Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Καταγγέλλια για τις αυξήσεις του Δήμου από την Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού καταγγέλλει τις αυξήσεις που αποφάσισε ο Δήμος Δομοκού για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, την ώρα που τα εισοδήματα των συμπολιτών αποδεκατίζονται.

Επίσης αποφάσισε για πρώτη φορά να επιβάλλει δημοτικό φόρο στα ακίνητα!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:  

αυξήσεις, δήμος Δομοκού, Λαϊκή Συσπείρωση

Δημότισσες –δημότες του Δήμου Δομοκού

Τη Δευτέρα 31/10/2016,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλει αύξηση των δημοτικών τελών, τη δεύτερη μέσα σ ένα χρόνο!!!

Μέσα σε μια κατάσταση τρομακτικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, της μείωσης μισθών και συντάξεων και της ανεργίας να είναι στα ύψη, η δημοτική αρχή, ισχυρίζεται ότι η αύξηση είναι μικρή, αναφερόμενη στα λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δε λέει όμως ότι αυτή είναι 20%!!! Δε λέει ότι τα σπίτια θα πληρώνουν ανά τετραγωνικό 1,20 Ευρώ για δημοτικό φωτισμό και τέλη καθαριότητας.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην ίδια συνεδρίαση, η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε και ψήφισε, για πρώτη φορά στο Δήμο Δομοκού, φόρο δημοτικό, που θα επιβάλλεται κι αυτός στα ακίνητα ανά τετραγωνικό μέτρο της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας .

Στην εισήγηση για την επιβολή αυτού του φόρου, αναφέρεται ότι: «Τα έσοδα από το φόρο των ηλεκτροδοτούμενων χώρων μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη οποιασδήποτε δαπάνης και περιλαμβάνονται στα τακτικά έσοδα του Δήμου»(Εγκύκλιος Υπ.Εσωτ.79062/30-10-1980).

Και πιο κάτω: «Σύμφωνα με την παρ. 68 του άρθρου 113 του Ν.1892/90, ο φόρος των ηλεκτροδοτούμενων χώρων μπορεί να προσαυξάνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περαιτέρω μέχρι 25%, προκειμένου το πρόσθετο αυτό ποσό να διατίθεται αποκλειστικά για την ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων».

Μ’ άλλα λόγια, αφού οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, εφαρμόζοντας τα μνημόνια, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη χρηματοδότηση των Δήμων, εκείνοι αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν καθαρά κρατικές λειτουργίες ,όπως είναι η εξασφάλιση δαπανών για τα σχολεία, επιβάλλοντας τα δικά τους χαράτσια ,στον ήδη άγρια φορολογημένο λαό.
Μάλιστα ,όπως γράφει και η εισήγηση, επιβάλλουν το δημοτικό φόρο για λόγους ίσης μεταχείρισης !!!

Επειδή, λένε, τρεις προ-καποδιστριακές κοινότητες (Ομβριακή, Βελεσσιώτες και Μακρολίβαδο), τον είχαν τότε επιβάλλει, κρίνουν σωστό και δίκαιο να τον επιβάλλουν και στις υπόλοιπες τριάντα!!!

(Η ίση μεταχείριση φυσικά επέρχεται αν, αντί να επιβάλεις φόρο στις τριάντα κοινότητες, καταργήσεις το φόρο που είχαν οι τρεις).

Είναι φως φανάρι ότι η δημοτική αρχή Δομοκού αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης τριακονταετίας και βάλε, για να χαρατσώσει τους δημότες και να παρουσιάσει έργο, αντί να στραφεί αγωνιστικά, συσπειρώνοντας το λαό της περιοχής ,στη διεκδίκηση χρηματοδότησης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των κονδυλίων που έχει ανάγκη και δικαιούται ο Δήμος.

«Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα» έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η δημοτική αρχή του Δομοκού το τραγουδά άριστα, ελαφρά παραλλαγμένο, ως «έρχονται τέλη, έρχονται φόροι». Ακολουθεί πιστά, (κι ας κάνει πως δυσανασχετεί), τη γνωστή από παλιά παρτιτούρα που έστειλαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και η «πρώτη φορά αριστερά», κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας πανηγυρικά την ορθότητα της άποψης της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι είναι μακρύ το χέρι της αντιλαϊκής κρατικής μηχανής και ότι η τοπική διοίκηση, εδώ και χρόνια, είναι η προέκταση αυτού του χεριού.

Αφού σε ξεζουμίσει το κράτος, με τους πολυποίκιλους και δυσβάσταχτους φόρους και τέλη (για να έχει να δίνει στα μονοπώλια που υπηρετεί),οι Δήμοι σου λένε: Θες να σου μαζεύουν τα σκουπίδια; Πλήρωσε. Θες φως στο δρόμο; Πλήρωσε. Θες πράσινο στην πόλη σου; Πλήρωσε. Θες παιδικό σταθμό; Πλήρωσε. Θες σχολείο? πλήρωσε.

Έχεις σπίτι που κόπιασες μια ζωή για να το αποκτήσεις; Εκτός των άλλων, (ΕΝΦΙΑ κτλ), πλήρωσε και στο Δήμο τέλος στην ακίνητη περιουσία. Τέλη και φόροι για ό τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, με την «εφευρετικότητα» των κυβερνώντων –κεντρικά και τοπικά- να οργιάζει.

Στο Δ.Σ η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής και πρότεινε, να μη γίνει αύξηση των δημοτικών τελών στο φωτισμό και την καθαριότητα και να μην επιβληθεί ο δημοτικός φόρος.

Παράλληλα έχουμε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (πολυτέκνων, ανέργων, αναπήρων, απόρων) από την καταβολή δημοτικών τελών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να οργανωθεί σε κάθε χωριό σε κάθε γειτονιά και να χαράξει το δικό του δρόμο. Να βάλει τέλος στη φορομπηχτική πολιτική , σε όλα αυτά και αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή, να μην κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες του και να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν, αφού αυτός τα παράγει. Δηλαδή τα πάντα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ακρίβεια: “Φωτιά” οι τιμές των τροφίμων – Αυξήσεις πάνω από 25% την τελευταία διετία

Σε τρελή ανοδική κούρσα έχει επιδοθεί η τιμήτων προϊόντων τον τελευταίο χρόνο στη χώρα...

Αυξήσεις στα διόδια με την αλλαγή του χρόνου

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023 προς την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024...

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στα εισοδήματά τους από την 1η Ιανουαρίου

Αυξήσεις στα εισοδήματά τους θα δουν από τη νέα χρονιά εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς πέρα...

Συντάξεις: Οι τυχεροί και οι άτυχοι των αυξήσεων

Σε 789.015 ανέρχονται οι συντάξεις, οι οποίες είτε δεν θα αυξηθούν κατά 3% είτε...