές, πανέμορφες παραλίες του Αττικού Νότου. Ψιλή άμμος νησιώτικη,, νερά κυκλαδίτικα

(ΜΕΓΑΛΗ) ΑΛΘΕΑ

Αν έρχεσαι από Αθήνα προς Σούνιο, τη συναντάς πριν τη Μικρή Αλθέα, πάντα στο δεξί σου χέρι. Κατεβαίνεις με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διπλανές παραλίες που χωρίζονται από βράχο. Άμμος κι εδώ, με διάσπαρτα κομμάτια πέτρας.

ΘΥΜΑΡΙ

Έχει πάρει το όνομά της από τα θυμάρια που φυτρώνουν στις πλαγιές του. Ένα γαλάζιο διαμάντι που “λάμπει” στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας. Παραλία αμμουδερή με ψιλό χαλικάκι.

ΧΑΡΑΚΑΣ

Πάντα με κατεύθυνση προς το Σούνιο, μία από τις πιο γραφικές παραλίες που φέρνουν σε κάτι από παραθαλάσσιο ψαροχώρι. Ο “παραδοσιακός οικισμός Χάρακα”, όπως γράφει και η χαρακτηριστική ταμπέλα είναι κατά ένα μέρος οργανωμένη, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της υπάρχει μόνο “γυμνή” άμμος.

ΚΑΠΕ

 

Ίσως η πιο όμορφη παραλία της Αττικής. Το Καλαδί των Κυθήρων έχει ένα πανοποιότυπο “αδερφάκι” στο Σούνιο, αλλά χωρίς τη σκιά του περίφημου βράχου μέσα στη θάλασσα. Το στολίδι των Λεγραινών πρέπει να το ψάξεις μέσα σε στενά δρομάκια για να το βρεις. Αξίζει.

ΤΣΟΝΙΜΑ

 

Αφήνοντας το Σούνιο και τους θαυμαστούς του κόλπους, περνάμε το Λαύριο και φτάνουμε στις περίφημες παραλίες της Κερατέας. Δασκαλειό, Κακή Θάλασσα, Βρωμοπούσι είναι μερικές από τις πιο γνωστές ακτές σ’ αυτόν τον Μεσόγειο τόπο. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Παραλίες πιο απομονωμένες, γνωστές κυρίως στους ντόπιους και σε όσους έχουν εξοχικό είναι η Τσονίμα και το Περιγιάλι, οι οποίες στέκουν δίπλα η μία στην άλλη.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

 

Καθαρά νερά, ηρεμία και λίγος κόσμος, κυρίως τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα η άμμος γεμίζει με πετσέτες, αλλά δύσκολα επικρατεί το αδιαχώρητο.

 

ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ

 

Η πάλαι ποτέ μυστική παραλία των 90s παραμένει ελεύθερη, αλλά πλέον δεν ησυχάζει ποτέ, ούτε τις καθημερινές. Αγαπημένη για τους 20άρηδες, οι οποίοι την κάνουν δεύτερο σπίτι τους μετά το τέλος της εξεταστικής, η Ερωτοσπηλιά, το αμμουδερό καμάρι του Πόρτο Ράφτη παραμένει πανέμορφη. Αλλά είπαμε, δύσκολα ηρεμείς εδώ στις γνωστές ώρες αιχμής του καλοκαιρινού μπάνιου.

Όπως και να ‘χει, η Ερωτοσπηλιά είναι ένα παραδεισένιο σκηνικό. Ίσως τον Αύγουστο, που οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τη βάση τους, να είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις τις βουτιές σου στα νερά της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καστοριά, η αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

Με το, που αντικρίζεις την Καστοριά καταλαβαίνεις μεμιάς ότι είναι μια όμορφη, αρχοντική πόλη με γαλήνια αύρα, που δημιουργείται από την ήρεμη λίμνη, που...
Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Οδοιπορώντας προς τις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Όθρυος, στη Φθιώτιδα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, συναντάμε το παλιό  Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας, εις μνήμην του...

Μαύρες Πέτρες: Το άλλοτε όνομα πολυσύχναστης γειτονιάς της Αθήνας και ο λόγος που χαρακτηρίστηκε...

Η Παλιά Αθήνα έχει ένα σωρό ιστορίες να σου διηγηθεί που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που μπορείς να αναγνωρίσεις μόνο από φωτογραφίες....

Βίτσα: Το πέτρινο χωριό στο Ζαγόρι δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

Το Ζαγόρι έχει πολλά παραμυθένια, πέτρινα χωριά, ένα από τα οποία είναι και η Βίτσα. Ένας ονειρικός προορισμός δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου,...

Στεφάνι: Το επιβλητικό μέρος του Ολύμπου που χαρακτηρίζεται ως ο «Θρόνος του Δία» (βίντεο)

Μπορεί να έχεις ακούσει συχνά την αναφορά για το «Θρόνο του Δία» όταν κάποιος μιλάει για τον Όλυμπο. Ο λόγος για την κορυφή Στεφάνι...

Χάνεται ο ήλιος: Το απόκοσμο δάσος της Μάνης που βρίσκεται κάτω από τη γη

Ο ευλογημένος τόπος με το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Μια «μαύρη τρύπα» εντελώς διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στο διάστημα μπορεί να συναντήσει κανείς στην Μάνη....

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό...

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ποιο είναι το μικρό χωριουδάκι της πρωτεύουσας που έκαναν τις διακοπές τους οι παλιοί Αθηναίοι

Στις μέρες μας ψάχνουμε εκτός Αθηνών για μέρη να πάμε διακοπές, κάποτε όμως οι...

Σήμερα μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα

Μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να πετάξουν αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στον ουρανό της Αθήνας. Σύμφωνα με...

Στο τέλος Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα ηλεκτρικά λεωφορεία

“Με μεθοδικότητα και συνέπεια υλοποιούμε, εντός χρονοδιαγραμμάτων, κάθε στόχο που έχουμε θέσει για την...

12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Σταμούλης και Μαρινάκου – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 01:05:47 στον 12ο Ημιμαραθώνιο...