Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Καταπέλτης η Μισέλ Ομπάμα κατά του Τραμπ

Με μία πύρινη ομιλία της, η Μισέλ Ομπάμα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια, την ώρα που ο ίδιος ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος μιλά για «συνωμοσία» ώστε να τον «κρατήσει έξω από τον Λευκό Οίκο» ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ως ψέματα τις νέες καταγγελίες γυναικών σε βάρος του.

Οι New York Times (ΝΥΤ) από την πλευρά τους, τους οποίους απειλεί με αγωγή για τη δημοσίευση των νέων καταγγελιών, του διαμηνύουν: «Θα χαρούμε να τα πούμε στα δικαστήρια»…

«Εδώ έχουμε ένα πανίσχυρο άτομο που μιλά ανοικτά για συμπεριφορά σεξουαλικού κυνηγού, και πρακτικά υπερηφανεύεται για το ότι φιλά και αρπάζει γυναίκες, μιλά τόσο χυδαία που πολλοί από εμάς ανησυχούμε να ανοίξουμε την τηλεόραση αν βρίσκονται μπροστά τα παιδιά μας» είπε η Μισέλ Ομπάμα σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

«Τα ξεδιάντροπα σχόλια για τα σώματά μας, εμάς των γυναικών, η περιφρόνηση για τις φιλοδοξίες και το μυαλό μας, η πεποίθηση πως μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις σε μία γυναίκα, όλα αυτά είναι βάναυσα» είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν ήταν “συζήτηση αποδυτηρίου”. Κανείς ενήλικας, κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος, και σίγουρα κανείς που πάει για πρόεδρος δεν μιλά έτσι» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα.

Το βίντεο από την ομιλία της Ομπάμα (αποσπάσματα στο τέλος) κυριαρχεί το πρωί της Παρασκευής στην αμερικανική τηλεόραση, τις ιστοσελίδες εφημερίδων και τα κοινωνικά δίκτυα.

Τραμπ: Φριχτά ψέματα, συνωμοσία για να χάσω τον Λευκό Οίκο

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος την ίδια στιγμή, που βρίσκεται παραμονές της κάλπες σε συμπληγάδες ανάμεσα στην αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών του κόμματός του και στο γαϊτανάκι των δημοσιευμάτων για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες, απέρριψε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση τις νέες καταγγελίες ως «φριχτά ψέματα» και κατήγγειλε με τη σειρά του γενικότερη συνωμοσία ώστε να μείνει μακριά από την προεδρία.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στις ανακοινώσεις του πως όλα τα δημοσιεύματα είναι «απολύτως και εντελώς ψευδή».

«Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ μου, δεν ξέρω καν ποιες είναι, όλα αυτά είναι κατασκευασμένα» είπε, τονίζοντας πως «οι Κλίντον το γνωρίζουν αυτό».

Όσον αφορά μία από τις καταγγελίες που ακολούθησαν το δημοσίευμα των ΝΥΤ, εκείνη της Νατάσα Στόινοφ του περιοδικού People, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να την αντικρούσει είναι τουλάχιστον περίεργο.

«Για κοιτάξτε την λίγο. Για κοιτάξτε. Δείτε την, δείτε τι λέει, και πείτε μου τι πιστεύετε. Δεν νομίζω, όχι, δεν νομίζω» είπε -ο υπαινιγμός σχετικά με το γιατί δεν θα είχε παρενοχλήσει την Στόινοφ ήταν σαφής.

Χαρακτήρισε τις γυναίκες που βγήκαν και τον κατήγγειλαν «φριχτά άτομα, φριχτές, φριχτές ψεύτρες» και επέστρεψε στους πιο επιθετικούς τόνους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του απέναντι στα ΜΜΕ λέγοντας πως ο Τύπος συνολικά «είναι ψευδής και συκοφαντικός από κάθε άποψη», «τα βάθη της ανηθικότητάς του είναι απεριόριστα» και «αυτό που επιδιώκουν πάντα τα ΜΜΕ είναι να καταστρέψουν εσένα και την καριέρα σου».

Και τα ενέταξε όλα σε μία ευρύτερη συνωμοσία σε βάρος του. Η Κλίντον, είπε, «έχει μυστικές συναντήσεις με διεθνείς τράπεζες συνωμοτώντας για την καταστροφή της αμερικανικής εθνικής κυριαρχίας με στόχο να γίνουν πλουσιότερες αυτές οι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...