Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω …απεργίας

Σε απεργιακό κλίμα η χώρα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης να περάσει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το ασφαλιστικό το Σαββατοκύριακο.

Με 48ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην αιφνιδιαστική ψήφιση του Ασφαλιστικού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα:

48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

48ωρη γενική απεργία θα ξεκινήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την Παρασκευή 6 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

«Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση ενώ η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.
Πανελλαδική απεργία 4 ημερών από την ΠΝΟ
Άγκυρα θα ρίξουν για 4 ημέρες τα πλοία όλων των κατηγοριών καθώς η ΠΝΟ προχωρά σε τετραήμερη πανελλαδική απεργία από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

48ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Η ΠΟΕΣΥ επίσης προανήγγειλε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου.

Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτια.

48ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ, αποφάσισαν να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που κήρυξε για Παρασκευή και Σάββατο η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση τους «η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου».

Χωρίς ΜΜΜ η χώρα για 48 ώρες

Χωρίς ΜΜΜ θα κληθούν να κινηθούν οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης καθώς θα συμμετάσχουν στην 48 απεργία.

Συγκεκριμένα η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ αύριο Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Φρένο και στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, τα δρομολόγιά της ακυρώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5/5/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε, και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Σε 48ωρη απεργία προχωρά και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Χωρίς λεωφορεία όμως θα μείνει και η Θεσσαλονίκη καθώς 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για αύριο, Παρασκευή, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κλειστά και μικρά εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ θα έπρεπε να λειτουργήσουν.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Την ίδια στιγμή τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση την ίδια ώρα πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.

Απεργία και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην γενική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξε ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, δηλαδή τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι αγρότες στην Αθήνα

Να θυμίσουμε πως το Σάββατο σχεδιάζουν να έρθουν στην Αθήνα οι αγρότες οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: “Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ. Μία ημέρα που άλλαξε τον κόσμο”

Φωτογράφισα αυτό το όμορφο νεοκλασικό στολίδι,το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Βασιλίσσης Σοφίας,επειδή φιλοξενεί μία...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της...