Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

«Καταρρέει» το νοσοκομείο Λαμίας – Κενές 311 οργανικές θέσεις

Mε τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λαμίας, η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Δέσποινα Γυπαράκη, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή που το σωματείο των εργαζομένων κάνει λόγο για 311 κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο της Λαμίας και περιγράφει κατάρρευση κλινικών, εργαστηρίων αλλά και ανεπάρκεια πιστώσεων, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, διαπιστώνει ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν 120.000 ευρώ στην Περιφέρεια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί από την 5η ΥΠΕ της Λάρισας.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τον τομέα της υγείας ακόμα και με τις λιγοστές οικονομικές δυνατότητες που έχουμε. Όμως 120.000 ευρώ εδώ και ένα χρόνο παραμένουν στο ταμείο της Περιφέρειας, χωρίς τα συγκεκριμένα χρήματα να πάνε στον προορισμό τους» αποκάλυψε ο κύριος Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και άλλες Περιφέρειες, διέθεσαν χρήματα τα οποία θα έπρεπε να δοθούν με μορφή κινήτρων σε γιατρούς, για κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, σε δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές, τις οποίες δεν προτιμούν οι γιατροί.

Παράλληλα ο Κώστας Μπακογιάννης διαπίστωσε ακριβώς την ίδια εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, με σημαντικές ελλείψεις και τρομακτικά κενά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Λαμίας, η Παιδιατρική Κλινική εργάζεται μόνο λίγες μέρες το μήνα, ενώ συγχρόνως, όπως είπε, οι προκηρύξεις για δύο μόνιμους γιατρούς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ευοδωθούν, καθώς δεν επαρκεί το δυναμικό αυτό για να λειτουργήσει κλινική, «γεγονός που κάνει τους γιατρούς να μην την προτιμούν.

Όπως διαπίστωσε κλείνοντας, η Παιδιατρική Κλινική βάζει λουκέτο και η Μαιευτική Κλινική ενώ εδώ και τρία χρόνια ψάχνει αλλά δεν βρίσκει χειριστή του μαστογράφου που παραμένει εγκατεστημένος, αλλά χωρίς να εργάζεται.

Σε ό,τι αφορά τον αξονικό τομογράφου σημείωσε πως δεν υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης με αποτέλεσμα να εργάζεται κάτω από τις προσπάθειες των τεχνικών του νοσοκομείου, «μέχρι να καταρρεύσει» όπως είπε η εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ίδια περιέγραψε ακόμη ένα κλίμα διάλυσης, καθώς τα εργαστήρια παραμένουν χωρίς υλικά, προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα κλείσουν ακόμη και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ ακόμη και για τις πλέον απλές εξετάσεις, οι ασθενείς μετακινούνται με ασθενοφόρα από τη Λαμία στη Λάρισα και επιστρέφουν, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν στη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, παρόμοιες εικόνες αποτυπώθηκαν για όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, καθώς οι περιφερειακοί σύμβουλοι περιέγραψαν με τα πλέον μελανά χρώματα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της υγείας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονικότητα της κατάστασης και θεώρησε αναγκαίο να τονίσει ότι «πρέπει να καλυφτούν τα κενά στον τομέα της υγείας».

Διέγνωσε ακόμη πως με τη δομή διοίκησης στον τομέα της υγείας και με την 5η ΥΠΕ στη Λάρισα, είναι αδύνατο να λύνονται προβλήματα, τονίζοντας την ανάγκη «να σπάσει στα δύο, έτσι ώστε αυτοτελώς να συντονίζεται η Στερεά Ελλάδα και ανεξάρτητα από τη Θεσσαλία» όπως τόνισε.

«Προσωπικά είχα τη δυνατότητα όλες αυτές τις σκέψεις και τα συμπεράσματα τα μεταφέρω στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας στον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη πριν μια βδομάδα σε συνάντηση που είχα μαζί τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ακόμη ότι «ειδικά στον τομέα της Υγείας δεν χρειάζονται οι κομματικοί ανταγωνισμοί…»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

ΑΣΕΠ: Έως τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς ανοίγει τον δρόμο για την τετραήμερη εργασία

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη ραγδαία ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μια έρευνα του LinkedIn το...

Πώς θα υποβάλετε αίτηση συμμετοχής για θέσεις εργασίας σε 14 υπουργεία

«Υπηρεσιακούς Γραμματείς» αναζητούν συνολικά δεκατέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για απασχόληση σε μία από τις θέσεις...

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Όλοι οι διαγωνισμοί για 2.000 θέσεις τους επόμενους μήνες

Πέντε διαγωνισμοί για μόνιμους υπαλλήλους, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να «ανοίξουν» μέχρι τα μέσα της άνοιξης για συνολικά 2.206 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προκηρύξεις που...

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή...

Καταβάλλεται σήμερα το “μπόνους” των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μακροχρόνια ανέργους

Καταβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ παροχή των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η ηθοποιός Ζωζώ Σαπουντζάκη νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν σε απλό θάλαμο. Μεταφέρθηκε...

Μέγαρα: Διασωληνωμένο 4χρονο αγόρι έπειτα από ξυλοδαρμό

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένο 4χρονο αγοράκι το οποίο πριν από μία ώρα περίπου...

Θεσσαλονίκη: 4χρονος από τη Θάσο κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Θλίψη επικρατεί στη Θάσο καθώς ένα 4χρονο αγόρι από την περιοχή κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα το βράδυ...

Άρτα: Κατέρρευσε 14χρονος που βγήκε να πει τα κάλαντα

Μεγάλη είναι η αγωνία για τον 14χρονο, που έχασε τις αισθήσεις του, ενώ είχε...