Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Κληρώνει Μεγάλη Τρίτη για το μέλλον των δημοσιογράφων

Κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να έχει στις εννέα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και εκπροσώπους των εργοδοτών στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η τριμερής συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό καθώς συνεχίζεται η απεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Από την έκβασή της θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι Μέσα Ενημέρωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης να αρχίσουν να εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα.

Να θυμίσουμε πως η απεργία που έχει εξαγγελθεί στα ΜΜΕ είναι 72ωρη, με τη λήξη της να έχει οριστεί στις 6 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ωστόσο, οι αποφάσεις θα ληφθούν εν τέλει μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Σημειώνεται εν τω μεταξύ ότι μισό βήμα πίσω κάνει η Kυβέρνηση καθώς ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για τα ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου ως εισφορά.

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιόσημου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν».

Την ίδια στιγμή, οι καναλάρχες ζητούν την άμεση αποκατάσταση της ροής της ενημέρωσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, πρόκειται για μια περίοδο που διαπραγματεύονται ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες.

Στην απεργιακή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται για :

-Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
-Τη διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Πολλές εφημερίδες ετοιμάζονται να τυπώσουν φύλλα, με την ΕΣΗΕΑ να σχεδιάζει να «παγώσει» τα τυπογραφεία, αποστέλλοντας το εξής μήνυμα:

«Όλοι τώρα στο Κορωπί στη διασταύρωση Βασ. Κωνσταντίνου και Βάρης Κορωπίου, όπου τυπώνονται απεργοσπαστικά φύλλα. Συνάντηση στα Everest Κορωπίου».

Νωρίτερα με γραπτό μήνυμα η ΕΣΗΕΑ καλούσε τα μέλη της να προσέλθουν στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να περιφρουρηθεί η απεργία. «Όλα τα μέλη της Ένωσης να έρθουν τώρα στην ΕΣΗΕΑ για να περιφρουρήσουν την απεργία. Ετοιμάζονται απεργοσπαστικά φύλλα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σόου και...κοκορομαχία" ΕΣΤΙΑ: "Ξεχάστε τις...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "1.302 θέσεις μονίμων έως το Πάσχα" ΕΣΤΙΑ: "Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ως διαπλοκή...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα εφάπαξ» ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Μονταζιέρα στα Τέμπη» REAL NEWS: «Γιατί ο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 23/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «17 μυστικά για μείωση τεκμηρίων» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Φραγή κινητών στα σχολεία» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: «60 ΔΙΣ....
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 22/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η "έξυπνη βόμβα" που θωρακίζει την Ευρώπη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΚΟΦΤΗΣ της ΤτΕ στο ύψος των στεγαστικών" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα νέα...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 21/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αλήθειες και...υστερίες για τη φρίκη των Τεμπών" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ- Θέατρο στη Βουλή για τα Τέμπη!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 20/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Προς αυστηρό ποινολόγιο για μαθητές και φοιτητές!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπές σε αντικειμενικές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία αγροτών

Με 15 αγρότες αναμένεται να συναντηθεί την Δευτέρα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο...

Ορίστηκαν οι αγρότες που θα πάνε στο Μαξίμου – Πόσα άτομα θα συναντηθούν με τον Κ. Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης οι...

Την Τρίτη στο Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τους αγρότες

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα...

Την Τρίτη, τελικά, η συνάντηση Πρωθυπουργού με αγρότες

Ανατροπή στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Δεν θα γίνει την Δευτέρα, όπως...