Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Κόντρα στη βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε σφοδρή αντιπαράθεση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το δασικό νομοσχέδιο, όταν ο Γιάννης Βρούτσης, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Αμυράς εγκάλεσαν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην διαδικασία, προκαλώντας την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του Θανάση Παπαχριστόπουλου εκ μέρους των ΑΝΕΛ.

«Τα τελευταία γεγονότα, τα οποία αφορούν στο φιάσκο του διαγωνισμού, περί αδειών στα κανάλια, τα ζητήματα διαφθοράς, που αφορούν τον Χρήστο Καλογρίτσα, αλλά και η περίεργη και εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά» είπε ο Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας πως αντί η κυβέρνηση να απαντήσει στα «κεντρικά αυτά ζητήματα», σιωπά και προσπαθεί να αποφύγει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της. «Δεν ξέρω που θα φτάσετε, αλλά η κοινωνία, σας έχει βάλει στο περιθώριο. Τέτοια πολιτική ανατροπή, δεν έχει σημειωθεί ποτέ στην πολιτική», είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα, επικαλούμενος τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα «που δείχνουν πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά για ένα κόμμα που πήρε τις εκλογές μόλις ένα χρόνο πριν».

Επικαλούμενος ρεπορτάζ στην Ιθάκη, ο Γιώργος Αμυράς έκανε λόγο για φραγμένους δασικούς δρόμους και μονοπάτια, που σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι απροσπέλαστα από την Πυροσβεστική, επειδή «υπάρχουν Καλογρίτσες και άλλες δυνάμεις» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει εδώ «ότι υπάρχει κράτος».

Απαντώντας ο Σωκράτης Φάμελλος, είπε ότι πρόκειται για συντονισμένη πρωτοφανή επίθεση προς την κυβέρνηση από ΜΜΕ, τα οποία δεν πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, αλλά και από πλειοδότες, οι οποίοι δεν θέλουν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του τιμήματος για την κτήση της άδειας και από άλλους, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποδέχθηκαν τους όρους διεξαγωγής τους.

«Το γεγονός ότι στην αντιπαράθεση αυτή, μπήκε και η αντιπολίτευση με κάνει να αναρωτιέμαι εάν υπάρχει συμβόλαιο ή όχι…», ανέφερε και υποστήριξε πως έτσι επιχειρούν οι προηγούμενοι κυβερνώντες να «κρύψουν τις ευθύνες τους, γιατί είχαν επιλέξει επί 27 χρόνια το πάρτι της διαπλοκής και των συμφωνιών με τους καναλάρχες που εκπέμπουν, χωρίς άδειες…»

«Δεν προασπίσατε το δημόσιο συμφέρον» και τώρα -συμπλήρωσε ο Σωκ. Φάμελλος- «προσπαθείτε να διαβρώσετε τον διαγωνισμό. Ένα διαγωνισμό που προχωράει νόμιμα και προβλέπονται σε αυτόν πάρα πολλά σημεία ελέγχου. Όλα γίνονται νόμιμα και υπάρχουν και προδικαστικές διαδικασίες. Υπάρχει νόμιμη οδός, εάν θεωρούν ότι αδικούνται να υποβάλλουν ενστάσεις. Υπάρχουν δικλείδες…». Ξεκαθάρισε δε, πως «όποιοι αποτύχουν στους ελέγχους θα χάσουν την άδεια, όπως και εάν δεν καταβάλουν την δόση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο θέμα της Attica Bank λέγοντας πως «έχουμε όλοι ευθύνη να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα» και κάλεσε την αντιπολίτευση «να προσέξει αυτά τα παιχνίδια…» Όπως είπε, η Εξεταστική Επιτροπή – της οποίας ο ίδιος είναι πρόεδρος- έχει ζητήσει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αντιπολίτευσης, είπε: «Προσέξτε μην εκτεθείτε».

«O Βοναπαρτισμός χαρακτήρισε το χθες, αλλά το βλέπουμε με πολύ έντονες εκφάνσεις στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, που χάσατε την ιστορική ευκαιρία να εξυγιάνετε με θεσμικό τρόπο το όντως προβληματικό τηλεοπτικό τοπίο», είπε εκ μέρους του Ποταμιού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπύρος Δανέλλης.

«Για την Αριστερά, ο έλεγχος κι η εξουσία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός για να εγκαθιδρύσει η ίδια τα δικά της τζάκια, που παραπέμπουν σε καταστάσεις του τέλους της δεκαετίας του 80» είπε ο Σπύρος Δανέλλης και υποστήριξε πως «εγχώρια επιτήδεια αρπακτικά αποτελούν τους σημερινούς βαρόνους», καλώντας «να μην κοροϊδευόμαστε».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Τράπεζα Αττικής, υπενθυμίζοντας πως είχε επισημάνει το θέμα όταν η Βουλή συζητούσε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας πως οφείλονται πολλές απαντήσεις. «Ο κ. Σπίρτζης, ως ο επί κρίσιμα έτη πρόεδρος στο ΤΕΕ, ξέρει πάρα πολλά, έχει σχετιστεί με πολλές από επιλογές της Τράπεζας Αττικής και πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ως μέλος του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ εκφράζω και την οργή συναδέλφων μηχανικών», είπε.

Για «απίστευτα βρώμικο και άδικο πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν τεκμηριώνεται τίποτα από πουθενά, παρά «μόνο κουτσομπολιά και ανοησίες». «Έγινε πολύ μεγάλος θόρυβος για έναν επιχειρηματία. Εγώ συντάσσομαι με την θέση του πρωθυπουργού και του κ. Σπίρτζη. Αν έχει παρανομήσει να μην πάρει άδεια. Εξαρτήσεις δεν υπάρχουν. Με μια διαφορά. Πέσανε όλοι πάνω στον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί; Πιστεύουν ότι αν ορμήξουν στην Τράπεζα Αττικής, αν ο επιχειρηματίας αυτός αποχωρήσει, κάτι θα συμβεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Σας λέω ευθέως, επειδή ακούγεται κι αυτό, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε πιο δεμένοι αυτή τη στιγμή που γίνεται αυτός ο πόλεμος».

«Έχει δίκιο ο κ. Παπαχριστόπουλος. Αυτά τα οποία λέτε έγιναν επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και οι εργολαβίες και οι δραστηριότητες οι οικονομικές και όλα», παρενέβη στο θέμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Ψηφίστηκε το δασικό ν/σ

Το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία επί της αρχής του (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαάταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων). Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις κοινοβουλευτικές εργασίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε χυδαία

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα....

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...