Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Κερδίστε χρόνια ζωής αποφεύγοντας την μεγάλη κατανάλωση κρέατος

Η ανάλυση από έξι μεγάλες μελέτες σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Δυτική Αυστραλία και την Ασία (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιαπωνίας) πάνω από μεγάλα χρονικά διαστήματα (από 5,5 έως 28 χρόνια) διαπίστωσε ότι η διατροφή ενός ατόμου μπορεί να επηρεάζει άμεσα την υγεία και τη διάρκεια ζωής τους.

Η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα και συνδέεται με πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως υποστηρίζουν εδώ και καιρό οι επιστήμονες.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Ένωσης υποστηρίζει ότι το κρέας, στην πραγματικότητα μας σκοτώνει.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος – και ειδικά επεξεργασμένου κρέατος, όπως τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το ζαμπόν – αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξει κάποιος καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο και επίσης συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά διαβήτη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

«Αυτά τα δεδομένα ενισχύουν ό,τι ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό – η διατροφή έχει τη δυνατότητα να βλάψει ή να θεραπεύσει», υποστηρίζει ο Brookshield Laurent, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο νεοϋορκέζικο Ινστιτούτο της Οστεοπαθητικής Ιατρικής.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς όταν συμβουλεύουν τους ασθενείς στο ρόλο που παίζει η διατροφή στην υγεία.

Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος δεν αποτελεί καλύτερη επιλογή

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απότομη αύξηση της θνησιμότητας βρέθηκε και σε όσους κατανάλωναν μικρή ποσότητα κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Δηλαδή, ακόμη και όποιος τρώει μικρές ποσότητες κρέατος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας που συνδέονται με την κατανάλωσή του.

Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες μελέτες ειδικών σε θέματα υγείας, οι οποίες έδειχναν ότι η κατανάλωση λιγότερου κρέατος θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία του ατόμου.

Όσον αφορά στους χορτοφάγους και vegans, η διατροφή τους συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και έχει πράγματι αποδειχθεί ότι αναστρέφει τις βλάβες της καρδιαγγειακής νόσου.

Υιοθετώντας επομένως μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή για 17 χρόνια ή και περισσότερο, μπορεί να σας κάνει να ζήσετε μέχρι 3,6 χρόνια περισσότερο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Κι αυτό γιατί οι χορτοφάγοι τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη και περισσότερες βιταμίνες C και Ε, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, και φυτοχημικά (χημικά συστατικά του φυτού), όπως καροτενοειδή και φλαβονοειδή, όπως υποστηρίζει η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χάσε 3 κιλά σε έναν μήνα χωρίς δίαιτα!

Είναι εκείνο το αγαπημένο σου τζιν που θέλεις να το φορέσεις! Εκείνο το άτιμο που περιμένει στην ντουλάπα για τις φθινοπωρινές σου εξόδους,αλλά σου...

7 θαυματουργές ιδιότητες του φασκόμηλου στον ανθρώπινο οργανισμό!

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Το φασκόμηλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά προσφέρει «απλόχερα» στον ανθρωπινό οργανισμό σημαντικά οφέλη. Ήδη από την αρχαιότητα, αρκετοί λαοί αναγνώρισαν τη...
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τα πιο συνηθισμένα λάθη που (δεν πρέπει) κάνουμε σε μία σχέση

Για ανεβασμένη ερωτική διάθεση κάντε πέντε αλλαγές στη διατροφή σας!

Η σεξουαλική λειτουργία εξαρτάται από ποικίλες βιολογικές παραμέτρους, όπως τα επίπεδα των ορμονών, η κυκλοφορία του αίματος και η επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του...

Καταρρίπτεται ο μύθος: Να τι πρέπει να κάνουμε με το φρούτο μετά το φαγητό

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που οι ειδικοί επιστήμονες της διατροφής έχουν τις απαντήσεις για οτιδήποτε αφορά το διαιτολόγιό μας αλλά και τις ώρες που...

Η δίαιτα του δρόμου – Δραστικά αποτελέσματα ακόμη και στους πιο … πολυάσχολους

Αυτή η δίαιτα αποτελεί την ιδανική λύση για εσένα που περνάς την μισή και παραπάνω ημέρα σου στο δρόμο. Αδυνάτισμα με πολλαπλές επιλογές σνακ,...

Mπακαλιάρος σκορδαλιά: Η Θρεπτική αξία του

Παραδοσιακό έθιμο στα περισσότερα ελληνικά σπίτια είναι την ημέρα της 25ης Μαρτίου στο γιορτινό τραπέζι να σερβίρεται μπακαλιάρος με συνοδεία σκορδαλιάς. Οι περισσότεροι από...

Οι 9 ομάδες τροφών που διαλύουν κάθε μορφή καρκίνου!

Είναι γνωστό ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινή από μια διατροφή που περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα επεξεργασμένων...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι προτιμούν τον καφέ, και το τσάι έχει φανατικούς...

ΑΔΜΗΕ: Μείωση 13 % της κατανάλωσης ρεύματος τον Αύγουστο

Συνεχίστηκε τον Αύγουστο η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τον αντίστοιχο...

Περιορισμένη η κατανάλωση τις ημέρες του Πάσχα

«Υπήρχε κίνηση και κατανάλωση τις ημέρες του Πάσχα, όχι όμως στα επίπεδα των προηγούμενων...

Η αυξημένη κατανάλωση καφέ ενδεχομένως σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο θανάτου

Δύο μεγάλες μελέτες των τελευταίων χρόνων καταλήγουν ότι η υψηλότερη κατανάλωση καφέ ελαττώνει σημαντικά...